Împăciuitorii

  Ferice de cei împăciuitori, căci ei vor fi chemaţi fii ai lui Dumnezeu! – Matei 5:9

  Unul din cei mai veneraţi sfinţi romano-catolici din toate timpurile este Francisc de Assisi. Născut într-o familie bogată de negustori italieni, Francisc a participat la slujba din 24 februarie 1208. În acea zi, preotul a citit instrucţiunile pe care Isus le-a dat celor doisprezece (Matei 10:5-10). Din acel moment, Francisc s-a devotat unei vieţi de sărăcie deplină. El a devenit evanghelist itinerant ca şi primii apostoli şi mai târziu a fondat Ordinul Călugărilor Franciscani.

  Faimoasa „Rugăciune de pace a Sfântului Francisc de Assisi” care în mod tradiţional i-a fost atribuită lui ca autor este pusă acum sub semnul întrebării. Conform savantului francez Christian Renoux, prima apariţie a acestei rugăciuni este datată în 1912, în revista religioasă La Clochette (Clopoţelul). Cu toate acestea, rugăciunea pare să se potrivească cu ceea ce predica Francisc şi are beneficii uimitoare pentru fiecare credincios.

  Doamne, fă din mine un instrument al păcii Tale între oameni!
  Unde este ură, eu să semăn iubire,
  Unde este vină, eu să aduc iertare.
  Unde este dezbinare, eu să aduc armonie.
  Unde este îndoială, eu să aduc credinţă.
  Unde este disperare, eu să aduc speranţă.
  Unde este întuneric, eu să aduc lumină.
  Unde este suferinţă, eu să aduc bucurie.

  Stăpâne divin, ajută-mă ca mai degrabă să mângâi
  pe alţii decât să fiu mângâiat,
  să înţeleg pe alţii, decât să fiu înţeles,
  să iubesc pe alţii, decât să fiu iubit,
  căci dăruind, noi primim,
  iertând, noi suntem iertaţi
  şi murind, suntem născuţi la viaţa veşnică.

  Dumnezeu ne oferă astăzi încă o ocazie de a semăna seminţele dragostei şi ale credinţei, ale speranţei şi bucuriei în cercurile noastre de influenţă. Fiind „sarea pământului” şi „lumina lumii” (Matei 5:13-16), tu poţi face diferenţa în vieţile celor din jurul tău. Fie ca dragostea lui Dumnezeu să strălucească prin tine astăzi şi în fiecare zi!

  Împăciuitorii - 2018. Dumnezeu ne oferă astăzi încă o ocazie de a semăna seminţele dragostei şi ale credinţei, ale speranţei şi bucuriei în cercurile noastre de influenţă. Fiind „sarea pământului” şi „lumina lumii” (Matei 5:13-16), tu poţi face diferenţa în vieţile celor din jurul tău.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...