Salvându-i pe cei dragi

  Fiule, păzeşte sfaturile tatălui tău şi nu lepăda învăţătura mamei tale; leagă-le necurmat la inimă, atârnă-le de gât. Ele te vor însoţi în mersul tău, te vor păzi în pat şi îţi vor vorbi la deşteptare. – Proverbele 6:20-22

  Multe familii de creştini au avut aceeaşi credinţă, aceleaşi valori şi acelaşi stil de viaţă. Părinţi şi copii obişnuiau să meargă împreună la biserică şi să aibă întâlniri de închinare împreună în cămin. Dar după ce copiii mergeau la liceu şi la şcoală, valorile lor se schimbau. Astăzi, părinţii rămân doar cu amintirea nostalgică a ceea ce odată reprezenta religia pentru copiii lor. Ei se roagă stăruitor pentru ca ei să se întoarcă la Dumnezeu!

  La începutul anului 1867, James şi Ellen White au petrecut şase săptămâni în Greenville, Michigan, înainte de a se muta acolo pentru câţiva ani. Fiind interesată de sănătatea spirituală a celui de-al doilea fiu, James Edson White, la data de 13 februarie 1867, ea i-a scris o scrisoare mişcătoare, ca din partea mamei. Ea spunea: „Mă preocupă mai mult ca tu să devii un creştin umil decât să obţii o poziţie înaltă în această lume. Îmi doresc ca tu să ai un caracter demn de o viaţă mai bună. Este un lucru nesemnificativ ca să te califici să trăieşti în această viaţă scurtă. Ar trebui să ai cea mai mare ambiţie pentru viaţa viitoare, viaţa veşnică. Se poate ca această viaţă scurtă, plină de suferinţă, să fie de aşa mare importanţă pentru tine încât să eclipseze toată valoarea vieţii nepieritoare promise cu condiţia ascultării credincioase? Edson, te vei preda fără rezerve lui Dumnezeu? Vei căuta să îţi formezi un caracter creştin? […] Fie ca numele tău să fie scris în cartea vieţii Mielului ca unul din soldaţii Lui credincioşi, devotaţi; doar atât îţi cer. Pentru aceasta mă rog în fiecare zi. Edson, te vei întoarce tu spre Răscumpărătorul tău cu toată inima ta?” (Scrisoarea 4, 1867).

  Ai pe cineva în familia ta care are nevoie de experienţa convertirii sau a reconvertirii? Poate chiar cineva foarte apropiat ţie! Privind din perspectiva lui Dumnezeu, trebuie să recunoaştem că este mai înţelept să „devii un creştin smerit decât să obţii o poziţie înaltă în această lume”.

  Familiile noastre ar trebui să fie unite în întreaga veşnicie! De ce să nu facem tot ce putem mai bine pentru a ne reconstrui şi/sau întări familiile noastre în jurul valorilor biblice pe care le-am acceptat odată?

  Salvându-i pe cei dragi - 2018. Ai pe cineva în familia ta care are nevoie de experienţa convertirii sau a reconvertirii? Poate chiar cineva foarte apropiat ţie! Privind din perspectiva lui Dumnezeu, trebuie să recunoaştem că este mai înţelept să „devii un creştin smerit decât să obţii o poziţie înaltă în această lume”.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...