Timpul nostru de așteptare

  Cel ce adevereşte aceste lucruri zice: „Da, Eu vin curând,” Amin! Vino, Doamne Isuse! – Apocalipsa 22:20

  Te-ai bucurat vreodată de o tabără de exploratori, cu doar câteva resurse naturale la dispoziţie? Ce uşurare când se termină tabăra şi poţi din nou să guşti mâncarea ta preferată! Dar să ne imaginăm că ai fost lăsat singur într-o astfel de tabără, să trebuiască să rămâi acolo mai multe zile, săptămâni, luni şi chiar ani. De neimaginat?!… Totuşi, aceasta a fost experienţa lui Alexander Selkirk (1676–1721), un corsar scoţian şi ofiţer în Marina Regală, care a fost lăsat ca naufragiat pe o insulă nelocuită din sudul Oceanului Pacific.

  Încă din tinereţea lui, Selkirk era mai certăreţ şi mai recalcitrant. Ca marinar, comportamentul lui nu s-a schimbat foarte mult în bine şi în cele din urmă a plătit un preţ scump pentru asta. În 1704, nava pe care a slujit el a poposit la mijlocul expediţiei câteva zile pe o insulă din arhipelagul Juan Fernández, la 670 de kilometri de ţărmul cu Chile, pentru o reaprovizionare cu apă proaspătă şi alimente.

  Îngrijorat de starea ambarcaţiunii lui, Selkirk a declarat că mai degrabă ar rămâne pe insulă decât să continue cu o navă periculoasă, care are scurgeri. Bucuroşi să scape de el, căpitanul Stradling a acceptat propunerea lui Selkirk şi l-a lăsat pe insulă doar cu o flintă, un topor, un cuţit, o oală de gătit, o Biblie, cearşafuri şi câteva haine. A rămas acolo în singurătate, mizerie şi cuprins de remuşcări timp de patru ani şi patru luni, aşteptând să fie salvat. În cele din urmă, pe data de 2 februarie 1709, vasele Duke şi Duchess au sosit pe insulă şi l-au salvat.

  Această poveste tragică l-a inspirat pe Daniel Defoe să scrie celebra Viaţa şi aventurile lui Robinson Crusoe (1719) şi totodată ne poate învăţa şi pe noi câteva lecţii pline de semnificaţie. În primul rând, Selkirk nu ar fi trebuit niciodată să spună că mai degrabă ar rămâne pe insulă decât să continue cu acea ambarcaţiune. După cum căpitanul a luat aceste cuvinte mai în serios decât se aştepta Selkirk, şi oamenii pot face la fel cu afirmaţiile noastre. Deci niciodată nu ar trebui să spui ceva ce nu intenţionezi de fapt să spui.

  O altă lecţie vine din salvarea finală a lui Selkirk. Timpul nostru de aşteptare în această lume poate fi mai lung decât ne aşteptăm, dar în cele din urmă se va sfârşi. După cum vasele Duke şi Duchess l-au salvat de pe acea insulă pustie, tot aşa şi Hristos va apărea curând pe norii cerului ca să ne ia acasă. Te rog, nu fi descurajat în acest timp de aşteptare!

  Timpul nostru de așteptare - 2018. Timpul nostru de aşteptare în această lume poate fi mai lung decât ne aşteptăm, dar în cele din urmă se va sfârşi. După cum vasele Duke şi Duchess l-au salvat de pe acea insulă pustie, tot aşa şi Hristos va apărea curând pe norii cerului ca să ne ia acasă. Te rog, nu fi descurajat în acest timp de aşteptare!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...