Păzirea Sabatului

  Dar ziua a şaptea este ziua de odihnă închinată Domnului, Dumnezeului tău: să nu faci nicio lucrare în ea, nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici robul tău, nici roaba ta, nici vita ta, nici străinul care este în casa ta. – Exodul 20:10

  Porunca a patra a Decalogului (Exod. 20:8-11) pune deoparte ziua a şaptea a săptămânii ca Sabatul sfânt al lui Dumnezeu şi defineşte scopul personal şi social al păzirii acestei zile. Noi şi casa noastră ar trebui să păzim Sabatul aşa cum ne-a poruncit Dumnezeu. Amintind specific şi slujitorii noştri, vitele şi străinii care sunt cu noi, porunca spune că tuturor celor care lucrează pentru noi ar trebui să li se permită să păzească Sabatul.

  Acest principiu a fost studiat cu mare atenţie în cadrul unei conferinţe organizate de adventiştii de ziua a şaptea la un sfârşit de săptămână în casa lui Jesse Thompson din Ballston, statul New York. Conferinţa a început vineri, 12 martie 1852. În acea după-amiază, participanţii au votat unanim pentru achiziţionarea unei prese manuale pentru a tipări Advent Review and Sabbath Herald (adesea numit Review), periodicul oficial al bisericii. Motivul principal pentru acea decizie a fost să se evite ca o revistă în care se susţine Sabatul să fie tipărită poate în orele Sabatului la alte tipografii neadventiste.

  Desigur, cu uşurinţă am putea trece de la preocupări justificate la obsesii legaliste şi să începem să codificăm reguli de păzire a Sabatului ca şi rabinii iudei la sfârşitul perioadei intertestamentare. Isus chiar ne-a avertizat să nu înţelegem din Scriptură ceea ce nu este transmis de învăţăturile Scripturii şi să „desfiinţaţi cuvântul lui Dumnezeu” prin tradiţia voastră (Matei 15:3-13). Dar cea mai des întâlnită tendinţă este de a ignora adevărata semnificaţie a Sabatului şi de a trece cu vederea implicaţiile mult mai vaste al păzirii lui.

  Preocuparea primilor adventişti pentru o păzire corectă a Sabatului ar trebui să fie şi preocuparea noastră astăzi. Fără a cădea în capcana legalismului, ai putea identifica un domeniu specific în care tu şi familia ta aţi putea păzi mai bine Sabatul? Poate că reformele referitoare la Sabat instituite de Neemia în Ierusalim în perioada de după exil (Neemia 13:15-22) ar putea motiva pe fiecare membru al familiei, inclusiv pe copii, să îşi facă partea în păzirea Sabatului în cercul căminului. Fie că suntem acasă sau altundeva, întotdeauna ar trebui să păzim Sabatul ca sanctuar sfânt şi binecuvântat al lui Dumnezeu în timp.

  Păzirea Sabatului - 2018. Poate că reformele referitoare la Sabat instituite de Neemia în Ierusalim în perioada de după exil ar putea motiva pe fiecare membru al familiei, să îşi facă partea în păzirea Sabatului în cercul căminului. Fie că suntem acasă sau altundeva, întotdeauna ar trebui să păzim Sabatul ca sanctuar sfânt şi binecuvântat al lui Dumnezeu în timp.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...