„Mai cântă odată”

  Apoi am văzut cerul deschis şi iată că s-a arătat un cal alb! Cel ce sta pe el se cheamă Cel credincios şi Cel adevărat şi El judecă şi Se luptă cu dreptate. – Apocalipsa 19:11

  Maiestuoasa melodie „Battle Hymn” (Imnul de bătălie) a apărut în imnurile folk tradiţionale ale mişcării americane de tabere. Într-o zi, un prieten i-a lansat o provocare Juliei Ward Howe (1819–1910): „De ce nu scrii nişte cuvinte bune pentru această melodie mişcătoare?” În acea seară s-a pus la somn în hotelul Willard, din Washington D.C., gândindu-se la acea sugestie. Dintr-odată s-a trezit, a luat un creion şi o foaie de hârtie, a scris versurile şi s-a pus înapoi să doarmă. Julia nu îşi putea imagina la acea vreme cât succes avea să aibă acel imn!

  Noul „Battle Hymn of the Republic” a fost publicat mai întâi în The Atlantic, pe 1 februarie 1862. La scurtă vreme după aceea a apărut în alte ziare, în cărţile de imnuri militare şi la bordul navelor. În timpul Războiului Civil American, armatele Uniunii mărşăluiau pe ritmul acestui imn.

  Când prizonierii de război din confederaţia Libby Prison au aflat despre victoria Uniunii în bătălia de la Gettysburg, ei au strigat, au plâns şi au cântat „Battle Hymn”. Mai târziu, acest incident a fost raportat la o întâlnire la care a fost prezent şi preşedintele Abraham Lincoln. Cu lacrimi şiroindu-i pe obraji, el a exclamat: „Mai cântaţi o dată!”

  Acest imn al victoriei se mai numeşte şi „Mine Eyes Have Seen the Glory” (imnul nr. 500, „Printre nori de osanale). Transpunând cuvintele din Apocalipsa 14:17-20, primele versuri şi corul din varianta în lim-ba engleză sună astfel:

  Ochii mei au văzut slava venirii Domnului;
  El calcă în picioare teascul în care strugurii mâniei sunt adunaţi;
  El a dat drumul fulgerului fatal al sabiei Lui iuţi;
  Adevărul Lui mărşăluieşte înainte.
  [: Glorie, glorie, aleluia! :] (3x)
  Adevărul Lui înaintează în marş.

  După cum prizonierii din închisoarea Libby au cântat acest imn anticipând iminenta lor eliberare, la fel întreaga oştire a celor răscumpăraţi de sângele Mielului va striga curând de bucurie, când El va apărea pe norii cerului pentru a-şi elibera poporul Său credincios. Fie ca tu şi cu mine să fim printre cei care foarte curând vor cânta acel imn triumfal!

  Amin!

  „Mai cântă odată” - 2018. După cum prizonierii din închisoarea Libby au cântat acest imn anticipând iminenta lor eliberare, la fel întreaga oştire a celor răscumpăraţi de sângele Mielului va striga curând de bucurie, când El va apărea pe norii cerului pentru a-şi elibera poporul Său credincios.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...