Mai presus de toate, să aveţi o dragoste fierbinte unii pentru alţii, căci dragostea acoperă o sumedenie de păcate. – 1 Petru 4:8
Dragostea este focul care ne încălzeşte inimile, vântul care ne stârneşte imaginaţia şi apa care ne înviorează sufletul. Timpul petrecut împreună nu este niciodată suficient pentru cei îndrăgostiţi. O zicală plină de romantism spune: „Dacă aş putea trăi viaţa din nou, data viitoare te-aş găsi mai repede ca să te pot iubi mai mult!”
Ziua Îndrăgostiţilor este sărbătorită pe 14 februarie, ca o zi specială a dragostei şi afecţiunii. O legendă veche spune că Sfântul Valentin a încercat să îl convertească pe împăratul roman Claudius al II-lea la creştinism, dar acesta l-a condamnat la moarte. Fiind în închisoare, el a făcut o minune, a vindecat-o pe Julia, fiica oarbă a unuia din temnicerii săi, Asterius. În seara dinaintea execuţiei, se spune că el i-a trimis primul bileţel de dragoste, „valentine”, semnat „al tău Valentin”. O altă legendă sugerează că Sfântul Valentin a oficiat nunţi creştine în ascuns pentru soldaţii cărora le era interzis să se căsătorească. Se spune că Claudius al II-lea credea că soldaţii căsătoriţi nu erau soldaţi buni.
De-a lungul timpului, Ziua Îndrăgostiţilor a fost asociată cu dragostea romantică şi o prietenie mai apropiată. Obiceiul de a trimite felicitări, flori, ciocolată şi alte daruri îşi are originea în Marea Britanie şi a fost adoptat în multe alte ţări din întreaga lume. U.S. Greeting Card Association estimează că aproximativ 190 de milioane de bileţele (valentines) sunt trimise în fiecare an în Statele Unite. Jumătate dintre ele sunt date membrilor familiei, alţii decât soţul sau soţia, de obicei copiii. Acest număr creşte până la 1 miliard dacă includem şi schimbul de felicitări de dragoste din activităţile şcolare. Profesorii de la şcoală sunt persoanele care primesc cele mai multe felicitări cu această ocazie.
Ar trebui să ne amintim că cuvintele noastre au semnificaţie doar când sunt confirmate de acţiunile noastre. De aceea, haideţi să profităm de această zi pentru a spune şi a demonstra dragostea şi afecţiunea noastră faţă de cei dragi nouă. Ai putea include pe lista ta un cuvânt de recunoştinţă faţă de cineva care te-a ajutat în trecut, dar poate că acum nu îţi este la fel de aproape ca atunci. Trimiţându-le un mesaj şi poate un mic dar (oricât de simplu ar fi), demonstrăm că ei sunt speciali pentru noi. Indiferent de răspunsul lor, vom semăna seminţele frumoase ale dragostei în vieţile lor!