Pe urmele Lui

  Şi la aceasta aţi fost chemaţi, fiindcă şi Hristos a suferit pentru voi şi v-a lăsat o pildă, ca să călcaţi pe urmele Lui. – 1 Petru 2:21

  La ce s-a referit Isus când a spus: „Veniţi după Mine!” (Matei 4:19)? Se referea doar la acceptarea lui Isus ca Mântuitor al nostru personal sau are implicaţii practice mai profunde?

  Charles M. Sheldon (1857–1946) a fost pastor al bisericii Central Congregational din Topeka, Kansas. În 1896, el a scris emoţionanta poveste Pe urmele Lui, din care le citea tinerilor din biserică câte un capitol în fiecare duminică seara. Întreaga poveste a fost publicată mai întâi ca o serie cu 31 de părţi în săptămânalul Chicago Advocate şi apoi sub formă de carte, care a fost tradusă în multe limbi şi a devenit un bestseller absolut.

  În 1900, Frederick O. Popenoe, editor şi proprietar al The Topeka Dai-ly Capital, i-a oferit lui Sheldon controlul complet asupra ziarului pentru o săptămână, începând cu data de 13 martie 1900. În timpul săptămânii, Sheldon a încercat să publice ziarul aşa cum credea că ar fi făcut Isus. Tirajul a crescut de la 15 000 de copii zilnic la peste 350 000. Dar de ce acea poveste şi acel ziar au reuşit să aibă un succes atât de mare?

  Pe urmele Lui spune povestea unui pastor anglican, Henry Maxwell, care a hotărât să ţină o predică frumoasă din 1 Petru 2:21 („să călcaţi pe urmele Lui”). În timp ce se pregătea pentru predică, un angajat mort de foame a bătut la uşa lui, cerând ajutor. Maxwell s-a scuzat şi l-a lăsat pe sărac să plece fără a-l ajuta. La finalul predicii, Maxwell şi întreaga adunare au fost provocaţi de acelaşi bărbat care s-a ridicat în picioare şi a întrebat care era semnificaţia practică în a-L urma pe Isus. Din acel moment, lucrarea şi viaţa personală a lui Maxwell întotdeauna s-a ghidat după o întrebare crucială: „Ce ar face Isus?”

  Această întrebare implică mai mult decât o cercetare subiectivă şi retorică. Ea are implicaţii practice profunde şi vaste. Înseamnă a renunţa la „idolii” mult iubiţi şi a fi asemenea lui Isus în felul în care gândim, vorbim şi acţionăm. De aici apar nenumărate alte întrebări pline de semnificaţie. De exemplu, „Dacă Isus ar fi în locul meu, ce fel de student, sau lucrător, soţ/soţie sau copil etc. aş fi? „Ce ar face El în acest caz?” Nu uita, a fi un creştin adevărat înseamnă a fi pe deplin consacrat lui Hristos şi cauzei Sale şi a merge pe urmele Lui!

  Pe urmele Lui - 2018. „Ce ar face Isus?” Această întrebare implică mai mult decât o cercetare subiectivă şi retorică. Ea are implicaţii practice profunde şi vaste. Înseamnă a renunţa la „idolii” mult iubiţi şi a fi asemenea lui Isus în felul în care gândim, vorbim şi acţionăm.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...