Dragii mei copii

  Fiule, păzeşte sfaturile tatălui tău şi nu lepăda învăţătura mamei tale: leagă-le necurmat la inimă, atârnă-le de gât. – Proverbele 6:20-21

  Copiii pot avea mulţi prieteni, dar doar doi părinţi. Deoarece prietenii joacă un rol nedisciplinar de susţinere, unii adolescenţi se aşteaptă ca părinţii lor să se comporte ca nişte prieteni mai mari. Mult mai mult decât doar nişte prieteni, părinţii au misiunea sacră de a-i învăţa şi a-i pregăti pe copii pentru viaţă. Billy Graham spunea: „Un copil căruia i se permite să fie lipsit de respect cu părinţii lui nu va avea respect pentru nimeni.”

  În 5 martie 1862, Ellen White a scris o scrisoare maternă din Lodi, Wisconsin, copiilor ei care erau acasă în Battle Creek, Michigan (publicată în Un apel către tineri, pp. 76–77). Ea îi încuraja să dezvolte obiceiuri pozitive pentru viaţa de zi cu zi: „Sunt nerăbdătoare ca voi să cultivaţi obiceiul ordinii. Să aveţi un loc pentru fiecare lucru şi totul să fie la locul lui. Luaţi-vă timp să vă aranjaţi camera şi să menţineţi ordine.” Ea îi stimula să petreacă timpul cu înţelepciune, pentru că „Satana găseşte de lucru pentru mâinile şi minţile leneşe”.

  Ellen White şi-a încheiat scurta ei scrisoare cu un emoţionant apel spiritual. Ea scria astfel: „Mai presus de orice, căutaţi-L pe Dumnezeu. […] Părinţii au cel mai profund interes pentru voi. Dar noi nu ne putem pocăi de păcatele voastre în locul vostru. Noi nu vă putem duce la cer. Doar Dumnezeu, în dragostea şi mila Sa infinită, vă poate mântui, şi Isus, dragul nostru Salvator, vă invită în braţele Sale iubitoare. El vă oferă mântuirea în dar dacă voi credeţi în El, Îl iubiţi şi ascultaţi de El cu voioşie.”

  Mulţi părinţi încă se roagă pentru convertirea şi reconvertirea dragilor lor copii. Ştiu copii care s-au întors la Dumnezeu doar după ce părinţii lor au trecut în nefiinţă cu durere în inimă. Fără îndoială că este mai bine să Îl accepţi pe Hristos mai târziu în viaţă decât niciodată. Dar acei copii ar fi putut aduce o licărire de bucurie în inimile părinţilor lor luând această decizie mai repede.

  Dacă meditezi la propria ta viaţă, poate că ar fi bine să iei mai în serios sfatul inspirat: „Păzeşte sfaturile tatălui tău şi nu lepăda învăţătura mamei tale” (Prov. 6:20). Poate că ai nevoie să îţi predai din nou viaţa lui Dumnezeu şi să Îi permiţi să te conducă în direcţia bună pe care deja o ştii. Dacă acesta este cazul tău, atunci astăzi este ziua potrivită să iei această decizie!

  Dragii mei copii - 2018. Poate că ai nevoie să îţi predai din nou viaţa lui Dumnezeu şi să Îi permiţi să te conducă în direcţia bună pe care deja o ştii. Dacă acesta este cazul tău, atunci astăzi este ziua potrivită să iei această decizie!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...