Ziua îndrăgostiților

  Mai presus de toate, să aveţi o dragoste fierbinte unii pentru alţii, căci dragostea acoperă o sumedenie de păcate. – 1 Petru 4:8

  Dragostea este focul care ne încălzeşte inimile, vântul care ne stârneşte imaginaţia şi apa care ne înviorează sufletul. Timpul petrecut împreună nu este niciodată suficient pentru cei îndrăgostiţi. O zicală plină de romantism spune: „Dacă aş putea trăi viaţa din nou, data viitoare te-aş găsi mai repede ca să te pot iubi mai mult!”

  Ziua Îndrăgostiţilor este sărbătorită pe 14 februarie, ca o zi specială a dragostei şi afecţiunii. O legendă veche spune că Sfântul Valentin a încercat să îl convertească pe împăratul roman Claudius al II-lea la creştinism, dar acesta l-a condamnat la moarte. Fiind în închisoare, el a făcut o minune, a vindecat-o pe Julia, fiica oarbă a unuia din temnicerii săi, Asterius. În seara dinaintea execuţiei, se spune că el i-a trimis primul bileţel de dragoste, „valentine”, semnat „al tău Valentin”. O altă legendă sugerează că Sfântul Valentin a oficiat nunţi creştine în ascuns pentru soldaţii cărora le era interzis să se căsătorească. Se spune că Claudius al II-lea credea că soldaţii căsătoriţi nu erau soldaţi buni.

  De-a lungul timpului, Ziua Îndrăgostiţilor a fost asociată cu dragostea romantică şi o prietenie mai apropiată. Obiceiul de a trimite felicitări, flori, ciocolată şi alte daruri îşi are originea în Marea Britanie şi a fost adoptat în multe alte ţări din întreaga lume. U.S. Greeting Card Association estimează că aproximativ 190 de milioane de bileţele (valentines) sunt trimise în fiecare an în Statele Unite. Jumătate dintre ele sunt date membrilor familiei, alţii decât soţul sau soţia, de obicei copiii. Acest număr creşte până la 1 miliard dacă includem şi schimbul de felicitări de dragoste din activităţile şcolare. Profesorii de la şcoală sunt persoanele care primesc cele mai multe felicitări cu această ocazie.

  Ar trebui să ne amintim că cuvintele noastre au semnificaţie doar când sunt confirmate de acţiunile noastre. De aceea, haideţi să profităm de această zi pentru a spune şi a demonstra dragostea şi afecţiunea noastră faţă de cei dragi nouă. Ai putea include pe lista ta un cuvânt de recunoştinţă faţă de cineva care te-a ajutat în trecut, dar poate că acum nu îţi este la fel de aproape ca atunci. Trimiţându-le un mesaj şi poate un mic dar (oricât de simplu ar fi), demonstrăm că ei sunt speciali pentru noi. Indiferent de răspunsul lor, vom semăna seminţele frumoase ale dragostei în vieţile lor!

  Ziua îndrăgostiților - 2018. Cuvintele noastre au semnificaţie doar când sunt confirmate de acţiunile noastre. De aceea, haideţi să profităm de această zi pentru a spune şi a demonstra dragostea şi afecţiunea noastră faţă de cei dragi nouă.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...