Ispășire în avans

  Voi, toţi cei însetaţi, veniţi la ape, chiar şi cel ce n-are bani! Veniţi şi cumpăraţi bucate, veniţi şi cumpăraţi vin şi lapte, fără bani şi fără plată! – Isaia 55:1

  Ce situaţie stânjenitoare când, după ce ai luat masa la un restaurant bun şi vine factura, tu nu ai suficienţi bani pentru a o plăti! Este prea umilitor să trebuiască să „speli vase” pentru a plăti masa! În 8 februarie 1949, Frank McNamara a luat cina în interes de afaceri la restaurantul Major’s Cabin Grill, din New York. Când i-au adus factura şi-a dat seama că şi-a uitat portofelul. Cumva a reuşit să iasă din încurcătură, dar atunci a hotărât că trebuie să fie şi o altă metodă de plată decât banii lichizi. Împreună cu avocatul lui, Ralph Schneider, şi prietenul Alfred Bloomingdale, McNamara în cele din urmă a creat Diners Club Card, care să fie folosit în principal pentru călătorii şi distracţii.

  Deşi unele companii petroliere şi magazine mari deja emiteau propriile lor carduri, Diners era primul card de credit pe scară largă. Biroul Recensământului din Statele Unite spune că în anul 2000 existau 1,43 miliarde de carduri de credit doar în Statele Unite.

  Cardurile de credit ne permit să virăm plăţile anticipate la vremea stabilită. Tot aşa, în vremurile Vechiului Testament, păcătoşii care se pocăiau erau pe deplin salvaţi, având asigurarea că plata deplină a răscumpărării avea să fie făcută la crucea de pe calvar. În Vechiul Testament, mântuirea era atât de eficientă, încât Enoh, Moise şi Ilie au fost luaţi la cer cu secole înainte ca Hristos să fi plătit preţul răscumpărării. Dar ce li s-ar fi întâmplat dacă Hristos ar fi eşuat?

  Ni se spune că Hristos Şi-a asumat natura umană cu posibilitatea de a păcătui. Dacă ar fi eşuat, „Satana ar fi triumfat şi lumea ar fi fost pierdută”. Dar pentru noi, El „Şi-a asumat riscul eşecului şi pierderii veşnice” (Hristos, Lumina lumii, pp. 88, 131). Ce consecinţe vaste ar fi avut această „pierdere veşnică” nu putem şti şi ar trebui să evităm speculaţiile în acest sens.

  Lăudat fie Domnul! Hristos a plătit pentru mântuirea întregii omeniri, inclusiv a credincioşilor din Vechiul Testament care au fost mântuiţi anticipat! Noi nu avem de plătit nicio datorie. Mai bine spus, Hristos chiar a plătit mai mult decât preţul salvării noastre, căci „unde s-a înmulţit păcatul, acolo harul s-a înmulţit şi mai mult” (Rom. 5:20). Să fim recunoscători şi să ne bucurăm pentru cel mai preţios dar al Său pentru noi toţi!

  Ispășire în avans - 2018. Hristos chiar a plătit mai mult decât preţul salvării noastre, căci „unde s-a înmulţit păcatul, acolo harul s-a înmulţit şi mai mult”. Să fim recunoscători şi să ne bucurăm pentru cel mai preţios dar al Său pentru noi toţi!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...