Articolul precedentSă fim buni și iubitori
  Articolul următorUmilința

  În brațele tale

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi păstrez bunătatea Mea.” – Ieremia 31:3

  Ai văzut vreodată pe cineva umblând singur şi desculţ pe un drum pietros? În lumea noastră, a discrepanţelor, unii oameni plătesc chiar o avere pentru o pereche de pantofi. În acelaşi timp, peste 500 de milioane de oameni de pe întreg pământul nu au nici măcar o singură pereche de pantofi.

  O iniţiativă creativă pentru a ajuta la minimizarea acestei probleme este Ziua Naţională „Shoe the World”, sărbătorită în Statele Unite în fiecare an pe 15 martie. Această zi specială are ca scop conştientizarea cu privire la această nevoie globală şi încurajarea oamenilor să îşi doneze pantofii de alergat uzaţi. Mai multe magazine din ţară acceptă donaţii şi le trimit la instituţii şi programe de caritate. Astfel, pantofii de alergat folosiţi ai cuiva pot deveni prima pereche de pantofi a altcuiva!

  În afară de faptul că le oferim pantofi de alergat celor nevoiaşi, noi ar trebui să ne asigurăm că ei nu vor rămâne niciodată singuri, aşa cum se spune foarte frumos în poemul „Urme pe nisip”. Există cel puţin trei versiuni ale acestui poem scris de autori diferiţi. Prima variantă a fost scrisă în 1936, de o fetiţă de doar 14 ani, Mary Stevenson, şi sună astfel: Am visat într-o noapte că mă plimbam de-a lungul unei plaje, însoţit de Dumnezeu. Multe scene din viaţa mea au fost proiectate pe ecranul cerului.

  În fiecare scenă am observat urme de paşi pe nisip. Uneori apăreau două perechi de urme, alteori doar una. Acest lucru m-a deranjat, deoarece am observat că în vremurile grele din viaţa mea, când treceam prin zbucium, necaz sau înfrângeri, se observau doar o pereche de urme pe nisip. Atunci I-am spus lui Dumnezeu: „Doamne, Tu mi-ai promis că, dacă te urmez, întotdeauna vei umbla alături de mine.

  Dar am observat că în perioadele cele mai grele din viaţa mea apare doar o pereche de urme pe nisip. De ce, atunci când aveam nevoie de tine, Tu nu ai fost acolo pentru mine?” Domnul mi-a răspuns: „Anii în care ai văzut doar o pereche de urme, copilul meu, sunt anii în care Eu te-am purtat pe braţe.”

  Poezia reflectă o realitate uimitoare: Dumnezeu este aproape de noi chiar şi în cele mai cruciale momente, chiar şi atunci când suntem tentaţi să strigăm la fel ca Isus: „Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?” (Matei 27:46). În cele mai întunecate zile din viaţa noastră, El ne poartă pe braţele Sale şi nimeni nu ne poate despărţi de grija Lui iubitoare. Te poţi încrede în El!

  În brațele tale - 2018. Dumnezeu este aproape de noi chiar şi în cele mai cruciale momente. În cele mai întunecate zile din viaţa noastră, El ne poartă pe braţele Sale şi nimeni nu ne poate despărţi de grija Lui iubitoare. Te poţi încrede în El!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...