Potențialul nostru

  Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta! – Eclesiastul 9:10

  Unii oameni reuşesc să facă diferenţa în scenariul acestei lumi, dar alţii deloc. Tu ce crezi, un geniu se naşte aşa sau devine geniu? În ce măsură aptitudinile noastre sunt moştenite sau cultivate? Multe din aceste concepte le putem observa în viaţa celor care şi-au lăsat amprenta în istoria acestei lumi.

  De exemplu, în 19 februarie 1878, Thomas Edison a primit brevetul Statelor Unite nr. 200 521 pentru fonograf, care permitea înregistrarea muzicii şi ascultarea ei ulterioară. Acesta a fost doar unul din cele 1 093 de brevete pe care le-a primit în timpul vieţii sale. Dar el avea o filosofie interesantă de viaţă, exprimată foarte bine într-una din maximele sale bine cunoscute.

  El spunea că „şcolile noastre nu îi învaţă pe studenţi să gândească. Este uimitor câţi oameni tineri au dificultăţi în a-şi pune creierul la lucru în mod hotărât şi sistematic”. El era convins că „dacă am fi făcut toate lucrurile de care suntem capabili, literalmente ne-am uimi pe noi înşine”.

  Vorbind despre valoarea muncii asidue, el spunea: „Geniul este unu la sută inspiraţie şi nouăzeci şi nouă la sută transpiraţie.”

  Despre perseverenţă, Edson afirma: „Cea mai mare slăbiciune a noastră constă în faptul că noi renunţăm. Cea mai sigură cale de a reuşi este ca întotdeauna să mai încerci doar o dată.” Chiar mai mult, „multe din eşecurile vieţii sunt ale celor care nu îşi dau seama cât de aproape erau de a reuşi când au renunţat”. El credea că chiar şi eşecurile ne pot învăţa lecţii valoroase. Tocmai de aceea, el a afirmat: „Eu nu am eşuat. Doar am descoperit 10 000 de metode care nu funcţionează.”

  Să nu uităm că sinceritatea, creativitatea, meticulozitatea şi perseverenţa sunt componente de bază pentru construirea unei cariere de succes. Regele Solomon dădea următorul sfat: „Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta!” (Ecl. 9:10). În contrast, prorocul Ieremia avertiza: „Blestemat să fie cel ce face cu nebăgare de seamă lucrarea Domnului” (Ier. 48:10).

  Civilizaţia noastră modernă este mult mai tentată de plăcere şi lenevie decât de muncă asiduă şi realizări majore. Se pare că viaţa a devenit un scop în ea însăşi. Puţini sunt cei care sunt preocupaţi să lase o moştenire pozitivă pentru generaţiile viitoare. Dar ferice de cei care fug de mediocritate şi superficialitate! Dacă ne dorim să Îl slăvim pe Dumnezeu prin ceea ce facem, atunci ar trebui să facem tot ce ştim mai bine, ca şi cum am fi angajaţi direct de El şi am lucra pentru El.

  Potențialul nostru - 2018. Dacă ne dorim să Îl slăvim pe Dumnezeu prin ceea ce facem, atunci ar trebui să facem tot ce ştim mai bine, ca şi cum am fi angajaţi direct de El şi am lucra pentru El.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...