„Mai cântă odată”

  Apoi am văzut cerul deschis şi iată că s-a arătat un cal alb! Cel ce sta pe el se cheamă Cel credincios şi Cel adevărat şi El judecă şi Se luptă cu dreptate. – Apocalipsa 19:11

  Maiestuoasa melodie „Battle Hymn” (Imnul de bătălie) a apărut în imnurile folk tradiţionale ale mişcării americane de tabere. Într-o zi, un prieten i-a lansat o provocare Juliei Ward Howe (1819–1910): „De ce nu scrii nişte cuvinte bune pentru această melodie mişcătoare?” În acea seară s-a pus la somn în hotelul Willard, din Washington D.C., gândindu-se la acea sugestie. Dintr-odată s-a trezit, a luat un creion şi o foaie de hârtie, a scris versurile şi s-a pus înapoi să doarmă. Julia nu îşi putea imagina la acea vreme cât succes avea să aibă acel imn!

  Noul „Battle Hymn of the Republic” a fost publicat mai întâi în The Atlantic, pe 1 februarie 1862. La scurtă vreme după aceea a apărut în alte ziare, în cărţile de imnuri militare şi la bordul navelor. În timpul Războiului Civil American, armatele Uniunii mărşăluiau pe ritmul acestui imn.

  Când prizonierii de război din confederaţia Libby Prison au aflat despre victoria Uniunii în bătălia de la Gettysburg, ei au strigat, au plâns şi au cântat „Battle Hymn”. Mai târziu, acest incident a fost raportat la o întâlnire la care a fost prezent şi preşedintele Abraham Lincoln. Cu lacrimi şiroindu-i pe obraji, el a exclamat: „Mai cântaţi o dată!”

  Acest imn al victoriei se mai numeşte şi „Mine Eyes Have Seen the Glory” (imnul nr. 500, „Printre nori de osanale). Transpunând cuvintele din Apocalipsa 14:17-20, primele versuri şi corul din varianta în lim-ba engleză sună astfel:

  Ochii mei au văzut slava venirii Domnului;
  El calcă în picioare teascul în care strugurii mâniei sunt adunaţi;
  El a dat drumul fulgerului fatal al sabiei Lui iuţi;
  Adevărul Lui mărşăluieşte înainte.
  [: Glorie, glorie, aleluia! :] (3x)
  Adevărul Lui înaintează în marş.

  După cum prizonierii din închisoarea Libby au cântat acest imn anticipând iminenta lor eliberare, la fel întreaga oştire a celor răscumpăraţi de sângele Mielului va striga curând de bucurie, când El va apărea pe norii cerului pentru a-şi elibera poporul Său credincios. Fie ca tu şi cu mine să fim printre cei care foarte curând vor cânta acel imn triumfal!

  Amin!

  „Mai cântă odată” - 2018. După cum prizonierii din închisoarea Libby au cântat acest imn anticipând iminenta lor eliberare, la fel întreaga oştire a celor răscumpăraţi de sângele Mielului va striga curând de bucurie, când El va apărea pe norii cerului pentru a-şi elibera poporul Său credincios.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!