Răspândirea Cuvântului lui Dumnezeu

  Ce vezi scrie într-o carte şi trimite-o celor şapte biserici. – Apocalipsa 1:11

  Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu în limbaj omenesc şi sub forma unei cărţi. În vechime, Dumnezeu i-a cerut lui Moise (Exod. 17:14) şi altor profeţi canonici să scrie şi să trimită solii inspirate anumitor destinatari. Apostolul Ioan a primit următoarea însărcinare: „Ce vezi scrie într-o carte şi trimite-o celor şapte biserici” (Apoc. 1:11). Dar, în timp, procesul de publicare şi răspândire a Bibliei s-a îmbunătăţit vizibil.

  Johannes Gutenberg (1398–1468) era un metalurgist, bijutier, tipograf şi publicist german. În 1439, el a folosit pentru prima dată în Europa presa tipografică mobilă. Biblia nu a fost prima lui lucrare publicată, dar cu siguranţă că a fost cea mai importantă. Gutenberg a murit în 3 februarie 1468, în oraşul lui natal, Mainz, Germania şi a lăsat în urmă o moştenire bogată pentru omenire. El a revoluţionat tiparul şi lucrarea sa este privită ca fiind cea mai importantă invenţie a celui de-al doilea mileniu.

  Tiparul a ajutat la răspândirea scrierilor reformatorilor protestanţi. Multe lucruri s-au schimbat din vremea lui Gutenberg şi până azi. Marshall McLuhan spunea: „Gutenberg i-a făcut pe toţi cititori. Xerox-ul i-a făcut pe toţi publicişti.” Alţi autori au mai spus că computerele i-au făcut pe toţi autori şi internetul i-a făcut pe toţi editori şi critici. Cu alte cuvinte, astăzi putem fi aproape orice în acelaşi timp – cititor, publicist, autor, editor şi critic. În lumea noastră globalizată, conţinutul Bibliei este disponibil acum în nenumărate traduceri şi versiuni. Dar în acelaşi timp sunt disponibile şi interpretări sănătoase, precum şi distorsiuni înşelătoare ale Bibliei.

  A răspândi Cuvântul lui Dumnezeu în lume înseamnă a-l pune la dispoziţia oamenilor în format tipărit, electronic sau audio. Dar chiar mai mult, mai înseamnă şi să îi permiţi Cuvântului să vorbească singur, fără vreo distorsiune omenească şi fără părtinire. Pentru ca acest lucru să se întâmple, oamenii au nevoie să ştie principiile de bază şi parametrii unei interpretări biblice sănătoase. După cum Filip l-a ajutat pe famenul etiopian să înţeleagă Scriptura (Faptele 8:26-40), noi avem însărcinarea să „propovăduim Cuvântul, să stăruim asupra lui la timp şi ne la timp, să mustrăm, să certăm, să îndemnăm cu toată blândeţea şi învăţătura” (2 Tim. 4:2).

  Răspândirea Cuvântului lui Dumnezeu - 2018. După cum Filip l-a ajutat pe famenul etiopian să înţeleagă Scriptura (Faptele 8:26-40), noi avem însărcinarea să „propovăduim Cuvântul, să stăruim asupra lui la timp şi ne la timp, să mustrăm, să certăm, să îndemnăm cu toată blândeţea şi învăţătura” (2 Tim. 4:2).
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...