O moștenire plină de inspirație

  Vă trimit sănătate în Domnul, eu, Terţiu, care am scris epistola aceasta.– Romani 16:22

  Unii oameni cred că toate scrierile inspirate au fost dictate profetului cuvânt cu cuvânt de către Duhul Sfânt. În unele cazuri aşa era, dar, în general, chiar profetul alegea cuvintele pentru a transmite solia. Vorbind despre experienţa ei, Ellen White explică: „Deşi depind la fel de mult de Duhul Domnului în a scrie viziunile mele aşa cum depind în a le primi, totuşi cuvintele pe care le folosesc pentru a descrie ce am văzut sunt ale mele, doar dacă îmi sunt rostite de un înger, lucru pe care întotdeauna îl semnalez cu ghilimele” (Solii alese, vol. 1, p. 37).

  Profeţii canonici aveau secretare şi asistenţi literari. De exemplu, Ieremia l-a folosit pe Baruc ca secretar (Ier. 36). Epistola către romani l-a avut ca autor pe Pavel (Rom. 1:1), dar a fost scrisă de Terţiu (Rom. 16:22).

  Tot aşa, Ellen White a fost ajutată mai întâi de soţul ei şi mai târziu de ajutoarele ei editoriale. Una din sarcinile lor era să adune materialele pe care le scrisese Ellen, pentru ca ea să poată folosi unele din acele materiale ca să scoată materiale noi. Într-adevăr, majoritatea scrierilor ei au fost compilate din scrierile ei anterioare, dar întotdeauna ea a supravegheat acest proces. După moartea ei, în 1915, administratorii patrimoniului ei au preluat această responsabilitate.

  În 9 februarie 1912, Ellen White a semnat varianta finală a „Testamentului” ei, numind un comitet de administratori pe termen nelimitat, care la început a fost alcătuit din William C. White, Clarence C. Crisler, Charles H. Jones, Arthur G. Daniells şi Frank M. Wilcox. Ellen White prevedea ca acest comitet să fie responsabil „de îmbunătăţirea cărţilor şi manuscriselor aflate în posesia lor şi primite, de a asigura şi tipări noi traduceri şi de a tipări compilaţii din manuscrise”. Asta înseamnă că ea s-a gândit la producerea unor compilaţii noi din scrierile ei, conform nevoilor şi provocărilor cu care avea să se confrunte biserica în viitor.

  Deci, dacă vei găsi afirmaţii asemănătoare şi paralele în mai multe locuri din Biblie sau în scrierile lui Ellen White, să nu fii surprins. Acestea conţin solia lui Dumnezeu pentru noi în maniera în care au fost scrise original. Să le citim şi să le studiem cu respect, ca fiind Cuvântul lui Dumnezeu pentru noi astăzi!

  O moștenire plină de inspirație - 2018. Dacă vei găsi afirmaţii asemănătoare şi paralele în mai multe locuri din Biblie sau în scrierile lui Ellen White, să nu fii surprins. Acestea conţin solia lui Dumnezeu pentru noi în maniera în care au fost scrise original. Să le citim şi să le studiem cu respect, ca fiind Cuvântul lui Dumnezeu pentru noi astăzi!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...