Incendiile de la Battle Creek

  Eu mustru şi pedepsesc pe toţi aceia pe care-i iubesc. Fii plin de râvnă dar şi pocăieşte-te! – Apocalipsa 3:19

  „Este ceva ciudat la incendiile de la adventişti, apa pe care o turnăm este ca benzina,” declara Weeks, şeful pompierilor din Battle Creek. Dar de ce nu au reuşit pompierii din Battle Creek să lupte împotriva incendiilor din 1902 de la adventişti?

  La începutul secolului, oraşul Battle Creek din Michigan devenise centrul suprapopulat al activităţilor şi problemelor bisericii. Oraşul găzduia sediul Conferinţei Generale, Editura Review and Herald, imensul sanatoriu din Battle Creek, colegiul din Battle Creek şi marele Tabernacul Dime. S-a creat mare zarvă când dr. John H. Kellogg a început să răspândească părerile lui panteiste că natura este o extensie a lui Dumnezeu.

  Kellogg şi asociaţii lui îşi doreau să controleze chiar întreaga biserică. Ellen White a fost foarte îngrijorată de acest lucru şi i-a sfătuit pe conducătorii bisericii să mute Conferinţa Generală şi alte instituţii în mai multe localităţi. În noiembrie 1901, ea dădea următoarea avertizare: „Dacă nu are loc o reformă, se vor abate nenorociri peste casa de editură, iar lumea va cunoaşte motivele” (Mărturii pentru comunitate, vol. 8, p. 96). Dar sfaturile ei nu au fost implementate.

  În dimineaţa zilei de 18 februarie 1902, foarte devreme, sanatoriul din Battle Creek a ars complet. În loc să proiecteze mai multe instituţii de sănătate mai mici în mai multe locuri, Kellogg a hotărât să reconstruiască sanatoriul, dar de data aceasta şi mai mare. Pentru a ajuta la finanţarea noii construcţii, el a cerut Editurii Review and Herald să tipărească 5 000 de bucăţi din noua lui carte, The Living Temple. Dar înainte de a face acest lucru, în 30 decembrie 1902, editura a fost distrusă de un foc a cărui origine a rămas necunoscută.

  În 5 ianuarie 1903, Ellen White le scria fraţilor din Battle Creek: „Astăzi am primit o scrisoare de la fratele Daniells cu privire la distrugerea sediului Editurii Review prin foc. Sunt cuprinsă de întristare când mă gândesc la paguba cea mare pentru lucrare. … Dar n-am fost surprinsă de aceste veşti triste, deoarece, în vedeniile de noapte, am văzut un înger cu o sabie ca de foc întinsă peste Battle Creek” (Mărturii pentru biserică, vol. 8, p. 97).

  Dumnezeu a folosit tragedii pentru a-Şi trezi poporul. Dar ce binecuvântare dacă, fără măsură de disciplinare, am urma proactiv cuvântul Său profetic!

  Incendiile de la Battle Creek - 2018. Dumnezeu a folosit tragedii pentru a-Şi trezi poporul. Dar ce binecuvântare dacă, fără măsură de disciplinare, am urma proactiv cuvântul Său profetic!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...