Cu bun gust

  Vreau, de asemenea, ca femeile să se roage îmbrăcate în chip cuviincios, cu ruşine şi sfială; nu cu împletituri de păr, nici cu aur, nici cu mărgăritare, nici cu haine scumpe, ci cu fapte bune, cum se cuvine femeilor care spun că sunt evlavioase. – 1 Timotei 2:9-10

  Oamenii au tendinţa să citească sfatul lui Pavel cu „ruşine şi sfială” (1 Tim. 2:9-10), ca promovând un stil de îmbrăcăminte de modă veche, dar nu este cazul. Pavel doar ia principiul universal de a face „totul spre slava lui Dumnezeu” (1 Cor. 10:31) şi îl aplică şi la modul de îmbrăcăminte. Aceasta înseamnă că ar trebui să evităm orice extremă nedorită.

  Într-adevăr, trăim într-o lume în care totul şi toţi sunt expuşi. Mare parte a modei contemporane are ca scop să te facă să arăţi sexy, cu un apel senzual, să fii atractiv. Dar nu uita: „Nu expune în vitrină ceea ce nu este de vânzare.” Prea adesea, nuditatea trupului dă pe faţă o goliciune a duhului. De aceea, ca un creştin credincios, trebuie să fii sigur că mesajul pe care îl transmiţi cu privire la tine însuţi este exact cel pe care doreşti să îl transmiţi. Ori de câte ori mergi la biserică, gândeşte-te la culoarul de la biserică ca la culoarul unei biserici, nu podiumul săptămânii modei adventiste.

  Dar unii oameni merg în cealaltă extremă şi îşi imaginează că orice modă modernă este greşită şi inacceptabilă. Într-un articol publicat în Review and Herald, din 23 ianuarie 1900, Ellen White a vorbit despre femei „care sunt nepăsătoare în privinţa îmbrăcămintei şi care cred că este o virtute să […] te îmbraci dezordonat şi fără gust; hainele lor sunt murdare şi adesea arată de parcă au zburat şi au căzut peste ei. Şi totuşi unii ca aceştia vor vorbi întotdeauna împotriva mândriei. Ei clasifică decenţa şi îngrijirea drept mândrie” (retipărit în Îndrumarea copilului, p. 415). Vă rog, nu confundaţi niciodată „modestia şi sfiala” cu neglijenţa şi lipsa gustului.

  Aproape toate companiile aeriene şi multe alte companii au o uniformă specifică sau cel puţin adoptă un cod de îmbrăcăminte. Ca biserică, noi nu avem şi nici nu ar trebui să adoptăm unul. Vizitatorii sunt bineveniţi să participe în adunările noastre aşa cum sunt şi noi ar trebui să evităm să îi judecăm. Dar ne aşteptăm ca membrii bisericii noastre să Îi dea slavă lui Dumnezeu în tot ce fac, inclusiv în modul în care se îmbracă.

  Dar chiar dacă nu urmează acest principiu aşa cum ar trebui, cel puţin tu şi cu mine ar trebui să îl luăm în serios.

  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Unsprezece minute

  Nu poți schimba trecutul, dar poți lumina prezentul și viitorul. Chiar dacă e dureros, îngroapă ceea ce nu mai poți schimba, depozitează la locul vechiturilor și deschide o fereastră spre azi, spre ceea ce poți fi și face acum. Poate că ceilalți au stricat trecutul, dar azi tu poți construi ceva mult mai luminos. Ieși din pivnița amintirilor și aprinde lumina! Mântuitorul stă cu mâna întinsă și vrea să îți încredințeze o altă formulă de viață, diferită, ruptă de trecut.

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...