Redu viteza

Isus le-a zis: „Veniţi singuri la o parte, într-un loc pustiu, şi odihniţi-vă puţin.” Căci erau mulţi care veneau şi se duceau şi ei n-aveau vreme nici să mănânce. – Marcu 6:31

Şoselele şi traficul ne pot măsura cu uşurinţă răbdarea şi comportamentul creştin! Aşa că începem cu câteva întrebări: ce simţi atunci când un şofer mai lent îţi blochează banda? Cum reacţionezi la greşelile celorlalţi şoferi? De obicei simţi că traficul ar trebui să fie mai rapid decât este? Legendarul şofer de curse Mario Andretti chiar a spus: „Dacă totul pare a fi sub control, înseamnă că nu mergi suficient de repede.”

În 29 ianuarie 1886, Karl Benz a depus o cerere pentru brevetarea unui Motorwagen, care a devenit cunoscut ca primul automobil din istorie. Era o maşină cu trei roţi, propulsată de un motor pe benzină. Benz a ridicat vălul de pe invenţia lui înaintea publicului în 3 iulie 1886, pe Ringstrasse, în Mannheim, Germania. Viteza maximă pentru primele modele era de aproximativ 16 km/h. În timp, industria auto s-a dezvoltat uimitor, şi astăzi maşina Bugatti Veyron 16.4 poate atinge o viteză legală de 431 km/h.

Maşinile sunt un simbol al generaţiei lor şi astăzi sunt mai rapide deoarece vrem să ne deplasăm mai repede. Mulţi oameni cred că a ţine lucrurile sub control rar duce la măreţie. Fără îndoială că este mult mai palpitant să conduci cu viteză şi astfel poţi ajunge mai repede la destinaţie. Dar să nu uiţi că, cu cât conduci mai repede, cu atât mai puţin poţi aprecia priveliştea din jurul tău. Viteza mare poate deveni chiar un stil de viaţă care se transpune de la condusul maşinii în alte aspecte ale vieţii.

Putem să înaintăm atât de repede prin viaţă, încât ajungem să nu mai fim atenţi nici măcar la cei din jurul nostru!

Nu ştiu care este stilul tău de viaţă. Chiar şi aşa, te încurajez să iei mai în serios invitaţia lui Hristos: „Veniţi singuri la o parte, într-un loc pustiu, şi odihniţi-vă puţin” (Marcu 6:31). În afară de a te dărui pe tine, ca persoană, cel mai preţios dar pe care poţi să I-l aduci lui Dumnezeu şi celor dragi este timpul tău. Timpul ne arată care sunt priorităţile şi demonstrează ce este important pentru tine. A nu petrece timp cu Dumnezeu înseamnă că ai alţi „dumnezei” care merită timpul tău mai mult decât El.

A nu petrece timp cu cei dragi înseamnă că ei nu sunt atât de importanţi pe cât cred. Meditează şi acţionează pe baza acestor gânduri astăzi!

Alberto Timm
Alberto Timm
Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video