Salvându-i pe cei dragi

  Fiule, păzeşte sfaturile tatălui tău şi nu lepăda învăţătura mamei tale; leagă-le necurmat la inimă, atârnă-le de gât. Ele te vor însoţi în mersul tău, te vor păzi în pat şi îţi vor vorbi la deşteptare. – Proverbele 6:20-22

  Multe familii de creştini au avut aceeaşi credinţă, aceleaşi valori şi acelaşi stil de viaţă. Părinţi şi copii obişnuiau să meargă împreună la biserică şi să aibă întâlniri de închinare împreună în cămin. Dar după ce copiii mergeau la liceu şi la şcoală, valorile lor se schimbau. Astăzi, părinţii rămân doar cu amintirea nostalgică a ceea ce odată reprezenta religia pentru copiii lor. Ei se roagă stăruitor pentru ca ei să se întoarcă la Dumnezeu!

  La începutul anului 1867, James şi Ellen White au petrecut şase săptămâni în Greenville, Michigan, înainte de a se muta acolo pentru câţiva ani. Fiind interesată de sănătatea spirituală a celui de-al doilea fiu, James Edson White, la data de 13 februarie 1867, ea i-a scris o scrisoare mişcătoare, ca din partea mamei. Ea spunea: „Mă preocupă mai mult ca tu să devii un creştin umil decât să obţii o poziţie înaltă în această lume. Îmi doresc ca tu să ai un caracter demn de o viaţă mai bună. Este un lucru nesemnificativ ca să te califici să trăieşti în această viaţă scurtă. Ar trebui să ai cea mai mare ambiţie pentru viaţa viitoare, viaţa veşnică. Se poate ca această viaţă scurtă, plină de suferinţă, să fie de aşa mare importanţă pentru tine încât să eclipseze toată valoarea vieţii nepieritoare promise cu condiţia ascultării credincioase? Edson, te vei preda fără rezerve lui Dumnezeu? Vei căuta să îţi formezi un caracter creştin? […] Fie ca numele tău să fie scris în cartea vieţii Mielului ca unul din soldaţii Lui credincioşi, devotaţi; doar atât îţi cer. Pentru aceasta mă rog în fiecare zi. Edson, te vei întoarce tu spre Răscumpărătorul tău cu toată inima ta?” (Scrisoarea 4, 1867).

  Ai pe cineva în familia ta care are nevoie de experienţa convertirii sau a reconvertirii? Poate chiar cineva foarte apropiat ţie! Privind din perspectiva lui Dumnezeu, trebuie să recunoaştem că este mai înţelept să „devii un creştin smerit decât să obţii o poziţie înaltă în această lume”.

  Familiile noastre ar trebui să fie unite în întreaga veşnicie! De ce să nu facem tot ce putem mai bine pentru a ne reconstrui şi/sau întări familiile noastre în jurul valorilor biblice pe care le-am acceptat odată?

  Salvându-i pe cei dragi - 2018. Ai pe cineva în familia ta care are nevoie de experienţa convertirii sau a reconvertirii? Poate chiar cineva foarte apropiat ţie! Privind din perspectiva lui Dumnezeu, trebuie să recunoaştem că este mai înţelept să „devii un creştin smerit decât să obţii o poziţie înaltă în această lume”.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...