Inteligență universală

Ochii Domnului sunt în orice loc, ei văd pe cei răi şi pe cei buni. – Proverbele 15:3

La ce te gândeşti atunci când auzi cuvântul „spionaj”? Din perspectiva biblică, am putea să amintim cele douăsprezece iscoade care au explorat ţara Canaan (Num. 13), sau cele două iscoade ascunse de Rahav în Ierihon (Ios. 2). Venind la politica modernă, am putea să ne gândim la Abwehrul german, KGB-ul sovietic sau CIA din America. Spionajul are ca scop strângerea de informaţii secrete despre inamic şi chiar şi despre ţările prietene.

În 22 ianuarie 1946, preşedintele Statelor Unite, Harry S. Truman, a înfiinţat Central Intelligence Group, numit mai târziu Central Intelligence Agency (CIA), cea mai puternică agenţie de spionaj din lume. Astăzi, Intelligence Community (IC) din SUA este o coaliţie de 17 agenţii şi organizaţii (inclusiv CIA) care lucrează independent şi în colaborare pentru a colecta şi analiza informaţiile necesare menţinerii relaţiilor externe şi a activităţilor de securitate naţională.

Oricât de sofisticate şi operative ar fi IC şi alte agenţii de spionaj, niciuna dintre ele, singură sau împreună, nu poate fi comparată cu reţeaua de inteligenţă a lui Dumnezeu, care supervizează tot universul! Nu este de mirare că regele David a exclamat: „Unde mă voi duce departe de Duhul Tău şi unde voi fugi departe de Faţa Ta? Dacă mă voi sui în cer, Tu eşti acolo; dacă mă voi culca în Locuinţa morţilor, iată-Te şi acolo. Dacă voi lua aripile zorilor şi mă voi duce să locuiesc la marginea mării, şi acolo mâna Ta mă va călăuzi şi dreapta Ta mă va apuca” (Ps. 139:7-10). Chiar şi împăratul Solomon a spus: „Ochii Domnului sunt în orice loc, ei văd pe cei răi şi pe cei buni” (Prov. 15:3).

În contrast cu aceste agenţii omeneşti, reţeaua de inteligenţă a lui Dumnezeu este una prietenoasă, destinată să ne salveze de forţele răului. „Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde” (Ier. 29:11). Asta înseamnă că cea mai sofisticată reţea de spionaj din întreg universul nu lucrează împotriva noastră, ci în dreptul nostru!

Suntem cu totul protejaţi de Dumnezeu şi nimic nu ni se poate întâmpla care să nu fie în sfera cunoştinţei atotcuprinzătoare a lui Dumnezeu şi a preştiinţei Sale. Lăudat fie Dumnezeu că ne poartă de grijă fiecăruia în mod atât de minunat şi eficient!

Alberto Timm
Alberto Timm
Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video