Potențialul nostru

  Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta! – Eclesiastul 9:10

  Unii oameni reuşesc să facă diferenţa în scenariul acestei lumi, dar alţii deloc. Tu ce crezi, un geniu se naşte aşa sau devine geniu? În ce măsură aptitudinile noastre sunt moştenite sau cultivate? Multe din aceste concepte le putem observa în viaţa celor care şi-au lăsat amprenta în istoria acestei lumi.

  De exemplu, în 19 februarie 1878, Thomas Edison a primit brevetul Statelor Unite nr. 200 521 pentru fonograf, care permitea înregistrarea muzicii şi ascultarea ei ulterioară. Acesta a fost doar unul din cele 1 093 de brevete pe care le-a primit în timpul vieţii sale. Dar el avea o filosofie interesantă de viaţă, exprimată foarte bine într-una din maximele sale bine cunoscute.

  El spunea că „şcolile noastre nu îi învaţă pe studenţi să gândească. Este uimitor câţi oameni tineri au dificultăţi în a-şi pune creierul la lucru în mod hotărât şi sistematic”. El era convins că „dacă am fi făcut toate lucrurile de care suntem capabili, literalmente ne-am uimi pe noi înşine”.

  Vorbind despre valoarea muncii asidue, el spunea: „Geniul este unu la sută inspiraţie şi nouăzeci şi nouă la sută transpiraţie.”

  Despre perseverenţă, Edson afirma: „Cea mai mare slăbiciune a noastră constă în faptul că noi renunţăm. Cea mai sigură cale de a reuşi este ca întotdeauna să mai încerci doar o dată.” Chiar mai mult, „multe din eşecurile vieţii sunt ale celor care nu îşi dau seama cât de aproape erau de a reuşi când au renunţat”. El credea că chiar şi eşecurile ne pot învăţa lecţii valoroase. Tocmai de aceea, el a afirmat: „Eu nu am eşuat. Doar am descoperit 10 000 de metode care nu funcţionează.”

  Să nu uităm că sinceritatea, creativitatea, meticulozitatea şi perseverenţa sunt componente de bază pentru construirea unei cariere de succes. Regele Solomon dădea următorul sfat: „Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta!” (Ecl. 9:10). În contrast, prorocul Ieremia avertiza: „Blestemat să fie cel ce face cu nebăgare de seamă lucrarea Domnului” (Ier. 48:10).

  Civilizaţia noastră modernă este mult mai tentată de plăcere şi lenevie decât de muncă asiduă şi realizări majore. Se pare că viaţa a devenit un scop în ea însăşi. Puţini sunt cei care sunt preocupaţi să lase o moştenire pozitivă pentru generaţiile viitoare. Dar ferice de cei care fug de mediocritate şi superficialitate! Dacă ne dorim să Îl slăvim pe Dumnezeu prin ceea ce facem, atunci ar trebui să facem tot ce ştim mai bine, ca şi cum am fi angajaţi direct de El şi am lucra pentru El.

  Potențialul nostru - 2018. Dacă ne dorim să Îl slăvim pe Dumnezeu prin ceea ce facem, atunci ar trebui să facem tot ce ştim mai bine, ca şi cum am fi angajaţi direct de El şi am lucra pentru El.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...