Ce fericire!

  Inima mea este tare, Dumnezeule, inima mea este tare; voi cânta, da, şi voi suna din instrumentele mele. – Psalmii 57:7

  Unele obstacole par prea mari pentru a fi biruite şi prea lungi pentru a fi îndurate. Atunci când te confrunţi cu obstacole majore, ar trebui să te întrebi: „Permit eu acestor obstacole să mă biruiască? Sau sunt dispus să le biruiesc eu?”

  Frances Jane Crosby, cunoscută ca Fanny Crosby, s-a născut în Putnam County, New York, pe data de 24 martie 1820. Din cauza unei erori medicale, ea a orbit la doar şase săptămâni. Ea a devenit unul dintre cele mai inspiratoare exemple în a birui acest obstacol imens. La doar opt ani, ea scria: „Ah, ce fiinţă fericită sunt! Deşi nu pot să văd, am hotărât ca în această lume, eu să fiu mulţumită.” Ea credea că a trăi întreaga viaţă fără vedere ar fi un privilegiu uimitor pentru ea: „Când voi ajunge la ceruri, prima faţă care îmi va bucura privirea va fi cea a Mântuitorului!” Fanny Crosby a murit pe 12 februarie 1915, lăsându-ne o moştenire uimitoare: aproape 9 000 de poezii şi imnuri.

  Unul dintre imnurile ei preferate este „Ce fericire, am pe Hristos!” (Imnuri creştine AZŞ, nr. 387). Prima strofă şi refrenul sună astfel:

  Ce fericire, am pe Isus!
  Asta mă face vesel, nespus,
  Căci sunt moştean al cerului ‘nalt
  Şi mântuire că am aflat!

  În veci cânta-voi că-s fericit,
  Astăzi prin Domnul sunt mântuit,
  În veci aceasta cânta-voi eu,
  Isus e veşnic Păstorul meu.

  Crosby şi-a îmbogăţit propria viaţă spirituală şi viaţa altora prin imnuri. Şi noi ar trebui să facem la fel. Ellen White spune: „Nu ar trebui să se piardă din vedere niciodată valoarea cântecului ca mijloc de educaţie. Să se audă cântece în familie, din cele gingaşe şi curate, şi atunci vor fi mai puţine cuvinte de critică şi mai multe de voioşie, speranţă şi bucurie. Să se audă cântece la şcoală, şi elevii vor fi aduşi mai aproape de Dumnezeu, de profesorii lor, mai aproape unul de altul” (Educaţie, p. 168).

  Cântă imnul de mai sus în această dimineaţă la momentele de închinare şi, mai mult decât atât, în tot cursul zilei păstrează-l în inima ta!

  Ce fericire! - 2018. Cântă imnul „Ce fericire am pe Isus” în această dimineaţă la momentele de închinare şi, mai mult decât atât, în tot cursul zilei păstrează-l în inima ta!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...