Articolul precedentEl împarte roadele duhului
  Articolul următorDuhul dă viața

  Un talent ceresc

  Orice ni se dă bun şi orice dar desăvârşit este de sus, pogorându-se de la Tatăl luminilor, în care nu este nici schimbare, nici umbră de mutare. – Iacov 1:17

  Wolfgang Amadeus Mozart s-a născut în data de 27 ianuarie 1756, în Salzburg, Austria. El a fost recunoscut ca un copil minune, compozitor şi muzician. La vârsta de patru ani, Wolfgang putea învăţa orice menuet în doar jumătate de oră. La vârsta de cinci ani a început să compună, iar la şase ani era deja celebru. Wolfgang Amadeus Mozart a murit la doar 35 de ani, dar a lăsat în urmă o moştenire de aproximativ 600 de piese muzicale de cea mai înaltă calitate, din mai multe genuri. Fără îndoială că Mozart este unul din cei mai mari muzicieni ai tuturor timpurilor şi poate, în opinia unora, chiar cel mai mare.

  Faimosul teolog elveţian, Karl Barth, a fost un fan al lui Mozart. Odată a spus: „E posibil ca atunci când îngerii merg la îndatoririle lor, lăudându-L pe Dumnezeu, ei cântă Bach. Totuşi, sunt sigur că atunci când sunt cu toţii, en famille, cântă Mozart şi că atunci Domnul nostru ascultă şi El cu mare plăcere” (Wolfgang Amadeus Mozart, p. 23). Fără să ducem compoziţiile lui Mozart în sfera cerească, trebuie totuşi să admitem că el a avut un talent muzical excepţional, pe care l-a folosit cu multă pasiune şi dedicare.

  Frumosul cântec german „Nu oricine poate fi ca Mozart” (Nicht Jeder kann ein Mozart sein), interpretat de Stefanie Hertel, admite că nu oricine poate deveni un geniu, ca marele compozitor. Dar chiar şi piesa unui începător, cântată cu un singur deget la pian, de un copil, poate deveni adesea „cea mai frumoasă melodie”. Ceea ce contează cu adevărat nu este atât de mult câte talente avem sau cât de mari sunt unele din ele; ceea ce contează este dacă le folosim pentru slava şi onoarea lui Dumnezeu şi de dragul omenirii.

  „O atenţie conştiincioasă cu privire la ceea ce lumea numeşte «lucruri mărunte» face din viaţă un succes. Mici acte de caritate, de lepădare de sine, a spune cuvinte simple de încurajare, a veghea împotriva micilor păcate – acesta este creştinismul. O recunoaştere plină de mulţumire a binecuvântărilor zilnice, o îmbunătăţire înţeleaptă a oportunităţilor zilnice, o dezvoltare sârguincioasă a talentelor încredinţate – la aceasta ne cheamă Stăpânul” (Solii către tineret, p. 143). Astăzi, poţi face diferenţa în vieţile celor din jur prin fapte mici de dragoste faţă de ei!

  Un talent ceresc - 2018. O recunoaştere plină de mulţumire a binecuvântărilor zilnice, o îmbunătăţire înţeleaptă a oportunităţilor zilnice, o dezvoltare sârguincioasă a talentelor încredinţate – la aceasta ne cheamă Dumnezeu.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...