Păzirea Sabatului

  Dar ziua a şaptea este ziua de odihnă închinată Domnului, Dumnezeului tău: să nu faci nicio lucrare în ea, nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici robul tău, nici roaba ta, nici vita ta, nici străinul care este în casa ta. – Exodul 20:10

  Porunca a patra a Decalogului (Exod. 20:8-11) pune deoparte ziua a şaptea a săptămânii ca Sabatul sfânt al lui Dumnezeu şi defineşte scopul personal şi social al păzirii acestei zile. Noi şi casa noastră ar trebui să păzim Sabatul aşa cum ne-a poruncit Dumnezeu. Amintind specific şi slujitorii noştri, vitele şi străinii care sunt cu noi, porunca spune că tuturor celor care lucrează pentru noi ar trebui să li se permită să păzească Sabatul.

  Acest principiu a fost studiat cu mare atenţie în cadrul unei conferinţe organizate de adventiştii de ziua a şaptea la un sfârşit de săptămână în casa lui Jesse Thompson din Ballston, statul New York. Conferinţa a început vineri, 12 martie 1852. În acea după-amiază, participanţii au votat unanim pentru achiziţionarea unei prese manuale pentru a tipări Advent Review and Sabbath Herald (adesea numit Review), periodicul oficial al bisericii. Motivul principal pentru acea decizie a fost să se evite ca o revistă în care se susţine Sabatul să fie tipărită poate în orele Sabatului la alte tipografii neadventiste.

  Desigur, cu uşurinţă am putea trece de la preocupări justificate la obsesii legaliste şi să începem să codificăm reguli de păzire a Sabatului ca şi rabinii iudei la sfârşitul perioadei intertestamentare. Isus chiar ne-a avertizat să nu înţelegem din Scriptură ceea ce nu este transmis de învăţăturile Scripturii şi să „desfiinţaţi cuvântul lui Dumnezeu” prin tradiţia voastră (Matei 15:3-13). Dar cea mai des întâlnită tendinţă este de a ignora adevărata semnificaţie a Sabatului şi de a trece cu vederea implicaţiile mult mai vaste al păzirii lui.

  Preocuparea primilor adventişti pentru o păzire corectă a Sabatului ar trebui să fie şi preocuparea noastră astăzi. Fără a cădea în capcana legalismului, ai putea identifica un domeniu specific în care tu şi familia ta aţi putea păzi mai bine Sabatul? Poate că reformele referitoare la Sabat instituite de Neemia în Ierusalim în perioada de după exil (Neemia 13:15-22) ar putea motiva pe fiecare membru al familiei, inclusiv pe copii, să îşi facă partea în păzirea Sabatului în cercul căminului. Fie că suntem acasă sau altundeva, întotdeauna ar trebui să păzim Sabatul ca sanctuar sfânt şi binecuvântat al lui Dumnezeu în timp.

  Păzirea Sabatului - 2018. Poate că reformele referitoare la Sabat instituite de Neemia în Ierusalim în perioada de după exil ar putea motiva pe fiecare membru al familiei, să îşi facă partea în păzirea Sabatului în cercul căminului. Fie că suntem acasă sau altundeva, întotdeauna ar trebui să păzim Sabatul ca sanctuar sfânt şi binecuvântat al lui Dumnezeu în timp.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...