Articolul precedentÎn cămin
  Articolul următorO putere pentru toate națiunile

  Marele nostru Preot minunat

  Căci Hristos n-a intrat într-un locaş de închinare făcut de mână omenească, după chipul adevăratului locaş de închinare, ci a intrat chiar în cer, ca să Se înfăţişeze acum, pentru noi, înaintea lui Dumnezeu. – Evrei 9:24

  Sunt trei întrebări de bază referitoare la mântuirea noastră, întrebări la care fiecare creştin ar trebui să poată răspunde: Ce a făcut Hristos pentru noi pe cruce? Ce face El acum pentru noi în sanctuarul din ceruri?

  Şi ce va face El pentru noi la venirea Sa? Mulţi creştini pot explica ce a făcut Hristos la cruce şi ce va face El la a doua Sa venire. Dar nu foarte mulţi înţeleg ce face El acum în sanctuarul din ceruri pentru mântuirea noastră.

  Una dintre cele mai bune explicaţii adventiste de la începuturi a acestei învăţături a fost a lui O.R.L. Crosier, în articolul „Legea lui Moise”, publicat în Day-Star Extra, din 7 februarie 1846. În acest articol, Crosier scotea în evidenţă patru concepte de bază. Primul, că „sanctuarul” menţionat în Daniel 8:14 este un sanctuar/templu ceresc (Evr. 9:24; Apoc. 11:19). Al doilea, că sanctuarul ceresc este un sanctuar literal, cu două încăperi, Sfânta şi Sfânta Sfintelor, aşa cum au fost preînchipuite în ta-bernaculul lui Moise (Evr. 9:1-9). Al treilea, că Hristos este Marele-Preot al acelui sanctuar, făcând mijlocire pentru noi prin sângele Său vărsat la cruce (Col. 1:20; Evr. 9:11-23). Şi al patrulea, că la sfârşitul celor 2 300 de zile simbolice din Daniel 8:14, Hristos a intrat din Sfânta în Sfânta Sfintelor pentru a primi împărăţia (Dan. 7:9-14). Într-un articol publicat anterior, Crosier explica că în timp ce Hristos acum curăţă templul literal al Noului Ierusalim (Evr. 9:22-23), Duhul Sfânt curăţă templul spiritual al poporului lui Dumnezeu de păcatele lor (1 Cor. 3:16-17; 6:19-20).

  Dar poate vă întrebaţi: dacă Hristos a plătit deja preţul pentru toate păcatele noastre la cruce, de ce încă trebuie să mijlocească pentru noi în sanctuarul ceresc? Hristos a murit pe cruce pentru a salva întreaga omenire, dar nimeni nu va fi salvat împotriva voinţei sale. Acum, plin de har, Hristos aplică meritele jertfei Sale tuturor celor care Îl acceptă prin credinţă. Ce plan minunat a fost alcătuit pentru mântuirea ta şi a mea!

  Doamne, ce dezastru ar fi dacă planul Tău de mântuire ar rămâne fără rezultat pentru mine! De aceea, eu accept jertfa Ta pe cruce pentru păcatele mele şi te invit să fii Mare-Preot în viaţa mea!

  Marele nostru Preot minunat - 2018. Doamne, ce dezastru ar fi dacă planul Tău de mântuire ar rămâne fără rezultat pentru mine! De aceea, eu accept jertfa Ta pe cruce pentru păcatele mele şi te invit să fii Mare-Preot în viaţa mea!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...