Cu bun gust

  Vreau, de asemenea, ca femeile să se roage îmbrăcate în chip cuviincios, cu ruşine şi sfială; nu cu împletituri de păr, nici cu aur, nici cu mărgăritare, nici cu haine scumpe, ci cu fapte bune, cum se cuvine femeilor care spun că sunt evlavioase. – 1 Timotei 2:9-10

  Oamenii au tendinţa să citească sfatul lui Pavel cu „ruşine şi sfială” (1 Tim. 2:9-10), ca promovând un stil de îmbrăcăminte de modă veche, dar nu este cazul. Pavel doar ia principiul universal de a face „totul spre slava lui Dumnezeu” (1 Cor. 10:31) şi îl aplică şi la modul de îmbrăcăminte. Aceasta înseamnă că ar trebui să evităm orice extremă nedorită.

  Într-adevăr, trăim într-o lume în care totul şi toţi sunt expuşi. Mare parte a modei contemporane are ca scop să te facă să arăţi sexy, cu un apel senzual, să fii atractiv. Dar nu uita: „Nu expune în vitrină ceea ce nu este de vânzare.” Prea adesea, nuditatea trupului dă pe faţă o goliciune a duhului. De aceea, ca un creştin credincios, trebuie să fii sigur că mesajul pe care îl transmiţi cu privire la tine însuţi este exact cel pe care doreşti să îl transmiţi. Ori de câte ori mergi la biserică, gândeşte-te la culoarul de la biserică ca la culoarul unei biserici, nu podiumul săptămânii modei adventiste.

  Dar unii oameni merg în cealaltă extremă şi îşi imaginează că orice modă modernă este greşită şi inacceptabilă. Într-un articol publicat în Review and Herald, din 23 ianuarie 1900, Ellen White a vorbit despre femei „care sunt nepăsătoare în privinţa îmbrăcămintei şi care cred că este o virtute să […] te îmbraci dezordonat şi fără gust; hainele lor sunt murdare şi adesea arată de parcă au zburat şi au căzut peste ei. Şi totuşi unii ca aceştia vor vorbi întotdeauna împotriva mândriei. Ei clasifică decenţa şi îngrijirea drept mândrie” (retipărit în Îndrumarea copilului, p. 415). Vă rog, nu confundaţi niciodată „modestia şi sfiala” cu neglijenţa şi lipsa gustului.

  Aproape toate companiile aeriene şi multe alte companii au o uniformă specifică sau cel puţin adoptă un cod de îmbrăcăminte. Ca biserică, noi nu avem şi nici nu ar trebui să adoptăm unul. Vizitatorii sunt bineveniţi să participe în adunările noastre aşa cum sunt şi noi ar trebui să evităm să îi judecăm. Dar ne aşteptăm ca membrii bisericii noastre să Îi dea slavă lui Dumnezeu în tot ce fac, inclusiv în modul în care se îmbracă.

  Dar chiar dacă nu urmează acest principiu aşa cum ar trebui, cel puţin tu şi cu mine ar trebui să îl luăm în serios.

  Cu bun gust - 2018. Ca biserică, noi nu avem şi nici nu ar trebui să adoptăm unul. Vizitatorii sunt bineveniţi să participe în adunările noastre aşa cum sunt şi noi ar trebui să evităm să îi judecăm. Dar ne aşteptăm ca membrii bisericii noastre să Îi dea slavă lui Dumnezeu în tot ce fac, inclusiv în modul în care se îmbracă.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...