Ziua îndrăgostiților

  Mai presus de toate, să aveţi o dragoste fierbinte unii pentru alţii, căci dragostea acoperă o sumedenie de păcate. – 1 Petru 4:8

  Dragostea este focul care ne încălzeşte inimile, vântul care ne stârneşte imaginaţia şi apa care ne înviorează sufletul. Timpul petrecut împreună nu este niciodată suficient pentru cei îndrăgostiţi. O zicală plină de romantism spune: „Dacă aş putea trăi viaţa din nou, data viitoare te-aş găsi mai repede ca să te pot iubi mai mult!”

  Ziua Îndrăgostiţilor este sărbătorită pe 14 februarie, ca o zi specială a dragostei şi afecţiunii. O legendă veche spune că Sfântul Valentin a încercat să îl convertească pe împăratul roman Claudius al II-lea la creştinism, dar acesta l-a condamnat la moarte. Fiind în închisoare, el a făcut o minune, a vindecat-o pe Julia, fiica oarbă a unuia din temnicerii săi, Asterius. În seara dinaintea execuţiei, se spune că el i-a trimis primul bileţel de dragoste, „valentine”, semnat „al tău Valentin”. O altă legendă sugerează că Sfântul Valentin a oficiat nunţi creştine în ascuns pentru soldaţii cărora le era interzis să se căsătorească. Se spune că Claudius al II-lea credea că soldaţii căsătoriţi nu erau soldaţi buni.

  De-a lungul timpului, Ziua Îndrăgostiţilor a fost asociată cu dragostea romantică şi o prietenie mai apropiată. Obiceiul de a trimite felicitări, flori, ciocolată şi alte daruri îşi are originea în Marea Britanie şi a fost adoptat în multe alte ţări din întreaga lume. U.S. Greeting Card Association estimează că aproximativ 190 de milioane de bileţele (valentines) sunt trimise în fiecare an în Statele Unite. Jumătate dintre ele sunt date membrilor familiei, alţii decât soţul sau soţia, de obicei copiii. Acest număr creşte până la 1 miliard dacă includem şi schimbul de felicitări de dragoste din activităţile şcolare. Profesorii de la şcoală sunt persoanele care primesc cele mai multe felicitări cu această ocazie.

  Ar trebui să ne amintim că cuvintele noastre au semnificaţie doar când sunt confirmate de acţiunile noastre. De aceea, haideţi să profităm de această zi pentru a spune şi a demonstra dragostea şi afecţiunea noastră faţă de cei dragi nouă. Ai putea include pe lista ta un cuvânt de recunoştinţă faţă de cineva care te-a ajutat în trecut, dar poate că acum nu îţi este la fel de aproape ca atunci. Trimiţându-le un mesaj şi poate un mic dar (oricât de simplu ar fi), demonstrăm că ei sunt speciali pentru noi. Indiferent de răspunsul lor, vom semăna seminţele frumoase ale dragostei în vieţile lor!

  Ziua îndrăgostiților - 2018. Cuvintele noastre au semnificaţie doar când sunt confirmate de acţiunile noastre. De aceea, haideţi să profităm de această zi pentru a spune şi a demonstra dragostea şi afecţiunea noastră faţă de cei dragi nouă.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...