Pe urmele Lui

  Şi la aceasta aţi fost chemaţi, fiindcă şi Hristos a suferit pentru voi şi v-a lăsat o pildă, ca să călcaţi pe urmele Lui. – 1 Petru 2:21

  La ce s-a referit Isus când a spus: „Veniţi după Mine!” (Matei 4:19)? Se referea doar la acceptarea lui Isus ca Mântuitor al nostru personal sau are implicaţii practice mai profunde?

  Charles M. Sheldon (1857–1946) a fost pastor al bisericii Central Congregational din Topeka, Kansas. În 1896, el a scris emoţionanta poveste Pe urmele Lui, din care le citea tinerilor din biserică câte un capitol în fiecare duminică seara. Întreaga poveste a fost publicată mai întâi ca o serie cu 31 de părţi în săptămânalul Chicago Advocate şi apoi sub formă de carte, care a fost tradusă în multe limbi şi a devenit un bestseller absolut.

  În 1900, Frederick O. Popenoe, editor şi proprietar al The Topeka Dai-ly Capital, i-a oferit lui Sheldon controlul complet asupra ziarului pentru o săptămână, începând cu data de 13 martie 1900. În timpul săptămânii, Sheldon a încercat să publice ziarul aşa cum credea că ar fi făcut Isus. Tirajul a crescut de la 15 000 de copii zilnic la peste 350 000. Dar de ce acea poveste şi acel ziar au reuşit să aibă un succes atât de mare?

  Pe urmele Lui spune povestea unui pastor anglican, Henry Maxwell, care a hotărât să ţină o predică frumoasă din 1 Petru 2:21 („să călcaţi pe urmele Lui”). În timp ce se pregătea pentru predică, un angajat mort de foame a bătut la uşa lui, cerând ajutor. Maxwell s-a scuzat şi l-a lăsat pe sărac să plece fără a-l ajuta. La finalul predicii, Maxwell şi întreaga adunare au fost provocaţi de acelaşi bărbat care s-a ridicat în picioare şi a întrebat care era semnificaţia practică în a-L urma pe Isus. Din acel moment, lucrarea şi viaţa personală a lui Maxwell întotdeauna s-a ghidat după o întrebare crucială: „Ce ar face Isus?”

  Această întrebare implică mai mult decât o cercetare subiectivă şi retorică. Ea are implicaţii practice profunde şi vaste. Înseamnă a renunţa la „idolii” mult iubiţi şi a fi asemenea lui Isus în felul în care gândim, vorbim şi acţionăm. De aici apar nenumărate alte întrebări pline de semnificaţie. De exemplu, „Dacă Isus ar fi în locul meu, ce fel de student, sau lucrător, soţ/soţie sau copil etc. aş fi? „Ce ar face El în acest caz?” Nu uita, a fi un creştin adevărat înseamnă a fi pe deplin consacrat lui Hristos şi cauzei Sale şi a merge pe urmele Lui!

  Pe urmele Lui - 2018. „Ce ar face Isus?” Această întrebare implică mai mult decât o cercetare subiectivă şi retorică. Ea are implicaţii practice profunde şi vaste. Înseamnă a renunţa la „idolii” mult iubiţi şi a fi asemenea lui Isus în felul în care gândim, vorbim şi acţionăm.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...