Îți dorește mântuirea

Căutaţi pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemaţi-L câtă vreme este aproape. – Isaia 55:6

Mântuirea este o alegere individuală, dar care are consecinţe sociale profunde. Te-ai gândit vreodată câţi membri ai familiei sau prieteni speri să întâlneşti în cer? Poate chiar te rogi pentru cineva foarte drag ţie care nu l-a acceptat niciodată pe Isus sau care s-a depărtat de El.

Ellen White şi sora ei geamănă, Elizabeth Bangs (alintată Lizzie) au rămas apropiate emoţional una de cealaltă, dar au ales cărări diferite. În timp ce prima şi-a dedicat întreaga viaţă lui Isus, cea de-a doua a fost puţin interesată de religie. De-a lungul anilor, Ellen a făcut apel la inima ei de multe ori. Una din cele mai înduioşătoare scrisori a fost cea din 21 februarie 1891, anul în care Lizzie a murit. În scrisoare, Ellen scria:

„Îmi place să vorbesc despre Isus şi dragostea Sa fără seamăn şi tot sufletul meu este în această lucrare. Nu mă îndoiesc de dragostea lui Dumnezeu, de grija şi harul Său şi de puterea Lui de a-i salva pe toţi cei care vin la El. Ceea ce am văzut despre dragostea Sa preţioasă este o realitate pentru mine. […] Tu nu crezi în Isus, Lizzie? Tu nu crezi că El este Mântuitorul tău? Că El şi-a demonstrat dragostea Lui pentru tine dându-Şi propria Lui viaţă preţioasă pentru ca tu să poţi fi mântuită? Tot ce ţi se cere este să Îl accepţi pe Isus ca Mântuitorul tău preţios. […]

Dragă soră, nu trebuie să faci vreun lucru uimitor. Te simţi săracă, în suferinţă şi nenorocită şi Isus îi invită pe toţi din această clasă să vină la El. […] Mâinile care au fost străpunse pe cruce pentru tine sunt întinse ca să te salveze. Nu trebuie să îţi fie teamă acum, când eşti pe patul bolii şi al morţii. Poate prietenii sunt cuprinşi de durere, dar ei nu te pot mântui. Medicul tău nu te poate mântuit. Dar este Unul care a murit pentru ca tu să poţi trăi în veacurile fără sfârşit. Doar crede că Isus îţi va auzi mărturisirea ta, îţi va primi pocăinţa şi îţi va ierta orice păcat şi te va face un copil al Său. Isus mijloceşte în dreptul tău. Te vei preda plină de încredere lui Isus? Tânjesc să te iau în braţe şi să te pun la pieptul lui Isus Hristos. […] Cu Isus ca Prieten al tău minunat, nu trebuie să îţi fie teamă de moarte, căci pentru tine este ca şi cum ai închide ochii aici şi i-ai deschide în cer. Atunci ne vom întâlni pentru a nu ne mai despărţi niciodată.” (Scrisoarea 61, 1891).

Te rog, meditează astăzi la acest apel iubitor ca şi când ar fi fost scris pentru tine!

Alberto Timm
Alberto Timm
Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video