Temelia credinței noastre

  În adevăr, v-am făcut cunoscut puterea şi venirea Domnului nostru Isus Hristos nu întemeindu-ne pe nişte basme meşteşugit alcătuite, ci ca unii care am văzut noi înşine, cu ochii noştri, mărirea Lui. – 2 Petru 1:16

  Mai multe generaţii trecute au fost încântate de filmul captivant al lui Frank Capra, Orizont pierdut, care a avut premiera în San Francisco, California, la data de 2 martie 1937. Bazat pe romanul Orizont pierdut (1933), filmul surprinde aventura unui avion care rămâne fără combustibil şi într-un final se prăbuşeşte în munţii Himalaya acoperiţi de zăpadă. Pilotul moare în accident, dar cei câţiva care supravieţuiesc sunt scoşi dintre epave şi duşi de un grup de tibetani în valea paradisiacă Shangri-La. Izolaţi de lumea de afară, locuitorii de acolo cresc în dragoste şi înţelepciune, trăind o viaţă aproape nemuritoare de armonie şi bucurie trainică.

  Utopia din Shangri-La scoate în evidenţă două dimensiuni de bază ale existenţei umane. Una este conştienţa faptului că valorile personale şi relaţiile interumane sunt mult mai importante decât bunurile materiale trecătoare. Aşa cum spune şi Martin Buber, deşi lumea experienţei se bazează pe cuvântul I-It (eu-aceasta), lumea relaţiilor se bazează pe cu-vântul I-Thou (eu şi tu), (I and Thou, p. 6). Accentul materialist pe I-Things (lucrurile mele) ar trebui să fie echilibrat de un accent umanizat pe I-You (eu-tu). La urma urmei, viaţa îşi găseşte adevărata semnificaţie în relaţia cu Dumnezeu şi unii cu alţii (Matei 22:36-40).

  A doua dimensiune de bază prezentată în film este dorinţa profundă a omului de a avea o lume mai bună. Emil Brunner spune că „ceea ce reprezintă oxigenul pentru viaţă, asta reprezintă speranţa pentru sensul vieţii omului. Privează-te de oxigen, şi vei muri asfixiat. Ia speranţa, şi omenirea rămâne fără aer; intervine disperarea, apare paralizia puterilor intelectuale şi spirituale prin simţământul lipsei sensului şi scopului existenţei” (Eternal Hope, p. 7).

  În contrast cu Shangri-La ficţională din Orizont pierdut, speranţa noastră de viaţă veşnică nu „se întemeiază pe nişte basme meşteşugit al-cătuite” (2 Petru 1:16). Se bazează pe făgăduinţa sigură a lui Dumnezeu a unei lumi perfecte în care nu vor fi lacrimi, durere sau moarte (Apocalipsa 21:1-5). Această făgăduinţă dă sens şi scop vieţii noastre din prezent şi ne asigură că toţi cei dragi nouă, care au murit în Hristos, vor fi înviaţi din moarte pentru a moşteni viaţa veşnică. Ce nădejde glorioasă avem!

  Temelia credinței noastre - 2018. Făgăduinţa sigură a lui Dumnezeu a unei lumi perfecte în care nu vor fi lacrimi, durere sau moarte (Apocalipsa 21:1-5) dă sens şi scop vieţii noastre din prezent şi ne asigură că toţi cei dragi nouă, care au murit în Hristos, vor fi înviaţi din moarte pentru a moşteni viaţa veşnică. Ce nădejde glorioasă avem!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...