Uniți în slujire

  Mă rog ca toţi să fie una, cum Tu, Tată, eşti în Mine şi Eu, în Tine, ca şi ei să fie una în noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis. – Ioan 17:21

  Cel de-al Doilea Război Mondial a luat sfârşit într-un final, dar teama de războiul rece era încă foarte prezentă. Într-adevăr, era foarte multă tensiune politică şi militară între blocul apusean (capitalism) şi blocul răsăritean (comunism). În acele zile foarte instabile, John F. Kennedy a fost ales al 35-lea preşedinte al Statelor Unite. În faimosul său discurs din Capitol Hill, Washington D.C., din 20 ianuarie 1961, el a provocat întreaga naţiune şi totodată şi ţările din blocul apusean să rămână unite şi să susţină cauza comună.

  Mai întâi el a subliniat valoarea unităţii, declarând următoarele: „Puţine sunt lucrurile pe care nu le putem face dacă suntem uniţi în fața atâtor evenimente neprevăzute. Dar dezbinați putem face puţin – pentru că nu îndrăznim să dăm piept cu o provocare puternică în vremuri grele şi separaţi.” Spre finalul discursului, el a scos în evidenţă nevoia de slujire altruistă. În cuvintele sale remarcabile spunea: „De aceea, dragii mei americani, nu întrebaţi ce poate face ţara pentru voi; întrebaţi ce puteţi face voi pentru ţară. Dragi cetăţeni ai acestei lumi, nu întrebaţi ce va face America pentru voi, ci ce putem face împreună pentru libertatea omului.”

  Nu contează dacă eşti de acord sau nu cu tonul politic al acestui discurs remarcabil. Ceea ce contează este să ne dăm seama că noi suntem implicaţi direct într-o luptă majoră continuă între bine şi rău şi că noi trebuie să avem o poziţie fermă în această luptă. Apostolul Pavel spunea că „noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti” (Efes. 6:12).

  Ca membri ai trupului spiritual al lui Hristos (1 Cor. 12:12-31), putem fi biruitori doar dacă rămânem uniţi în Hristos (Ioan 17:21) ca să ne susţinem unii pe alţii în slujirea altruistă. Trebuie să urmăm mai îndeaproape exemplul lui Hristos, care „n-a venit să I se slujească, ci El să slujească şi să-Şi dea viaţa ca răscumpărare pentru mulţi” (Matei 20:28). În loc să întrebi ce poate face biserica pentru tine, întreabă ce poţi face tu pentru biserică şi pentru cei din jurul tău care pier în păcatele lor. Dragostea altruistă poate şi va face diferenţa în comunităţile noastre!

  Uniți în slujire - 2018. În loc să întrebi ce poate face biserica pentru tine, întreabă ce poţi face tu pentru biserică şi pentru cei din jurul tău care pier în păcatele lor. Dragostea altruistă poate şi va face diferenţa în comunităţile noastre!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...