Ziua îndrăgostiților

  Mai presus de toate, să aveţi o dragoste fierbinte unii pentru alţii, căci dragostea acoperă o sumedenie de păcate. – 1 Petru 4:8

  Dragostea este focul care ne încălzeşte inimile, vântul care ne stârneşte imaginaţia şi apa care ne înviorează sufletul. Timpul petrecut împreună nu este niciodată suficient pentru cei îndrăgostiţi. O zicală plină de romantism spune: „Dacă aş putea trăi viaţa din nou, data viitoare te-aş găsi mai repede ca să te pot iubi mai mult!”

  Ziua Îndrăgostiţilor este sărbătorită pe 14 februarie, ca o zi specială a dragostei şi afecţiunii. O legendă veche spune că Sfântul Valentin a încercat să îl convertească pe împăratul roman Claudius al II-lea la creştinism, dar acesta l-a condamnat la moarte. Fiind în închisoare, el a făcut o minune, a vindecat-o pe Julia, fiica oarbă a unuia din temnicerii săi, Asterius. În seara dinaintea execuţiei, se spune că el i-a trimis primul bileţel de dragoste, „valentine”, semnat „al tău Valentin”. O altă legendă sugerează că Sfântul Valentin a oficiat nunţi creştine în ascuns pentru soldaţii cărora le era interzis să se căsătorească. Se spune că Claudius al II-lea credea că soldaţii căsătoriţi nu erau soldaţi buni.

  De-a lungul timpului, Ziua Îndrăgostiţilor a fost asociată cu dragostea romantică şi o prietenie mai apropiată. Obiceiul de a trimite felicitări, flori, ciocolată şi alte daruri îşi are originea în Marea Britanie şi a fost adoptat în multe alte ţări din întreaga lume. U.S. Greeting Card Association estimează că aproximativ 190 de milioane de bileţele (valentines) sunt trimise în fiecare an în Statele Unite. Jumătate dintre ele sunt date membrilor familiei, alţii decât soţul sau soţia, de obicei copiii. Acest număr creşte până la 1 miliard dacă includem şi schimbul de felicitări de dragoste din activităţile şcolare. Profesorii de la şcoală sunt persoanele care primesc cele mai multe felicitări cu această ocazie.

  Ar trebui să ne amintim că cuvintele noastre au semnificaţie doar când sunt confirmate de acţiunile noastre. De aceea, haideţi să profităm de această zi pentru a spune şi a demonstra dragostea şi afecţiunea noastră faţă de cei dragi nouă. Ai putea include pe lista ta un cuvânt de recunoştinţă faţă de cineva care te-a ajutat în trecut, dar poate că acum nu îţi este la fel de aproape ca atunci. Trimiţându-le un mesaj şi poate un mic dar (oricât de simplu ar fi), demonstrăm că ei sunt speciali pentru noi. Indiferent de răspunsul lor, vom semăna seminţele frumoase ale dragostei în vieţile lor!

  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Nunta de tinichea

  Oricât de greu ți-ar fi în familie, oricare ar fi frustrările sau neajunsurile pe care le simți, înțelege că fiecare dintre noi poate determina atmosfera și reușita unei case. Nu contrează dacă ești copil sau adult, atâta timp cât poți depăși egoismul și poți oferi ceva din tine celor cu care împarți viața. Chiar nu merită să întreții o atmosferă de frustrări și amărăciune. Comunică, întreabă, arată că îți pasă!

  Numărul de telefon complet

  Nu exagerare, ci atenție. A avea grijă nu înseamnă a stresa, ci a da importanță tuturor aspectelor, mari sau mici; aceasta este condiția unei bune comunicări și, de multe ori, chiar a reușitei depline. Noi suntem făcuți asemenea Creatorului: avem pasiunea și simțul detaliilor în structura noastră.

  Zece negri mititei

  Faptul că Isus va fi Judecătorul nu este o veste rea, ci dimpotrivă. Nu poate exista un Judecător mai înțelept și mai drept decât Acela care Și-a dat viața pentru om.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...