Răspândind lumină

  Voi sunteţi lumina lumii. O cetate aşezată pe un munte nu poate să rămână ascunsă. Şi oamenii n-aprind lumina ca s-o pună sub obroc, ci o pun în sfeşnic şi luminează tuturor celor din casă. – Matei 5:14-15

  Întuneric înseamnă absenţa luminii. Când lumina străluceşte, întunericul dispare în mod natural. De fapt, fără lumină nu există viaţă. Răspândind lumină, noi ajutăm viaţa să se dezvolte într-o manieră mai exuberantă.

  O realizare majoră în încercarea de a aduce iluminatul electric în casele noastre a avut loc pe 19 ianuarie 1883, în Roselle, New Jersey. După mai multe invenţii şi experimente, primul sistem de iluminare electric al lui Thomas Edison, care folosea linii aeriene, a început să funcţioneze. Prin aceasta se dovedea că o comunitate întreagă putea fi iluminată cu electricitate care provenea de la o centrală generatoare comună. Astăzi, nenumărate oraşe, sate şi case de pe întreg pământul folosesc sisteme de iluminare electrică.

  La fel de importantă ca lumina fizică pentru viaţa fizică este şi lumina care străluceşte din Cuvântul lui Dumnezeu pentru viaţa noastră spirituală. Biblia ne asigură că „Dumnezeu este lumină” (1 Ioan 1:5) şi „Tatăl luminii” (Iac. 1:17). Tot aşa Hristos, care a venit pentru a-L descoperi pe Tatăl, nu a spus doar că este „Lumina lumii”, ci a mai spus şi că „cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii” (Ioan 8:12). Şi pentru că Hristos şi învăţăturile Sale nu pot fi despărţite, putem afirma că ambele sunt lumina care ar trebui să lumineze lumea. În cartea Psalmii (119:105) spune: „Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele şi o lumină pe cărarea mea.”

  Afirmând că şi noi suntem „lumina lumii” (Matei 5:14), Hristos nu spune că noi ar trebui să răspândim altora lumina noastră. Noi doar trebuie să reflectăm lumina Sa, lumina din Cuvântul Său tuturor celor din jurul nostru şi de pe întreg pământul. Acest lucru nu ar trebui folosit niciodată pentru a ne aduce slavă nouă înşine, ci ca un mijloc puternic de a-i conduce pe oameni să dea slavă lui Dumnezeu. Hristos a spus: „Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri” (Matei 5:16).

  Aşa cum Thomas Edison a conceput un sistem electric de iluminare, care a adus lumină în casele noastre, la fel şi noi să ducem lumina lui Dumnezeu în casele celor care pier în această lume cuprinsă de întuneric. Împreună putem ilumina lumea!

  Răspândind lumină - 2018. Aşa cum Thomas Edison a conceput un sistem electric de iluminare, care a adus lumină în casele noastre, la fel şi noi să ducem lumina lui Dumnezeu în casele celor care pier în această lume cuprinsă de întuneric. Împreună putem ilumina lumea!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...