Geologia potopului

  Apele au ajuns din ce în ce mai mari şi toţi munţii înalţi care sunt sub cerul întreg au fost acoperiţi. Cu cincisprezece coţi s-au înălţat apele deasupra munţilor, care au fost acoperiţi. – Geneza 7:19-20

  Majoritatea oamenilor de ştiinţă şi mulţi teologi neagă istoricitatea relatării despre potop din Geneza 6-8. Pentru ei, aceasta este doar o povestire mitologică, la fel ca versiunea despre potopul babilonian, numită Epopeea lui Ghilgameş. În opoziţie cu aceasta, referirile biblice la Noe şi potopul universal sunt luate literal, atât în Vechiul Testament (Ps. 104:6-9), cât şi în Noul Testament (Matei 24:37-39; Evrei 11:7; 1 Petru 3:20; 2 Petru 2:5; 3:6).

  Revista Review and Herald din 5 februarie 1867 publica un articol de D.T. Bourdeau intitulat „Geologia şi Biblia”. Autorul afirma următoarele: „Geologia veritabilă este la fel de adevărată ca Biblia şi nu contrazice Biblia; deoarece adevărul nu poate contrazice adevărul. Totuşi, este ciudat că unii pretind că există o discrepanţă între această ştiinţă şi Biblie şi chiar mai ciudat este că unii pretind a crede în Biblie, adoptă păreri care se presupune că sunt bazate pe geologie, antagonice relatărilor biblice clare şi totuşi susţin că ar exista armonie între părerile lor şi Biblie.”

  Temelia ştiinţifică a acestei presupuneri a fost demonstrată de geologul autodidact George McCready Price (1870–1963). Câteva din cărţile lui prezentau dovezi convingătoare că coloanele geologice au fost formate nu printr-un proces lent de evoluţie, ci mai degrabă printr-un potop universal. Price spunea despre lucrarea lui că are menirea să „dărâme vechile structuri evoluţioniste de la temelie”, pentru ca alţi creaţionişti să poată construi. Mulţi creaţionişti neadventişti au recunoscut contribuţia lui uimitoare la geologia potopului.

  Evoluţioniştii cred că coloanele acestea s-au format în mai multe ere geologice, în mai multe milioane de ani. Pentru ei, nenumărate forme primitive de viaţă existau deja şi au dispărut cu mult înainte de păcatul lui Adam şi Eva (Gen. 3). Pe de altă parte, acceptând relatarea biblică despre potop exact aşa cum este, putem spune că învăţătura biblică despre moarte a venit în această lume prin păcatul lui Adam (Rom. 5:12). Doar privit din această perspectivă are sens planul de salvare!

  Geologia potopului - 2018. Acceptând relatarea biblică despre potop exact aşa cum este, putem spune că învăţătura biblică despre moarte a venit în această lume prin păcatul lui Adam. Doar privit din această perspectivă are sens planul de salvare!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...