Inteligență universală

  Ochii Domnului sunt în orice loc, ei văd pe cei răi şi pe cei buni. – Proverbele 15:3

  La ce te gândeşti atunci când auzi cuvântul „spionaj”? Din perspectiva biblică, am putea să amintim cele douăsprezece iscoade care au explorat ţara Canaan (Num. 13), sau cele două iscoade ascunse de Rahav în Ierihon (Ios. 2). Venind la politica modernă, am putea să ne gândim la Abwehrul german, KGB-ul sovietic sau CIA din America. Spionajul are ca scop strângerea de informaţii secrete despre inamic şi chiar şi despre ţările prietene.

  În 22 ianuarie 1946, preşedintele Statelor Unite, Harry S. Truman, a înfiinţat Central Intelligence Group, numit mai târziu Central Intelligence Agency (CIA), cea mai puternică agenţie de spionaj din lume. Astăzi, Intelligence Community (IC) din SUA este o coaliţie de 17 agenţii şi organizaţii (inclusiv CIA) care lucrează independent şi în colaborare pentru a colecta şi analiza informaţiile necesare menţinerii relaţiilor externe şi a activităţilor de securitate naţională.

  Oricât de sofisticate şi operative ar fi IC şi alte agenţii de spionaj, niciuna dintre ele, singură sau împreună, nu poate fi comparată cu reţeaua de inteligenţă a lui Dumnezeu, care supervizează tot universul! Nu este de mirare că regele David a exclamat: „Unde mă voi duce departe de Duhul Tău şi unde voi fugi departe de Faţa Ta? Dacă mă voi sui în cer, Tu eşti acolo; dacă mă voi culca în Locuinţa morţilor, iată-Te şi acolo. Dacă voi lua aripile zorilor şi mă voi duce să locuiesc la marginea mării, şi acolo mâna Ta mă va călăuzi şi dreapta Ta mă va apuca” (Ps. 139:7-10). Chiar şi împăratul Solomon a spus: „Ochii Domnului sunt în orice loc, ei văd pe cei răi şi pe cei buni” (Prov. 15:3).

  În contrast cu aceste agenţii omeneşti, reţeaua de inteligenţă a lui Dumnezeu este una prietenoasă, destinată să ne salveze de forţele răului. „Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde” (Ier. 29:11). Asta înseamnă că cea mai sofisticată reţea de spionaj din întreg universul nu lucrează împotriva noastră, ci în dreptul nostru!

  Suntem cu totul protejaţi de Dumnezeu şi nimic nu ni se poate întâmpla care să nu fie în sfera cunoştinţei atotcuprinzătoare a lui Dumnezeu şi a preştiinţei Sale. Lăudat fie Dumnezeu că ne poartă de grijă fiecăruia în mod atât de minunat şi eficient!

  Inteligență universală - 2018. Suntem cu totul protejaţi de Dumnezeu şi nimic nu ni se poate întâmpla care să nu fie în sfera cunoştinţei atotcuprinzătoare a lui Dumnezeu şi a preştiinţei Sale. Lăudat fie Dumnezeu că ne poartă de grijă fiecăruia în mod atât de minunat şi eficient!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...