Articolul precedentDuhul dă viața
  Articolul următorEl le vorbește acelora care ascultă

  Hall of fame de top

  Totuşi să nu vă bucuraţi de faptul că duhurile vă sunt supuse, ci bucuraţi-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri. – Luca 10:20

  Aducerea aminte a multor persoane celebre a fost perpetuată fie pe Hall of Fame, fie pe vreun monument sau chiar printr-o sculptură portret. Unii oameni chiar au conceput proiecte mondiale celebre care le poartă numele, cum este cazul celebrului Turn Eiffel de pe Champ de Mars, din Paris. Iniţial a fost construit pentru târgul mondial, ca o celebrare a centenarului Revoluţiei Franceze şi în prezent este vizitat în fiecare an chiar şi de şapte milioane de oameni.

  Turnul Eiffel este numit după inginerul Gustave Eiffel, a cărui companie a proiectat şi construit turnul. Planul original a fost creat de Mauri-ce Koechlin şi Émile Nouguier, cu ajutorul lui Stehpen Sauvestre. Lucrările la temelie au început în 28 ianuarie 1887 şi s-au încheiat în 1889. În 1957, în vârful turnului a fost adăugată o antenă de transmisie. Turnul are o înălţime de 324 de metri şi cântăreşte 7 300 de tone. În total 18.038 de piese au fost unite, folosindu-se 2,5 milioane de nituri. În ciuda multelor critici şi proteste de la început, conduse de artişti şi intelectuali, Turnul Eiffel a devenit în timp principalul simbol al Franţei.

  Pe lângă numele „Eiffel” mai există alţi 72 de oameni de ştiinţă, ingineri şi matematicieni francezi al căror nume a fost gravat pe turn, ca o recunoaştere a contribuţiei lor remarcabile. Acesta este unul din cele mai remarcabile Hall of Fame din întreaga lume. Dar să nu uităm: „Şi lumea, şi pofta ei trec, dar cine face voia lui Dumnezeu rămâne în veac” (1 Ioan 2:17). Asta înseamnă că niciun Hall of Fame omenesc, nici chiar toate la un loc, nu se compară cu privilegiul de a avea numele noastre scrise în
  cartea vieţii din ceruri.

  Mulţi dintre noi avem nevoie de ceva ce nu avem, adică religia adevărată! „Religia doar cu numele nu înseamnă nimic,” căci „numele sunt înscrise în cărţile bisericii de pe pământ, dar nu în cartea vieţii” (Mărturii pentru biserică, vol. 1, p. 504). Poate că îţi place „mai mult slava oamenilor decât slava lui Dumnezeu” (Ioan 12:43). Tu şi cu mine trebuie să căutăm mai puţin slava omenească, pieritoare, şi mai mult slava cerească ce ţine pentru totdeauna. Dacă aşa stau lucrurile, atunci ne putem bucura că numele noastre sunt „scrise în cer” (Luca 10:20).

  Hall of fame de top - 2018. Tu şi cu mine trebuie să căutăm mai puţin slava omenească, pieritoare, şi mai mult slava cerească ce ţine pentru totdeauna. Dacă aşa stau lucrurile, atunci ne putem bucura că numele noastre sunt „scrise în cer” (Luca 10:20).
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...