Redu viteza

  Isus le-a zis: „Veniţi singuri la o parte, într-un loc pustiu, şi odihniţi-vă puţin.” Căci erau mulţi care veneau şi se duceau şi ei n-aveau vreme nici să mănânce. – Marcu 6:31

  Şoselele şi traficul ne pot măsura cu uşurinţă răbdarea şi comportamentul creştin! Aşa că începem cu câteva întrebări: ce simţi atunci când un şofer mai lent îţi blochează banda? Cum reacţionezi la greşelile celorlalţi şoferi? De obicei simţi că traficul ar trebui să fie mai rapid decât este? Legendarul şofer de curse Mario Andretti chiar a spus: „Dacă totul pare a fi sub control, înseamnă că nu mergi suficient de repede.”

  În 29 ianuarie 1886, Karl Benz a depus o cerere pentru brevetarea unui Motorwagen, care a devenit cunoscut ca primul automobil din istorie. Era o maşină cu trei roţi, propulsată de un motor pe benzină. Benz a ridicat vălul de pe invenţia lui înaintea publicului în 3 iulie 1886, pe Ringstrasse, în Mannheim, Germania. Viteza maximă pentru primele modele era de aproximativ 16 km/h. În timp, industria auto s-a dezvoltat uimitor, şi astăzi maşina Bugatti Veyron 16.4 poate atinge o viteză legală de 431 km/h.

  Maşinile sunt un simbol al generaţiei lor şi astăzi sunt mai rapide deoarece vrem să ne deplasăm mai repede. Mulţi oameni cred că a ţine lucrurile sub control rar duce la măreţie. Fără îndoială că este mult mai palpitant să conduci cu viteză şi astfel poţi ajunge mai repede la destinaţie. Dar să nu uiţi că, cu cât conduci mai repede, cu atât mai puţin poţi aprecia priveliştea din jurul tău. Viteza mare poate deveni chiar un stil de viaţă care se transpune de la condusul maşinii în alte aspecte ale vieţii.

  Putem să înaintăm atât de repede prin viaţă, încât ajungem să nu mai fim atenţi nici măcar la cei din jurul nostru!

  Nu ştiu care este stilul tău de viaţă. Chiar şi aşa, te încurajez să iei mai în serios invitaţia lui Hristos: „Veniţi singuri la o parte, într-un loc pustiu, şi odihniţi-vă puţin” (Marcu 6:31). În afară de a te dărui pe tine, ca persoană, cel mai preţios dar pe care poţi să I-l aduci lui Dumnezeu şi celor dragi este timpul tău. Timpul ne arată care sunt priorităţile şi demonstrează ce este important pentru tine. A nu petrece timp cu Dumnezeu înseamnă că ai alţi „dumnezei” care merită timpul tău mai mult decât El.

  A nu petrece timp cu cei dragi înseamnă că ei nu sunt atât de importanţi pe cât cred. Meditează şi acţionează pe baza acestor gânduri astăzi!

  Redu viteza - 2018. A nu petrece timp cu Dumnezeu înseamnă că ai alţi „dumnezei” care merită timpul tău mai mult decât El. A nu petrece timp cu cei dragi înseamnă că ei nu sunt atât de importanţi pe cât cred. Meditează şi acţionează pe baza acestor gânduri astăzi!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...