Articolul precedentEl ne călăuzește în tot adevărul
  Articolul următorEl ne învață

  Aproape am ajuns

  Domnul i-a zis: „Aceasta este ţara pe care am jurat că o voi da lui Avraam, lui Isaac şi lui Iacov, zicând: «O voi da seminţei tale» Ţi-am arătat ca s-o vezi cu ochii tăi, dar nu vei intra în ea.” – Deuteronomul 34:4

  În 13 noiembrie 2015, Henry Worsley, un soldat englez pensionar, la 55 de ani a început o călătorie de 1 530 de km, traversând Antarctica prin Polul Sud. Mai bine de două luni, el a tras după el o sanie de 150 kg, în care era hrană, combustibil şi echipament de supravieţuire pentru 80 de zile. Dacă toţi ceilalţi exploratori polari (inclusiv faimosul Sir Ernest Shackleton) au călătorit în grup, Worsley a fost foarte aproape să devină primul explorator care a parcurs această distanţă singur şi fără ajutor.

  Dar la 48 km de ţinta finală, Worsley a scris: „Cele 71 de zile petrecute singur în Antarctic, cu peste 1 450 de km parcurşi şi o deteriorare treptată a rezistenţei mele fizice şi-au spus în cele din urmă cuvântul şi, astăzi, anunţ cu tristeţe că această călătorie a luat sfârşit – atât de aproape de ţintă.” Chemând ajutor, el a fost dus la Clinica Magallanes din Punta Arenas, Chile. O infecţie abdominală (peritonită bacteriană) a dus rapid la o insuficienţă a tuturor organelor. Henry Worsley a murit în data de 24 ianuarie 2016.

  După 40 de ani de pelerinaj cu israeliţii în pustie, Moise a fost chemat de Dumnezeu pe vârful Pisga, de unde i-a fost arătată ţara Canaanului. Din cauza lipsei lui de credinţă, Moise a murit fără a intra în ţara făgăduită (Num. 20:12; Deut. 34:1-6). Chiar şi aşa, Moise a fost înviat din morţi pentru a moşteni viaţa veşnică (Jud. 9; cf. Matei 17:1-8); a apărut mai târziu alături de Ilie la schimbarea la faţă a lui Isus (Matei 17:1-7) şi numele lui este trecut în rândul eroilor de credinţă (Ev. 11:23-29).

  Din nefericire, aşa cum Worsley nu a ajuns niciodată la destinaţia finală, mulţi care visează, vorbesc şi cântă despre cer nu vor fi niciodată acolo. „Aproape mântuit înseamnă cu totul pierdut,” spune un bine cunoscut cântec. Să Îi mulţumim astăzi lui Dumnezeu că mai avem încă o şansă de a ne reînnoi angajamentul nostru faţă de El şi să umblăm în prezenţa Lui! El ne oferă încă o ocazie, pentru că îndurarea Lui „se înnoieşte în fiecare dimineaţă” (Plângeri 3:22-23) şi El nu doreşte ca vreunul din noi să piară, ci „toţi să se pocăiască” (2 Petru 3:9). Totuşi, să nu uităm niciodată că doar cei care vor răbda „până la sfârşit vor fi mântuiţi” (Matei 24:13).

  Aproape am ajuns - 2018. Să Îi mulţumim astăzi lui Dumnezeu că mai avem încă o şansă de a ne reînnoi angajamentul nostru faţă de El şi să umblăm în prezenţa Lui! Să nu uităm niciodată că doar cei care vor răbda „până la sfârşit vor fi mântuiţi” (Matei 24:13).
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...