Incendiile de la Battle Creek

  Eu mustru şi pedepsesc pe toţi aceia pe care-i iubesc. Fii plin de râvnă dar şi pocăieşte-te! – Apocalipsa 3:19

  „Este ceva ciudat la incendiile de la adventişti, apa pe care o turnăm este ca benzina,” declara Weeks, şeful pompierilor din Battle Creek. Dar de ce nu au reuşit pompierii din Battle Creek să lupte împotriva incendiilor din 1902 de la adventişti?

  La începutul secolului, oraşul Battle Creek din Michigan devenise centrul suprapopulat al activităţilor şi problemelor bisericii. Oraşul găzduia sediul Conferinţei Generale, Editura Review and Herald, imensul sanatoriu din Battle Creek, colegiul din Battle Creek şi marele Tabernacul Dime. S-a creat mare zarvă când dr. John H. Kellogg a început să răspândească părerile lui panteiste că natura este o extensie a lui Dumnezeu.

  Kellogg şi asociaţii lui îşi doreau să controleze chiar întreaga biserică. Ellen White a fost foarte îngrijorată de acest lucru şi i-a sfătuit pe conducătorii bisericii să mute Conferinţa Generală şi alte instituţii în mai multe localităţi. În noiembrie 1901, ea dădea următoarea avertizare: „Dacă nu are loc o reformă, se vor abate nenorociri peste casa de editură, iar lumea va cunoaşte motivele” (Mărturii pentru comunitate, vol. 8, p. 96). Dar sfaturile ei nu au fost implementate.

  În dimineaţa zilei de 18 februarie 1902, foarte devreme, sanatoriul din Battle Creek a ars complet. În loc să proiecteze mai multe instituţii de sănătate mai mici în mai multe locuri, Kellogg a hotărât să reconstruiască sanatoriul, dar de data aceasta şi mai mare. Pentru a ajuta la finanţarea noii construcţii, el a cerut Editurii Review and Herald să tipărească 5 000 de bucăţi din noua lui carte, The Living Temple. Dar înainte de a face acest lucru, în 30 decembrie 1902, editura a fost distrusă de un foc a cărui origine a rămas necunoscută.

  În 5 ianuarie 1903, Ellen White le scria fraţilor din Battle Creek: „Astăzi am primit o scrisoare de la fratele Daniells cu privire la distrugerea sediului Editurii Review prin foc. Sunt cuprinsă de întristare când mă gândesc la paguba cea mare pentru lucrare. … Dar n-am fost surprinsă de aceste veşti triste, deoarece, în vedeniile de noapte, am văzut un înger cu o sabie ca de foc întinsă peste Battle Creek” (Mărturii pentru biserică, vol. 8, p. 97).

  Dumnezeu a folosit tragedii pentru a-Şi trezi poporul. Dar ce binecuvântare dacă, fără măsură de disciplinare, am urma proactiv cuvântul Său profetic!

  Incendiile de la Battle Creek - 2018. Dumnezeu a folosit tragedii pentru a-Şi trezi poporul. Dar ce binecuvântare dacă, fără măsură de disciplinare, am urma proactiv cuvântul Său profetic!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...