Articolul precedentSă fim buni și iubitori
  Articolul următorUmilința

  În brațele tale

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi păstrez bunătatea Mea.” – Ieremia 31:3

  Ai văzut vreodată pe cineva umblând singur şi desculţ pe un drum pietros? În lumea noastră, a discrepanţelor, unii oameni plătesc chiar o avere pentru o pereche de pantofi. În acelaşi timp, peste 500 de milioane de oameni de pe întreg pământul nu au nici măcar o singură pereche de pantofi.

  O iniţiativă creativă pentru a ajuta la minimizarea acestei probleme este Ziua Naţională „Shoe the World”, sărbătorită în Statele Unite în fiecare an pe 15 martie. Această zi specială are ca scop conştientizarea cu privire la această nevoie globală şi încurajarea oamenilor să îşi doneze pantofii de alergat uzaţi. Mai multe magazine din ţară acceptă donaţii şi le trimit la instituţii şi programe de caritate. Astfel, pantofii de alergat folosiţi ai cuiva pot deveni prima pereche de pantofi a altcuiva!

  În afară de faptul că le oferim pantofi de alergat celor nevoiaşi, noi ar trebui să ne asigurăm că ei nu vor rămâne niciodată singuri, aşa cum se spune foarte frumos în poemul „Urme pe nisip”. Există cel puţin trei versiuni ale acestui poem scris de autori diferiţi. Prima variantă a fost scrisă în 1936, de o fetiţă de doar 14 ani, Mary Stevenson, şi sună astfel: Am visat într-o noapte că mă plimbam de-a lungul unei plaje, însoţit de Dumnezeu. Multe scene din viaţa mea au fost proiectate pe ecranul cerului.

  În fiecare scenă am observat urme de paşi pe nisip. Uneori apăreau două perechi de urme, alteori doar una. Acest lucru m-a deranjat, deoarece am observat că în vremurile grele din viaţa mea, când treceam prin zbucium, necaz sau înfrângeri, se observau doar o pereche de urme pe nisip. Atunci I-am spus lui Dumnezeu: „Doamne, Tu mi-ai promis că, dacă te urmez, întotdeauna vei umbla alături de mine.

  Dar am observat că în perioadele cele mai grele din viaţa mea apare doar o pereche de urme pe nisip. De ce, atunci când aveam nevoie de tine, Tu nu ai fost acolo pentru mine?” Domnul mi-a răspuns: „Anii în care ai văzut doar o pereche de urme, copilul meu, sunt anii în care Eu te-am purtat pe braţe.”

  Poezia reflectă o realitate uimitoare: Dumnezeu este aproape de noi chiar şi în cele mai cruciale momente, chiar şi atunci când suntem tentaţi să strigăm la fel ca Isus: „Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?” (Matei 27:46). În cele mai întunecate zile din viaţa noastră, El ne poartă pe braţele Sale şi nimeni nu ne poate despărţi de grija Lui iubitoare. Te poţi încrede în El!

  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...