Răspândirea Cuvântului lui Dumnezeu

  Ce vezi scrie într-o carte şi trimite-o celor şapte biserici. – Apocalipsa 1:11

  Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu în limbaj omenesc şi sub forma unei cărţi. În vechime, Dumnezeu i-a cerut lui Moise (Exod. 17:14) şi altor profeţi canonici să scrie şi să trimită solii inspirate anumitor destinatari. Apostolul Ioan a primit următoarea însărcinare: „Ce vezi scrie într-o carte şi trimite-o celor şapte biserici” (Apoc. 1:11). Dar, în timp, procesul de publicare şi răspândire a Bibliei s-a îmbunătăţit vizibil.

  Johannes Gutenberg (1398–1468) era un metalurgist, bijutier, tipograf şi publicist german. În 1439, el a folosit pentru prima dată în Europa presa tipografică mobilă. Biblia nu a fost prima lui lucrare publicată, dar cu siguranţă că a fost cea mai importantă. Gutenberg a murit în 3 februarie 1468, în oraşul lui natal, Mainz, Germania şi a lăsat în urmă o moştenire bogată pentru omenire. El a revoluţionat tiparul şi lucrarea sa este privită ca fiind cea mai importantă invenţie a celui de-al doilea mileniu.

  Tiparul a ajutat la răspândirea scrierilor reformatorilor protestanţi. Multe lucruri s-au schimbat din vremea lui Gutenberg şi până azi. Marshall McLuhan spunea: „Gutenberg i-a făcut pe toţi cititori. Xerox-ul i-a făcut pe toţi publicişti.” Alţi autori au mai spus că computerele i-au făcut pe toţi autori şi internetul i-a făcut pe toţi editori şi critici. Cu alte cuvinte, astăzi putem fi aproape orice în acelaşi timp – cititor, publicist, autor, editor şi critic. În lumea noastră globalizată, conţinutul Bibliei este disponibil acum în nenumărate traduceri şi versiuni. Dar în acelaşi timp sunt disponibile şi interpretări sănătoase, precum şi distorsiuni înşelătoare ale Bibliei.

  A răspândi Cuvântul lui Dumnezeu în lume înseamnă a-l pune la dispoziţia oamenilor în format tipărit, electronic sau audio. Dar chiar mai mult, mai înseamnă şi să îi permiţi Cuvântului să vorbească singur, fără vreo distorsiune omenească şi fără părtinire. Pentru ca acest lucru să se întâmple, oamenii au nevoie să ştie principiile de bază şi parametrii unei interpretări biblice sănătoase. După cum Filip l-a ajutat pe famenul etiopian să înţeleagă Scriptura (Faptele 8:26-40), noi avem însărcinarea să „propovăduim Cuvântul, să stăruim asupra lui la timp şi ne la timp, să mustrăm, să certăm, să îndemnăm cu toată blândeţea şi învăţătura” (2 Tim. 4:2).

  Răspândirea Cuvântului lui Dumnezeu - 2018. După cum Filip l-a ajutat pe famenul etiopian să înţeleagă Scriptura (Faptele 8:26-40), noi avem însărcinarea să „propovăduim Cuvântul, să stăruim asupra lui la timp şi ne la timp, să mustrăm, să certăm, să îndemnăm cu toată blândeţea şi învăţătura” (2 Tim. 4:2).
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...