Agenți ai apostaziei

  Dan va fi un şarpe pe drum, o năpârcă pe cărare, muşcând călcâiele calului, făcând să cadă călăreţul pe spate. – Geneza 49:17

  Experienţa Evei în Grădina Edenului (Gen. 3:6) confirmă că „literalmente este imposibil să trăieşti fără a fi evanghelist, fie pentru Dumnezeu, fie pentru Satana” (Daniel Belvedere). Acest principiu a fost ilustrat în mod dramatic în viaţa lui Dudley M. Canright (1840–1919), un predicator adventist de frunte în anii 1870–1880. Instabil emoţional şi spiritual, el a părăsit biserica şi s-a întors de trei ori. În cele din urmă, la cererea lui, în seara zilei de 17 februarie 1887, numele lui a fost şters din registrul bisericii din Otsego, Michigan şi nu s-a mai întors niciodată.

  În 15 octombrie 1880, Ellen White îi scria deja: „M-a întristat să aud de hotărârea ta, dar aveam motive să mă aştept la aceasta. […] Dar dacă ai hotărât să încetezi orice legătură cu noi, ca popor, […] te implor să te depărtezi cu totul de cei care cred adevărul, pentru că, dacă ai ales lumea şi prietenii acestei lumi, urmează-i pe cei pe care i-ai ales. Nu otrăvi minţile altora şi nu fi un agent special prin care Satana să ducă la ruina sufletelor” (Solii alese, vol. 2, pp. 162, 166–167). Neţinând seama de această cerere, Canright a devenit unul dintre cei mai aspri şi influenţi critici ai Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea şi a lui Ellen White, în scris şi prin viu grai.

  Trebuie să fim foarte atenţi, deoarece critica poate face mult rău personalităţii noastre şi ne poate distruge credinţa. Ellen White ne avertizează: „Am văzut că unii se veştejesc din punct de vedere spiritual. Ei au trăit veghind ca fraţii lor să facă ceea ce este bine – prinzând orice greşeală pentru a-i necăji. Şi, în timp ce fac astfel, mintea lor nu este îndreptată nici către Dumnezeu, nici către cer, nici spre adevăr; ci exact într-acolo unde doreşte Satana – spre o altă persoană decât ei înşişi. Sufletele lor sunt neglijate; rareori îşi văd sau îşi simt propriile lor greşeli pentru că sunt prea ocupaţi să urmărească greşelile altora, fără a privi prea mult asupra propriilor suflete sau a-şi cerceta propriile inimi. … Dacă nu fac o reformă în viaţa lor, nu va fi loc pentru ei în ceruri, căci ei vor găsi greşeli chiar şi la Domnul” (Mărturii pentru biserică, vol. 1, p. 145).

  Nu uita, credinţa şi critica nu merg mână în mână. Să punem capăt criticilor şi să ajutăm la zidirea credinţei!

  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Zece boi grași

  Când un om se consideră singur înțelept, nu este decât un nebun inconștient. Dacă cineva, plin de modestie, Îi cere lui Dumnezeu pricepere, va primi și multe alte daruri. Pachetul lui Dumnezeu este mult mai complex decât ne imaginăm ori știm noi să cerem. El niciodată nu ne va da mai puțin decât știm noi să Îl rugăm.

  Zece „așteptătoare”

  Sunt două lucruri importante: așteptarea și felul în care te pregătești pentru întâmpinarea Fiului lui Dumnezeu. Este esențial să aștepți, pentru că altfel evenimentul nu are nicio relevanță, dar este la fel de important și cum te pregătești. Dacă Îl așteptăm pe Domnul Isus să revină, dar nu ne pregătim în mod serios pentru întâlnirea cu El, toată așteptarea va fi un timp pierdut și ar fi păcat. Dacă tot aștept, măcar să fiu și gata de marea întâlnire.

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...