Atâta har

  Dar trebuie să ne veselim şi să ne bucurăm, pentru că acest frate al tău era mort şi a înviat, era pierdut şi a fost găsit. – Luca 15:32

  Timp de mai multe zile, vasul Greyhound fusese lovit de valurile puternice din Oceanul Atlantic. La bord era John Newton, un marinar foarte imoral şi ateu, cunoscut pentru înjurăturile şi blasfemiile sale chiar şi în rândul colegilor săi degeneraţi. Fără nicio explicaţie rezonabilă, John a luat un exemplar al cărţii creştine clasice The Imitation of Christ, de Thomas à Kampis şi a citit-o cu obişnuita indiferenţă. Dar dimineaţa următoare, devreme, 10 martie 1748, el a fost trezit de vuietul unui val puternic care a făcut o gaură mare pe o parte a vasului. Aproape toţi de pe vas credeau că nava avea să se scufunde. Unul dintre marinari a sugerat ca vasul să fie dus la mal. Îngrijorat de rezultat, John a spus: „Dacă acest lucru nu va avea izbândă, Domnul să aibă milă de noi.”

  John a fost surprins de propriile lui cuvinte. În locul obişnuitelor lui înjurături, blasfemii şi respingeri grosolane ale lui Dumnezeu, el a rostit numele Domnului cu respect şi reverenţă. Lucrând în pieţele de sclavi din Africa, John s-a îmbolnăvit şi a făcut febră şi atunci şi-a proclamat credinţa lui în Hristos. În 1764, John Newton a fost hirotonit ca pastor anglican şi a devenit un aboliţionist influent. Ca scriitor de imnuri, el a scris peste 280 de cântări. Imnul lui cunoscut la nivel mondial, „Atâta har,” (imnul 161 din cartea Imnuri creş tine AZŞ) este un imn autobiografic care relatează experienţa convertirii lui, aşa cum se poate vedea din prima strofă:

  Atâta har, ce minunat!
  Azi pot să fiu salvat!
  Am fost pierdut, nenorocit,
  Dar Domnul m-a iubit!

  Poate că experienţa ta de viaţă nu este la fel de dramatică precum a lui John Newton sau a fiului risipitor (Luca 15:11-32). Dar nu uita că noi toţi suntem păcătoşi care au nevoie de harul salvator al lui Dumnezeu (Rom. 3:23).

  Doamne, îţi mulţumesc pentru harul Tău plin de milă, care a ajuns la fiecare dintre noi şi ne-a făcut cetăţeni ai Împărăţiei cereşti. Amin.

  Atâta har - 2018. Poate că experienţa ta de viaţă nu este la fel de dramatică precum a lui John Newton sau a fiului risipitor. Dar nu uita că noi toţi suntem păcătoşi care au nevoie de harul salvator al lui Dumnezeu.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...