Uniți în slujire

  Mă rog ca toţi să fie una, cum Tu, Tată, eşti în Mine şi Eu, în Tine, ca şi ei să fie una în noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis. – Ioan 17:21

  Cel de-al Doilea Război Mondial a luat sfârşit într-un final, dar teama de războiul rece era încă foarte prezentă. Într-adevăr, era foarte multă tensiune politică şi militară între blocul apusean (capitalism) şi blocul răsăritean (comunism). În acele zile foarte instabile, John F. Kennedy a fost ales al 35-lea preşedinte al Statelor Unite. În faimosul său discurs din Capitol Hill, Washington D.C., din 20 ianuarie 1961, el a provocat întreaga naţiune şi totodată şi ţările din blocul apusean să rămână unite şi să susţină cauza comună.

  Mai întâi el a subliniat valoarea unităţii, declarând următoarele: „Puţine sunt lucrurile pe care nu le putem face dacă suntem uniţi în fața atâtor evenimente neprevăzute. Dar dezbinați putem face puţin – pentru că nu îndrăznim să dăm piept cu o provocare puternică în vremuri grele şi separaţi.” Spre finalul discursului, el a scos în evidenţă nevoia de slujire altruistă. În cuvintele sale remarcabile spunea: „De aceea, dragii mei americani, nu întrebaţi ce poate face ţara pentru voi; întrebaţi ce puteţi face voi pentru ţară. Dragi cetăţeni ai acestei lumi, nu întrebaţi ce va face America pentru voi, ci ce putem face împreună pentru libertatea omului.”

  Nu contează dacă eşti de acord sau nu cu tonul politic al acestui discurs remarcabil. Ceea ce contează este să ne dăm seama că noi suntem implicaţi direct într-o luptă majoră continuă între bine şi rău şi că noi trebuie să avem o poziţie fermă în această luptă. Apostolul Pavel spunea că „noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti” (Efes. 6:12).

  Ca membri ai trupului spiritual al lui Hristos (1 Cor. 12:12-31), putem fi biruitori doar dacă rămânem uniţi în Hristos (Ioan 17:21) ca să ne susţinem unii pe alţii în slujirea altruistă. Trebuie să urmăm mai îndeaproape exemplul lui Hristos, care „n-a venit să I se slujească, ci El să slujească şi să-Şi dea viaţa ca răscumpărare pentru mulţi” (Matei 20:28). În loc să întrebi ce poate face biserica pentru tine, întreabă ce poţi face tu pentru biserică şi pentru cei din jurul tău care pier în păcatele lor. Dragostea altruistă poate şi va face diferenţa în comunităţile noastre!

  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...