Articolul precedentDuhul dă viața
  Articolul următorEl le vorbește acelora care ascultă

  Hall of fame de top

  Totuşi să nu vă bucuraţi de faptul că duhurile vă sunt supuse, ci bucuraţi-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri. – Luca 10:20

  Aducerea aminte a multor persoane celebre a fost perpetuată fie pe Hall of Fame, fie pe vreun monument sau chiar printr-o sculptură portret. Unii oameni chiar au conceput proiecte mondiale celebre care le poartă numele, cum este cazul celebrului Turn Eiffel de pe Champ de Mars, din Paris. Iniţial a fost construit pentru târgul mondial, ca o celebrare a centenarului Revoluţiei Franceze şi în prezent este vizitat în fiecare an chiar şi de şapte milioane de oameni.

  Turnul Eiffel este numit după inginerul Gustave Eiffel, a cărui companie a proiectat şi construit turnul. Planul original a fost creat de Mauri-ce Koechlin şi Émile Nouguier, cu ajutorul lui Stehpen Sauvestre. Lucrările la temelie au început în 28 ianuarie 1887 şi s-au încheiat în 1889. În 1957, în vârful turnului a fost adăugată o antenă de transmisie. Turnul are o înălţime de 324 de metri şi cântăreşte 7 300 de tone. În total 18.038 de piese au fost unite, folosindu-se 2,5 milioane de nituri. În ciuda multelor critici şi proteste de la început, conduse de artişti şi intelectuali, Turnul Eiffel a devenit în timp principalul simbol al Franţei.

  Pe lângă numele „Eiffel” mai există alţi 72 de oameni de ştiinţă, ingineri şi matematicieni francezi al căror nume a fost gravat pe turn, ca o recunoaştere a contribuţiei lor remarcabile. Acesta este unul din cele mai remarcabile Hall of Fame din întreaga lume. Dar să nu uităm: „Şi lumea, şi pofta ei trec, dar cine face voia lui Dumnezeu rămâne în veac” (1 Ioan 2:17). Asta înseamnă că niciun Hall of Fame omenesc, nici chiar toate la un loc, nu se compară cu privilegiul de a avea numele noastre scrise în
  cartea vieţii din ceruri.

  Mulţi dintre noi avem nevoie de ceva ce nu avem, adică religia adevărată! „Religia doar cu numele nu înseamnă nimic,” căci „numele sunt înscrise în cărţile bisericii de pe pământ, dar nu în cartea vieţii” (Mărturii pentru biserică, vol. 1, p. 504). Poate că îţi place „mai mult slava oamenilor decât slava lui Dumnezeu” (Ioan 12:43). Tu şi cu mine trebuie să căutăm mai puţin slava omenească, pieritoare, şi mai mult slava cerească ce ţine pentru totdeauna. Dacă aşa stau lucrurile, atunci ne putem bucura că numele noastre sunt „scrise în cer” (Luca 10:20).

  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Unsprezece minute

  Nu poți schimba trecutul, dar poți lumina prezentul și viitorul. Chiar dacă e dureros, îngroapă ceea ce nu mai poți schimba, depozitează la locul vechiturilor și deschide o fereastră spre azi, spre ceea ce poți fi și face acum. Poate că ceilalți au stricat trecutul, dar azi tu poți construi ceva mult mai luminos. Ieși din pivnița amintirilor și aprinde lumina! Mântuitorul stă cu mâna întinsă și vrea să îți încredințeze o altă formulă de viață, diferită, ruptă de trecut.

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...