Întotdeauna credincios

  Fii credincios până la moarte şi-ţi voi da cununa vieţii. – Apocalipsa 2:10

  În noiembrie 2013 am vizitat împreună cu soţia mea statuia din bronz a lui Hachiko din faţa gării din Tokyo, Japonia. Gara şi această statuie au readus la viaţă nişe scene emoţionante din filmul Hachi: A Dog’s Tale. Povestea care a inspirat filmul a început în 1924, când Hidesburo Ueno, un profesor de agricultură de la Universitatea din Tokyo, şi-a luat un animal de companie, pe Hachiko, un câine. De atunci încolo, Hachiko alerga bucuros la gara din apropiere, Shibuya, să îl întâmpine pe stăpânul lui când se întorcea de la lucru.

  Rutina aceasta zilnică a continuat până în mai 1925, când profesorul Ueno a suferit o hemoragie cerebrală şi a murit. La mai bine de nouă ani după moartea lui Ueno, Hachiko venea la gară în fiecare zi, exact la ora la care trebuia să ajungă stăpânul lui. Unii oameni chiar s-au comportat urât cu el, dar el nu a renunţat. Hachiko a murit în 8 martie 1935, lăsând în urmă un exemplu gingaş al credincioşiei necondiţionate.

  Aflându-mă în acel loc turistic, prin mintea mea au trecut mai multe gânduri: De ce a rămas câinele atât de loial stăpânului său mort pentru tot restul vieţii sale? De ce noi, oamenii, ne încălcăm cu atâta uşurinţă angajamentul căsătoriei, legăturile de prietenie şi chiar relaţia noastră personală cu Dumnezeu? De ce la biserică noi cântăm imnuri pe deplin consacraţi lui Dumnezeu, în timp ce stilul nostru de viaţă şi comportamentul nostru nu susţin ceea ce mărturisim a crede? Ca oameni păcătoşi, avem tendinţa să ne pese mai mult de noi înşine şi de preocupările noastre decât de ceilalţi şi de simţămintele lor.

  Povestea lui Hachiko este un simbol elocvent al spiritului de sacrificiu, al credincioşiei şi al angajamentului faţă de ceilalţi. Ar trebui să ne inspire să rămânem credincioşi fizic şi emoţional soţului sau soţiei, să cultivăm relaţiile de familie şi sociale şi, mai presus de orice, să „facem din Hristos primul şi ultimul, cel mai bun în toate” (Mărturii pentru biserică, vol., p. 459).

  Cât de diferită ar putea fi lumea noastră dacă ne-am concentra mai puţin pe noi înşine şi am fi mai gânditori şi mai credincioşi! Adam Clarke declara: „Dacă eşti credincios, vei avea acea onoare care vine de la Dumnezeu: Duhul Său va spune în inima ta: Bine, rob bun şi credincios’” (The Preacher’s Manual, p. 11). Chiar mai mult, în ultima zi, Însuşi Dumnezeu îţi va spune: „Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu de moşteniţi Împărăţia care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii” (Matei 25:34).

  Întotdeauna credincios - 2018. Cât de diferită ar putea fi lumea noastră dacă ne-am concentra mai puţin pe noi înşine şi am fi mai gânditori şi mai credincioşi! Adam Clarke declara: „Dacă eşti credincios, vei avea acea onoare care vine de la Dumnezeu: Duhul Său va spune în inima ta: Bine, rob bun şi credincios’”
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...