Croitorul zburător

  Omul chibzuit vede nenorocirea şi se ascunde, dar cei proşti merg înainte şi sunt pedepsiţi. – Proverbele 22:3

  Franz Reichelt a fost un croitor şi pioner în paraşutism francez, născut în Austria, care a proiectat o nouă paraşută care se poate purta. După multe negocieri cu poliţia locală, Reichelt a primit permisiunea de a face simulări cu manechini pe care îi lansa de pe Turnul Eiffel din Paris. Astfel că, în duminica zilei de 4 februarie 1912, la ora 7 dimineaţa, ajuns lângă turn a anunţat că în loc să facă simulări cu manechini, el avea să sară de pe turn. Foarte îngrijoraţi, prietenii lui şi spectatorii au încercat să îl facă să se răzgândească, dar fără succes. Când a fost întrebat dacă va folosi o frânghie sau alte măsuri de siguranţă, el a răspuns foarte simplu: „Vreau să încerc experimentul chiar eu, fără trucuri, deoarece doresc să demonstrez valoarea invenţiei mele.”

  Prima încercare de a urca la nivelul unu al turnului a fost blocată de un paznic, care a asistat la încercările lui anterioare eşuate cu manechini. Dar într-un final, problema a fost rezolvată, şi el, doi prieteni şi un operator cinematografic au urcat la primul etaj, puţin peste 57 de metri înălţime. Reichelt a fost încrezător că, pentru a declanşa paraşuta, tot ce trebuia să facă era să îşi întindă braţele în formă de cruce. La ora 8:22 a.m., el a observat un grup de peste 30 de jurnalişti şi oameni curioşi, şi-a ajustat echipamentul de zbor cu ajutorul prietenilor, a verificat direcţia vântului, a ezitat cam 40 de secunde şi apoi a sărit. Dar paraşuta lui pe jumătate deschisă s-a înfăşurat de îndată în jurul corpului şi s-a izbit de pământul îngheţat de la baza turnului. Autopsia a arătat cauza morţii: un infarct survenit imediat după impactul cu solul. Acesta a fost finalul tragic al aşa-numitului „croitor zburător”!

  Găsim multă înţelepciune în următoarea frază: „Excelenţa este rezultatul mai multor factori; a-ţi păsa mai mult decât cred alţii că este înţelept, a risca mai mult decât cred alţii că este sigur, a visa mai mult decât cred alţii că este practic şi a aştepta mai mult decât cred alţii că este posibil.” Dar noţiunea de „a risca mai mult decât cred alţii că este sigur” trebuie să fie întemeiată. Uneori ar fi mai bine să mergi înainte, dar nu întotdeauna. Poate ar trebui să ascultăm mai cu atenţie sfaturile şi avertizările celor care ştiu deja cărarea pe care noi tocmai începem să o explorăm. Dacă hotărăşti să rişti, să o faci întotdeauna în planul lui Dumnezeu şi niciodată în afara planului Său.

  Croitorul zburător - 2018. Uneori ar fi mai bine să mergi înainte, dar nu întotdeauna. Poate ar trebui să ascultăm mai cu atenţie sfaturile şi avertizările celor care ştiu deja cărarea pe care noi tocmai începem să o explorăm. Dacă hotărăşti să rişti, să o faci întotdeauna în planul lui Dumnezeu şi niciodată în afara planului Său.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...