Recompensa veșnică

  Va vedea rodul muncii sufletului Lui şi se va înviora. Prin cunoştinţa Lui, Robul meu cel neprihănit va pune pe mulţi oameni într-o stare după voia lui Dumnezeu şi va lua asupra Lui povara nelegiuirilor lor. – Isaia 53:11

  Londra, sâmbătă, 27 februarie 1988. Programul televizat săptămânal al canalului BBC, „That’s Life!” prezenta detalii din viaţa lui Nicholas Winton (1909–2015), care stătea în primul rând de spectatori. La un moment dat, prezentatoarea TV, Esther Rantzen, a arătat o agendă veche pe care o găsise soţia lui Winton, Grete, în podul casei lor. Agenda uitată avea în ea înregistrări, fotografii, nume şi documente ale copiilor evrei pe care îi salvase în timpul ocupaţiei naziste.

  Povestea datează din 1939, când Winton, care la acea vreme avea doar 29 de ani, a plecat din Londra lui natală la Praga, în Cehoslovacia.

  Acolo lucra în timpul zilei ca agent de bursă, şi noaptea salva copii pe care îi trimitea cu trenul în Marea Britanie. El a salvat 669 de copii până la izbucnirea războiului, când copiii nu au mai putut ieşi din ţară. De fapt, el nu a spus nimănui despre aceste fapte eroice timp de aproape 50 de ani. Nici chiar soţia lui, cu care se căsătorise în 1948, nu ştia despre eforturile sale de a-i salva pe copii până a găsit acea agendă.

  La sfârşitul programului „That’s Life!”, Ranzen le-a cerut celor din audienţă care îi datorau viaţa lui Winton să se ridice în picioare. El a fost profund mişcat când şi-a dat seama că mare parte din audienţă era alcătuită din copiii pe care îi salvase. Din acel moment, aceşti copii, adulţi acum, l-au numit „tatăl lor de onoare!”. În 31 decembrie 2002, el a primit rangul de cavaler din partea reginei Elisabeta a II-a, în semn de recunoaştere a meritelor sale, şi a devenit Sir Nicholas Winton. În 28 octombrie 2014, a primit cea mai mare onoare în Republica Cehă. În data de 1 iulie 2015 a murit, la vârsta de 106 ani.

  Această experienţă mişcătoare îmi aminteşte de Hristos, care a părăsit tronul Său ceresc pentru a veni în lumea noastră întunecată şi păcătoasă, să ne salveze de iminenta moarte veşnică şi să ne ia curând la cer.

  În rugăciunea Sa domnească, El a cerut: „Tată, vreau ca acolo unde sunt Eu, să fie împreună cu Mine şi aceia pe care Mi i-ai dat Tu” (Ioan 17:24).

  Vine vremea când Îl vom întâlni faţă în faţă şi vom putea vorbi cu El. Ce întâlnire glorioasă va fi cu cei răscumpăraţi din toate neamurile şi din toate veacurile! Ni se spune că El „va vedea rodul muncii sufletului Lui şi se va înviora” (Is. 53:11). Te va vedea şi pe tine acolo?

  Recompensa veșnică - 2018. Vine vremea când Îl vom întâlni faţă în faţă şi vom putea vorbi cu El. Ce întâlnire glorioasă va fi cu cei răscumpăraţi din toate neamurile şi din toate veacurile! Ni se spune că El „va vedea rodul muncii sufletului Lui şi se va înviora” (Is. 53:11). Te va vedea şi pe tine acolo?
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...