Inteligență universală

  Ochii Domnului sunt în orice loc, ei văd pe cei răi şi pe cei buni. – Proverbele 15:3

  La ce te gândeşti atunci când auzi cuvântul „spionaj”? Din perspectiva biblică, am putea să amintim cele douăsprezece iscoade care au explorat ţara Canaan (Num. 13), sau cele două iscoade ascunse de Rahav în Ierihon (Ios. 2). Venind la politica modernă, am putea să ne gândim la Abwehrul german, KGB-ul sovietic sau CIA din America. Spionajul are ca scop strângerea de informaţii secrete despre inamic şi chiar şi despre ţările prietene.

  În 22 ianuarie 1946, preşedintele Statelor Unite, Harry S. Truman, a înfiinţat Central Intelligence Group, numit mai târziu Central Intelligence Agency (CIA), cea mai puternică agenţie de spionaj din lume. Astăzi, Intelligence Community (IC) din SUA este o coaliţie de 17 agenţii şi organizaţii (inclusiv CIA) care lucrează independent şi în colaborare pentru a colecta şi analiza informaţiile necesare menţinerii relaţiilor externe şi a activităţilor de securitate naţională.

  Oricât de sofisticate şi operative ar fi IC şi alte agenţii de spionaj, niciuna dintre ele, singură sau împreună, nu poate fi comparată cu reţeaua de inteligenţă a lui Dumnezeu, care supervizează tot universul! Nu este de mirare că regele David a exclamat: „Unde mă voi duce departe de Duhul Tău şi unde voi fugi departe de Faţa Ta? Dacă mă voi sui în cer, Tu eşti acolo; dacă mă voi culca în Locuinţa morţilor, iată-Te şi acolo. Dacă voi lua aripile zorilor şi mă voi duce să locuiesc la marginea mării, şi acolo mâna Ta mă va călăuzi şi dreapta Ta mă va apuca” (Ps. 139:7-10). Chiar şi împăratul Solomon a spus: „Ochii Domnului sunt în orice loc, ei văd pe cei răi şi pe cei buni” (Prov. 15:3).

  În contrast cu aceste agenţii omeneşti, reţeaua de inteligenţă a lui Dumnezeu este una prietenoasă, destinată să ne salveze de forţele răului. „Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde” (Ier. 29:11). Asta înseamnă că cea mai sofisticată reţea de spionaj din întreg universul nu lucrează împotriva noastră, ci în dreptul nostru!

  Suntem cu totul protejaţi de Dumnezeu şi nimic nu ni se poate întâmpla care să nu fie în sfera cunoştinţei atotcuprinzătoare a lui Dumnezeu şi a preştiinţei Sale. Lăudat fie Dumnezeu că ne poartă de grijă fiecăruia în mod atât de minunat şi eficient!

  Inteligență universală - 2018. Suntem cu totul protejaţi de Dumnezeu şi nimic nu ni se poate întâmpla care să nu fie în sfera cunoştinţei atotcuprinzătoare a lui Dumnezeu şi a preştiinţei Sale. Lăudat fie Dumnezeu că ne poartă de grijă fiecăruia în mod atât de minunat şi eficient!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...