Împăciuitorii

  Ferice de cei împăciuitori, căci ei vor fi chemaţi fii ai lui Dumnezeu! – Matei 5:9

  Unul din cei mai veneraţi sfinţi romano-catolici din toate timpurile este Francisc de Assisi. Născut într-o familie bogată de negustori italieni, Francisc a participat la slujba din 24 februarie 1208. În acea zi, preotul a citit instrucţiunile pe care Isus le-a dat celor doisprezece (Matei 10:5-10). Din acel moment, Francisc s-a devotat unei vieţi de sărăcie deplină. El a devenit evanghelist itinerant ca şi primii apostoli şi mai târziu a fondat Ordinul Călugărilor Franciscani.

  Faimoasa „Rugăciune de pace a Sfântului Francisc de Assisi” care în mod tradiţional i-a fost atribuită lui ca autor este pusă acum sub semnul întrebării. Conform savantului francez Christian Renoux, prima apariţie a acestei rugăciuni este datată în 1912, în revista religioasă La Clochette (Clopoţelul). Cu toate acestea, rugăciunea pare să se potrivească cu ceea ce predica Francisc şi are beneficii uimitoare pentru fiecare credincios.

  Doamne, fă din mine un instrument al păcii Tale între oameni!
  Unde este ură, eu să semăn iubire,
  Unde este vină, eu să aduc iertare.
  Unde este dezbinare, eu să aduc armonie.
  Unde este îndoială, eu să aduc credinţă.
  Unde este disperare, eu să aduc speranţă.
  Unde este întuneric, eu să aduc lumină.
  Unde este suferinţă, eu să aduc bucurie.

  Stăpâne divin, ajută-mă ca mai degrabă să mângâi
  pe alţii decât să fiu mângâiat,
  să înţeleg pe alţii, decât să fiu înţeles,
  să iubesc pe alţii, decât să fiu iubit,
  căci dăruind, noi primim,
  iertând, noi suntem iertaţi
  şi murind, suntem născuţi la viaţa veşnică.

  Dumnezeu ne oferă astăzi încă o ocazie de a semăna seminţele dragostei şi ale credinţei, ale speranţei şi bucuriei în cercurile noastre de influenţă. Fiind „sarea pământului” şi „lumina lumii” (Matei 5:13-16), tu poţi face diferenţa în vieţile celor din jurul tău. Fie ca dragostea lui Dumnezeu să strălucească prin tine astăzi şi în fiecare zi!

  Împăciuitorii - 2018. Dumnezeu ne oferă astăzi încă o ocazie de a semăna seminţele dragostei şi ale credinţei, ale speranţei şi bucuriei în cercurile noastre de influenţă. Fiind „sarea pământului” şi „lumina lumii” (Matei 5:13-16), tu poţi face diferenţa în vieţile celor din jurul tău.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...