O priveliște uimitoare

  Fiindcă am ajuns o privelişte pentru lume, îngeri şi oameni. – 1 Corinteni 4:9

  Unul din cele mai unice şi fascinante locuri pe care le-am vizitat în viaţa mea este Parcul Naţional Yellowstone din Statele Unite. A primit denumirea de parc naţional în Congresul Statelor Unite şi a fost protejat prin lege de preşedintele Ulysses S. Grant la data de 1 martie 1872. După cum se spune şi pe website-ul UNESCO, Yellowstone conţine jumătate din toate caracteristicile geotermale şi două treimi din toate gheizerele de pe planetă. Vizitând acest loc, eşti tentat să afirmi constant: „Cât aş vrea ca toată splendoarea naturii, toată emoţia pământului, energia vie a acestui loc să poată fi fotografiată!” (Annie Leibovitz).

  Cuvântul „gheizer” provine de la verbul islandez geysa (a erupe) şi se referă la un izvor natural cald de apă care emite în mod regulat un jet de abur şi apă clocotită în văzduh. Cel mai faimos gheizer din Yellowstone este Old Faithfull, numit aşa de Henry D. Washburn, în 1870. Acest gheizer conic erupe la fiecare 44-125 de minute şi poate împroşca până la 14.000-32.000 de litri de apă clocotită la o înălţime de 32-56 m. Mulţi turişti curioşi urmăresc acest gheizer predictibil în fiecare zi, fără a fi deloc dezamăgiţi de performanţa sa.

  Apostolul Pavel spune că noi suntem „o privelişte pentru lume, îngeri şi oameni” (1 Corinteni 4:9). Aşa cum oamenii vin cu anumite aşteptări la Old Faithfull, există anumite aşteptări şi în ce ne priveşte pe fiecare dintre noi. Oamenii serioşi aşteaptă de la creştini să se comporte ca nişte creştini şi nu ar trebui să îi dezamăgim. În realitate, „vieţile noastre sunt singura Biblie pe care o vor citi unii oameni. Creştinii trebuie să fie nişte epistole vii, scrise de Dumnezeu şi citite de oameni” (Greg Laurie).

  Aptitudinile retorice pot convinge şi chiar mişca inima a mulţimi de oameni pentru o vreme. Dar doar exemplul nostru poate lăsa în urmă o influenţă transformatoare de durată a cuvintelor noastre. „Influenţa nestudiată şi naturală a unei vieţi sfinte este predica cea mai convingătoa-re ce poate fi rostită în favoarea creştinismului. Discuţiile, chiar când se aduc argumente de necontestat, pot duce la împotrivire, dar un exemplu evlavios are o putere căreia este cu neputinţă să-i rezişti” (Faptele apostolilor, p. 510).

  Dacă ai fi singurul creştin din lume, ce fel de creştinism ai avea? Meditează la această întrebare şi permite-I Duhului Sfânt să îţi transforme viaţa dacă este nevoie.

  O priveliște uimitoare - 2018. Aptitudinile retorice pot convinge şi chiar mişca inima a mulţimi de oameni pentru o vreme. Dar doar exemplul nostru poate lăsa în urmă o influenţă transformatoare de durată a cuvintelor noastre. Dacă ai fi singurul creştin din lume, ce fel de creştinism ai avea?
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...