„Vase de lut”

  Comoara aceasta o purtăm în nişte vase de lut, pentru ca această putere nemaipomenită să fie de la Dumnezeu, şi nu de la noi. – 2 Corinteni 4:7

  Mulţi oameni se întreabă dacă scrierile inspirate sunt originale: poate un profet adevărat să copieze din surse neinspirate? Dacă el sau ea face acest lucru, atunci aceste porţiuni rămân ca nişte insule neinspirate în scrierile inspirate? Ba mai mult, dacă un profet nu oferă referinţa către sursa originală a informaţiei, se face vinovat de plagiat?

  De-a lungul secolelor era un lucru obişnuit să foloseşti ideile altora fără a oferi referinţe către sursa originală. Un exemplu clasic este William Shakespeare care, după spusele lui Ralph W. Emerson, „avea datorii peste tot şi folosea tot ce găsea”. Dar în vremurile noastre moderne, noile legi regionale şi naţionale au devenit mai stricte în privinţa drepturilor de autor. Legea drepturilor de autor din Statele Unite din 4 martie 1909 (în vigoare din 1 iulie 1909) a fost prima lege federală prin care se asigurau drepturile de autor literare, artistice, teatrale şi muzicale. Deci ar fi oarecum nedrept să judecăm autorii clasici (inclusiv profeţii) pe baza legilor şi practicilor moderne referitoare la drepturile de autor.

  Un studiu amănunţit al Bibliei poate scoate la suprafaţă mai multe cazuri în care autorii săi au folosit surse neinspirate. De exemplu, Pavel l-a citat pe Epimenide din Creta (Faptele 17:28; Tit 1:12), Arat din Cilicia (Faptele 17:28) şi Menander (1 Cor. 15:33). Iuda a citat pseudo-epigrafe din 1 Enoh (Iuda 14-15). Cartea Iov conţine mai multe dialoguri nerealiste în care Iov este acuzat de rele. Biblia citează unele din minciunile lui Satana (Gen. 3:1-5); Matei 4:3-11). Astfel inspiraţia divină nu implică originalitate absolută, ci doar susţinerea divină prin Duhul Sfânt pentru o transmitere de încredere a adevărului şi o relatare nepărtinitoare a faptelor.

  Avem nevoie cel puţin de o cunoaştere de bază a modului în care funcţionează inspiraţia pentru a evita denaturările şi înţelegerile greşite.

  Dar noi nu ar trebui să ne concentrăm pe vasul nedesăvârşit care poartă mesajul, ci mai degrabă pe conţ inutul mesajului infailibil. „Comoara a fost încredinţată unor vase de lut, dar cu toate acestea, ea este din Cer. Mărturia este transmisă prin expresia nedesăvârşită a limbajului omenesc, dar totuşi este mărturia lui Dumnezeu” (Solii alese, vol. 1, p. 26). Biblia nu conţine doar cuvântul lui Dumnezeu, ea de fapt este cuvântul Său!

  „Vase de lut” - 2018. „Comoara a fost încredinţată unor vase de lut, dar cu toate acestea, ea este din Cer. Mărturia este transmisă prin expresia nedesăvârşită a limbajului omenesc, dar totuşi este mărturia lui Dumnezeu” (Solii alese, vol. 1, p. 26). Biblia nu conţine doar cuvântul lui Dumnezeu, ea de fapt este cuvântul Său!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...