Atâta har

  Dar trebuie să ne veselim şi să ne bucurăm, pentru că acest frate al tău era mort şi a înviat, era pierdut şi a fost găsit. – Luca 15:32

  Timp de mai multe zile, vasul Greyhound fusese lovit de valurile puternice din Oceanul Atlantic. La bord era John Newton, un marinar foarte imoral şi ateu, cunoscut pentru înjurăturile şi blasfemiile sale chiar şi în rândul colegilor săi degeneraţi. Fără nicio explicaţie rezonabilă, John a luat un exemplar al cărţii creştine clasice The Imitation of Christ, de Thomas à Kampis şi a citit-o cu obişnuita indiferenţă. Dar dimineaţa următoare, devreme, 10 martie 1748, el a fost trezit de vuietul unui val puternic care a făcut o gaură mare pe o parte a vasului. Aproape toţi de pe vas credeau că nava avea să se scufunde. Unul dintre marinari a sugerat ca vasul să fie dus la mal. Îngrijorat de rezultat, John a spus: „Dacă acest lucru nu va avea izbândă, Domnul să aibă milă de noi.”

  John a fost surprins de propriile lui cuvinte. În locul obişnuitelor lui înjurături, blasfemii şi respingeri grosolane ale lui Dumnezeu, el a rostit numele Domnului cu respect şi reverenţă. Lucrând în pieţele de sclavi din Africa, John s-a îmbolnăvit şi a făcut febră şi atunci şi-a proclamat credinţa lui în Hristos. În 1764, John Newton a fost hirotonit ca pastor anglican şi a devenit un aboliţionist influent. Ca scriitor de imnuri, el a scris peste 280 de cântări. Imnul lui cunoscut la nivel mondial, „Atâta har,” (imnul 161 din cartea Imnuri creş tine AZŞ) este un imn autobiografic care relatează experienţa convertirii lui, aşa cum se poate vedea din prima strofă:

  Atâta har, ce minunat!
  Azi pot să fiu salvat!
  Am fost pierdut, nenorocit,
  Dar Domnul m-a iubit!

  Poate că experienţa ta de viaţă nu este la fel de dramatică precum a lui John Newton sau a fiului risipitor (Luca 15:11-32). Dar nu uita că noi toţi suntem păcătoşi care au nevoie de harul salvator al lui Dumnezeu (Rom. 3:23).

  Doamne, îţi mulţumesc pentru harul Tău plin de milă, care a ajuns la fiecare dintre noi şi ne-a făcut cetăţeni ai Împărăţiei cereşti. Amin.

  Atâta har - 2018. Poate că experienţa ta de viaţă nu este la fel de dramatică precum a lui John Newton sau a fiului risipitor. Dar nu uita că noi toţi suntem păcătoşi care au nevoie de harul salvator al lui Dumnezeu.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...