Geologia potopului

  Apele au ajuns din ce în ce mai mari şi toţi munţii înalţi care sunt sub cerul întreg au fost acoperiţi. Cu cincisprezece coţi s-au înălţat apele deasupra munţilor, care au fost acoperiţi. – Geneza 7:19-20

  Majoritatea oamenilor de ştiinţă şi mulţi teologi neagă istoricitatea relatării despre potop din Geneza 6-8. Pentru ei, aceasta este doar o povestire mitologică, la fel ca versiunea despre potopul babilonian, numită Epopeea lui Ghilgameş. În opoziţie cu aceasta, referirile biblice la Noe şi potopul universal sunt luate literal, atât în Vechiul Testament (Ps. 104:6-9), cât şi în Noul Testament (Matei 24:37-39; Evrei 11:7; 1 Petru 3:20; 2 Petru 2:5; 3:6).

  Revista Review and Herald din 5 februarie 1867 publica un articol de D.T. Bourdeau intitulat „Geologia şi Biblia”. Autorul afirma următoarele: „Geologia veritabilă este la fel de adevărată ca Biblia şi nu contrazice Biblia; deoarece adevărul nu poate contrazice adevărul. Totuşi, este ciudat că unii pretind că există o discrepanţă între această ştiinţă şi Biblie şi chiar mai ciudat este că unii pretind a crede în Biblie, adoptă păreri care se presupune că sunt bazate pe geologie, antagonice relatărilor biblice clare şi totuşi susţin că ar exista armonie între părerile lor şi Biblie.”

  Temelia ştiinţifică a acestei presupuneri a fost demonstrată de geologul autodidact George McCready Price (1870–1963). Câteva din cărţile lui prezentau dovezi convingătoare că coloanele geologice au fost formate nu printr-un proces lent de evoluţie, ci mai degrabă printr-un potop universal. Price spunea despre lucrarea lui că are menirea să „dărâme vechile structuri evoluţioniste de la temelie”, pentru ca alţi creaţionişti să poată construi. Mulţi creaţionişti neadventişti au recunoscut contribuţia lui uimitoare la geologia potopului.

  Evoluţioniştii cred că coloanele acestea s-au format în mai multe ere geologice, în mai multe milioane de ani. Pentru ei, nenumărate forme primitive de viaţă existau deja şi au dispărut cu mult înainte de păcatul lui Adam şi Eva (Gen. 3). Pe de altă parte, acceptând relatarea biblică despre potop exact aşa cum este, putem spune că învăţătura biblică despre moarte a venit în această lume prin păcatul lui Adam (Rom. 5:12). Doar privit din această perspectivă are sens planul de salvare!

  Geologia potopului - 2018. Acceptând relatarea biblică despre potop exact aşa cum este, putem spune că învăţătura biblică despre moarte a venit în această lume prin păcatul lui Adam. Doar privit din această perspectivă are sens planul de salvare!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...