Croitorul zburător

  Omul chibzuit vede nenorocirea şi se ascunde, dar cei proşti merg înainte şi sunt pedepsiţi. – Proverbele 22:3

  Franz Reichelt a fost un croitor şi pioner în paraşutism francez, născut în Austria, care a proiectat o nouă paraşută care se poate purta. După multe negocieri cu poliţia locală, Reichelt a primit permisiunea de a face simulări cu manechini pe care îi lansa de pe Turnul Eiffel din Paris. Astfel că, în duminica zilei de 4 februarie 1912, la ora 7 dimineaţa, ajuns lângă turn a anunţat că în loc să facă simulări cu manechini, el avea să sară de pe turn. Foarte îngrijoraţi, prietenii lui şi spectatorii au încercat să îl facă să se răzgândească, dar fără succes. Când a fost întrebat dacă va folosi o frânghie sau alte măsuri de siguranţă, el a răspuns foarte simplu: „Vreau să încerc experimentul chiar eu, fără trucuri, deoarece doresc să demonstrez valoarea invenţiei mele.”

  Prima încercare de a urca la nivelul unu al turnului a fost blocată de un paznic, care a asistat la încercările lui anterioare eşuate cu manechini. Dar într-un final, problema a fost rezolvată, şi el, doi prieteni şi un operator cinematografic au urcat la primul etaj, puţin peste 57 de metri înălţime. Reichelt a fost încrezător că, pentru a declanşa paraşuta, tot ce trebuia să facă era să îşi întindă braţele în formă de cruce. La ora 8:22 a.m., el a observat un grup de peste 30 de jurnalişti şi oameni curioşi, şi-a ajustat echipamentul de zbor cu ajutorul prietenilor, a verificat direcţia vântului, a ezitat cam 40 de secunde şi apoi a sărit. Dar paraşuta lui pe jumătate deschisă s-a înfăşurat de îndată în jurul corpului şi s-a izbit de pământul îngheţat de la baza turnului. Autopsia a arătat cauza morţii: un infarct survenit imediat după impactul cu solul. Acesta a fost finalul tragic al aşa-numitului „croitor zburător”!

  Găsim multă înţelepciune în următoarea frază: „Excelenţa este rezultatul mai multor factori; a-ţi păsa mai mult decât cred alţii că este înţelept, a risca mai mult decât cred alţii că este sigur, a visa mai mult decât cred alţii că este practic şi a aştepta mai mult decât cred alţii că este posibil.” Dar noţiunea de „a risca mai mult decât cred alţii că este sigur” trebuie să fie întemeiată. Uneori ar fi mai bine să mergi înainte, dar nu întotdeauna. Poate ar trebui să ascultăm mai cu atenţie sfaturile şi avertizările celor care ştiu deja cărarea pe care noi tocmai începem să o explorăm. Dacă hotărăşti să rişti, să o faci întotdeauna în planul lui Dumnezeu şi niciodată în afara planului Său.

  Croitorul zburător - 2018. Uneori ar fi mai bine să mergi înainte, dar nu întotdeauna. Poate ar trebui să ascultăm mai cu atenţie sfaturile şi avertizările celor care ştiu deja cărarea pe care noi tocmai începem să o explorăm. Dacă hotărăşti să rişti, să o faci întotdeauna în planul lui Dumnezeu şi niciodată în afara planului Său.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...