Istoria se poate schimba

  … până vei recunoaşte că Cel Preaînalt stăpâneşte peste împărăţia oamenilor şi că o dă cui vrea! – Daniel 4:32

  Vizitând Kremlinul şi mausoleul lui Lenin din Moscova, în mai 2014, mi-au trecut mai multe gânduri prin minte. Mi-am imaginat Revoluţia Rusă (1917) şi puternica Uniune Sovietică (1922–1991). Vladimir Lenin (1870–1924) a declarat cu convingere: „Nu poate exista nimic mai respingător decât religia.” „Programul nostru include neapărat propaganda ateismului.” „Daţi-mi patru ani să îi învăţ pe copii, şi sămânţa semănată nu va putea fi scoasă din rădăcină niciodată.” Lenin nu îşi putea imagina că, în cele din urmă, multe din seminţele ateismului aveau să fie dezrădăcinate şi că religia avea să fie predicată chiar şi în Palatul Congresului din Kremlin.

  Într-un articol de pe prima pagină a ziarului rusesc Izvestia, scria că, în 9 martie 1992, Sovietul Suprem al Federaţiei Ruse a anunţat că „Congresul deputaţilor poporului al U.R.S.S. plănuiesc să îşi ţină şedinţa în locul obişnuit pentru ei, Palatul Congresului. […] Pe agenda palatului era planificată pentru 14–25 martie o altă activitate intitulată «Calea biblică spre o viaţă nouă». Întâlnirea va fi condusă de adventiştii de ziua a şaptea.”

  Conform programului, Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea a ţinut o campanie de evanghelizare prelungită în Palatul Congresului din Kremlin, care avea 6 500 de locuri, fostul centru al congreselor Partidului Comunist. Întâlnirile au fost susţinute de Mark Finley în faţa unei audienţe de 10 000-12 000 de oameni, în câte două sesiuni de prezentări, şi rezultatul a fost peste 1 400 de botezuri. Dar aceasta a fost doar una din alte câteva strategii de evanghelizare implementate după perestroika din Rusia.

  În Adventist Review din 18 iunie 1992, William G. Johnsson scotea în evidenţă faptul că Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea a înfiinţat în Rusia (1) primul institut teologic protestant, (2) prima editură creştină, (3) prima clinică privată, (4) primul program religios naţional, (5) prima reţea de televiziune religioasă şi (6) prima campanie de evanghelizare din Kremlin. Ce oportunitate în acea regiune plină de provocări şi ce listă impresionantă de realizări!

  Niciodată să nu îţi pierzi speranţa! Dumnezeu „poate transforma inimile aşa cum întoarce râurile de apă” (Profeţi şi regi, p. 631). Ce a făcut în Rusia, El poate face oriunde altundeva, chiar şi în vieţile noastre.

  Istoria se poate schimba - 2018. Niciodată să nu îţi pierzi speranţa! Dumnezeu „poate transforma inimile aşa cum întoarce râurile de apă” (Profeţi şi regi, p. 631). Ce a făcut în Rusia, El poate face oriunde altundeva, chiar şi în vieţile noastre.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...