Redu viteza

  Isus le-a zis: „Veniţi singuri la o parte, într-un loc pustiu, şi odihniţi-vă puţin.” Căci erau mulţi care veneau şi se duceau şi ei n-aveau vreme nici să mănânce. – Marcu 6:31

  Şoselele şi traficul ne pot măsura cu uşurinţă răbdarea şi comportamentul creştin! Aşa că începem cu câteva întrebări: ce simţi atunci când un şofer mai lent îţi blochează banda? Cum reacţionezi la greşelile celorlalţi şoferi? De obicei simţi că traficul ar trebui să fie mai rapid decât este? Legendarul şofer de curse Mario Andretti chiar a spus: „Dacă totul pare a fi sub control, înseamnă că nu mergi suficient de repede.”

  În 29 ianuarie 1886, Karl Benz a depus o cerere pentru brevetarea unui Motorwagen, care a devenit cunoscut ca primul automobil din istorie. Era o maşină cu trei roţi, propulsată de un motor pe benzină. Benz a ridicat vălul de pe invenţia lui înaintea publicului în 3 iulie 1886, pe Ringstrasse, în Mannheim, Germania. Viteza maximă pentru primele modele era de aproximativ 16 km/h. În timp, industria auto s-a dezvoltat uimitor, şi astăzi maşina Bugatti Veyron 16.4 poate atinge o viteză legală de 431 km/h.

  Maşinile sunt un simbol al generaţiei lor şi astăzi sunt mai rapide deoarece vrem să ne deplasăm mai repede. Mulţi oameni cred că a ţine lucrurile sub control rar duce la măreţie. Fără îndoială că este mult mai palpitant să conduci cu viteză şi astfel poţi ajunge mai repede la destinaţie. Dar să nu uiţi că, cu cât conduci mai repede, cu atât mai puţin poţi aprecia priveliştea din jurul tău. Viteza mare poate deveni chiar un stil de viaţă care se transpune de la condusul maşinii în alte aspecte ale vieţii.

  Putem să înaintăm atât de repede prin viaţă, încât ajungem să nu mai fim atenţi nici măcar la cei din jurul nostru!

  Nu ştiu care este stilul tău de viaţă. Chiar şi aşa, te încurajez să iei mai în serios invitaţia lui Hristos: „Veniţi singuri la o parte, într-un loc pustiu, şi odihniţi-vă puţin” (Marcu 6:31). În afară de a te dărui pe tine, ca persoană, cel mai preţios dar pe care poţi să I-l aduci lui Dumnezeu şi celor dragi este timpul tău. Timpul ne arată care sunt priorităţile şi demonstrează ce este important pentru tine. A nu petrece timp cu Dumnezeu înseamnă că ai alţi „dumnezei” care merită timpul tău mai mult decât El.

  A nu petrece timp cu cei dragi înseamnă că ei nu sunt atât de importanţi pe cât cred. Meditează şi acţionează pe baza acestor gânduri astăzi!

  Redu viteza - 2018. A nu petrece timp cu Dumnezeu înseamnă că ai alţi „dumnezei” care merită timpul tău mai mult decât El. A nu petrece timp cu cei dragi înseamnă că ei nu sunt atât de importanţi pe cât cred. Meditează şi acţionează pe baza acestor gânduri astăzi!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...