Călăuzirea lui Dumnezeu

Arată-mi, Doamne, căile Tale şi învaţă-mă cărările Tale. Povăţuieşte-mă în adevărul Tău şi învaţă-mă, căci Tu eşti Dumnezeul mântuirii mele, Tu eşti totdeauna nădejdea mea! – Psalmii 25:4-5

Dumnezeu ne poate conduce vieţile în mod neaşteptat şi imprevizibil. Dar cum putem deosebi glasul lui Dumnezeu de intuiţie sau chiar de vocea lui Satana, care încearcă să ne ducă în eroare? În Mărturii pentru biserică, vol. 5, p. 512, Ellen White spune că „există trei căi prin care Domnul ne călăuzeşte şi ne face capabili să putem călăuzi şi noi pe alţii.”

Una este cuvântul Său, Sfânta Scriptură, care trebuie consultată mai întâi. O altă cale este prin lucrările Sale providenţiale, care pot fi discernute dacă menţinem o relaţie sfinţitoare cu Dumnezeu. Şi o a treia cale este prin „apelurile Duhului Său cel Sfânt, impresionând inima şi marcând caracterul.”

Vânturile marii crize economice încă suflau. C. H. Watson şi W. H. Williams, preşedintele şi, respectiv, sub-trezorierul Conferinţei Generale la acea vreme, au fost impresionaţi să facă nişte tranzacţii bancare ne-planificate. Joi, 2 martie, Williams a luat trenul de noapte de la Washington, D.C. către New York. Fără a spune nimănui altcuiva, în dimineaţa următoare, vineri, 3 martie 1933, a mers la trei bănci diferite şi a trimis fonduri pentru trei luni în avans la majoritatea proiectelor misionare de peste hotare pe care le avea Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea. După-amiază s-a întors în Takoma Park, Maryland.

Dimineaţa următoare (Sabat), titlurile ziarelor anunţau că băncile din toată ţara erau închise. După apusul soarelui, J. L. Shaw, trezorierul Conferinţei Generale a convocat o întâlnire urgentă pentru a discuta cum să iasă din această criză financiară. Întregul grup a fost foarte uşurat când Williams le-a relatat ce făcuse în acea vineri. Dar cum rămânea cu salariul angajaţilor Conferinţei Generale? Williams a spus că în mod regulat a pus deoparte fonduri pe care le păstra în plicuri de câte 1 000 de dolari fiecare, în cutii de valori la bancă. Suma aceasta a fost suficientă pentru plata salariului timp de trei luni.

Acelaşi Duh Sfânt care a inspirat Biblia nu va contrazice niciodată Biblia. Deci, „dacă ai dubii cu privire la vreun subiect, trebuie ca mai întâi să consulţi Scriptura”. Prin influenţa sfinţitoare a Scripturii, conştiinţa ta va deveni tot mai sensibilă la impresiile Duhului Sfânt.

Alberto Timm
Alberto Timm
Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video