Ce fericire!

  Inima mea este tare, Dumnezeule, inima mea este tare; voi cânta, da, şi voi suna din instrumentele mele. – Psalmii 57:7

  Unele obstacole par prea mari pentru a fi biruite şi prea lungi pentru a fi îndurate. Atunci când te confrunţi cu obstacole majore, ar trebui să te întrebi: „Permit eu acestor obstacole să mă biruiască? Sau sunt dispus să le biruiesc eu?”

  Frances Jane Crosby, cunoscută ca Fanny Crosby, s-a născut în Putnam County, New York, pe data de 24 martie 1820. Din cauza unei erori medicale, ea a orbit la doar şase săptămâni. Ea a devenit unul dintre cele mai inspiratoare exemple în a birui acest obstacol imens. La doar opt ani, ea scria: „Ah, ce fiinţă fericită sunt! Deşi nu pot să văd, am hotărât ca în această lume, eu să fiu mulţumită.” Ea credea că a trăi întreaga viaţă fără vedere ar fi un privilegiu uimitor pentru ea: „Când voi ajunge la ceruri, prima faţă care îmi va bucura privirea va fi cea a Mântuitorului!” Fanny Crosby a murit pe 12 februarie 1915, lăsându-ne o moştenire uimitoare: aproape 9 000 de poezii şi imnuri.

  Unul dintre imnurile ei preferate este „Ce fericire, am pe Hristos!” (Imnuri creştine AZŞ, nr. 387). Prima strofă şi refrenul sună astfel:

  Ce fericire, am pe Isus!
  Asta mă face vesel, nespus,
  Căci sunt moştean al cerului ‘nalt
  Şi mântuire că am aflat!

  În veci cânta-voi că-s fericit,
  Astăzi prin Domnul sunt mântuit,
  În veci aceasta cânta-voi eu,
  Isus e veşnic Păstorul meu.

  Crosby şi-a îmbogăţit propria viaţă spirituală şi viaţa altora prin imnuri. Şi noi ar trebui să facem la fel. Ellen White spune: „Nu ar trebui să se piardă din vedere niciodată valoarea cântecului ca mijloc de educaţie. Să se audă cântece în familie, din cele gingaşe şi curate, şi atunci vor fi mai puţine cuvinte de critică şi mai multe de voioşie, speranţă şi bucurie. Să se audă cântece la şcoală, şi elevii vor fi aduşi mai aproape de Dumnezeu, de profesorii lor, mai aproape unul de altul” (Educaţie, p. 168).

  Cântă imnul de mai sus în această dimineaţă la momentele de închinare şi, mai mult decât atât, în tot cursul zilei păstrează-l în inima ta!

  Ce fericire! - 2018. Cântă imnul „Ce fericire am pe Isus” în această dimineaţă la momentele de închinare şi, mai mult decât atât, în tot cursul zilei păstrează-l în inima ta!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...