Recompensa veșnică

  Va vedea rodul muncii sufletului Lui şi se va înviora. Prin cunoştinţa Lui, Robul meu cel neprihănit va pune pe mulţi oameni într-o stare după voia lui Dumnezeu şi va lua asupra Lui povara nelegiuirilor lor. – Isaia 53:11

  Londra, sâmbătă, 27 februarie 1988. Programul televizat săptămânal al canalului BBC, „That’s Life!” prezenta detalii din viaţa lui Nicholas Winton (1909–2015), care stătea în primul rând de spectatori. La un moment dat, prezentatoarea TV, Esther Rantzen, a arătat o agendă veche pe care o găsise soţia lui Winton, Grete, în podul casei lor. Agenda uitată avea în ea înregistrări, fotografii, nume şi documente ale copiilor evrei pe care îi salvase în timpul ocupaţiei naziste.

  Povestea datează din 1939, când Winton, care la acea vreme avea doar 29 de ani, a plecat din Londra lui natală la Praga, în Cehoslovacia.

  Acolo lucra în timpul zilei ca agent de bursă, şi noaptea salva copii pe care îi trimitea cu trenul în Marea Britanie. El a salvat 669 de copii până la izbucnirea războiului, când copiii nu au mai putut ieşi din ţară. De fapt, el nu a spus nimănui despre aceste fapte eroice timp de aproape 50 de ani. Nici chiar soţia lui, cu care se căsătorise în 1948, nu ştia despre eforturile sale de a-i salva pe copii până a găsit acea agendă.

  La sfârşitul programului „That’s Life!”, Ranzen le-a cerut celor din audienţă care îi datorau viaţa lui Winton să se ridice în picioare. El a fost profund mişcat când şi-a dat seama că mare parte din audienţă era alcătuită din copiii pe care îi salvase. Din acel moment, aceşti copii, adulţi acum, l-au numit „tatăl lor de onoare!”. În 31 decembrie 2002, el a primit rangul de cavaler din partea reginei Elisabeta a II-a, în semn de recunoaştere a meritelor sale, şi a devenit Sir Nicholas Winton. În 28 octombrie 2014, a primit cea mai mare onoare în Republica Cehă. În data de 1 iulie 2015 a murit, la vârsta de 106 ani.

  Această experienţă mişcătoare îmi aminteşte de Hristos, care a părăsit tronul Său ceresc pentru a veni în lumea noastră întunecată şi păcătoasă, să ne salveze de iminenta moarte veşnică şi să ne ia curând la cer.

  În rugăciunea Sa domnească, El a cerut: „Tată, vreau ca acolo unde sunt Eu, să fie împreună cu Mine şi aceia pe care Mi i-ai dat Tu” (Ioan 17:24).

  Vine vremea când Îl vom întâlni faţă în faţă şi vom putea vorbi cu El. Ce întâlnire glorioasă va fi cu cei răscumpăraţi din toate neamurile şi din toate veacurile! Ni se spune că El „va vedea rodul muncii sufletului Lui şi se va înviora” (Is. 53:11). Te va vedea şi pe tine acolo?

  Recompensa veșnică - 2018. Vine vremea când Îl vom întâlni faţă în faţă şi vom putea vorbi cu El. Ce întâlnire glorioasă va fi cu cei răscumpăraţi din toate neamurile şi din toate veacurile! Ni se spune că El „va vedea rodul muncii sufletului Lui şi se va înviora” (Is. 53:11). Te va vedea şi pe tine acolo?
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Publicate astăzi

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...