Articolul precedentUmilința
  Articolul următorSmerenia

  Un design Inteligent

  Cerurile spun slava lui Dumnezeu, şi întinderea lor vesteşte lucrarea mâinilor Lui. – Psalmii 19:1

  În mai 2016 am zburat de la Moscova la Istanbul şi lângă mine s-a aşezat un medic egiptean din Luxor. El mi-a spus că în urmă cu ceva timp, un medic ateu din Germania a făcut o vizită în spitalul lui şi a întrebat despre existenţa lui Dumnezeu. Mai târziu, amândoi au mers la un centru comercial foarte frumos din oraş, iar medicul german a întrebat cine l-a proiectat şi construit. Medicul egiptean a răspuns: „Nimeni!” „Este imposibil,” a răspuns neamţul, „orice mall trebuie să aibă un constructor!” Atunci medicul egiptean a concluzionat: „Dacă viaţa, care este mult mai complexă decât un mall, a luat naştere din nimic, atunci de ce un astfel de mall nu s-ar putea construi singur?!”

  În mod tradiţional, creaţioniştii au folosit argumentul că fiecare ceas presupune existenţa unui ceasornicar. O publicaţie periodică americană numită The Banner, din 16 martie 1998, publica un articol pătrunzător scris de William A. Dembski, „Intelligent Desigh: The New Kid on the Block.” Acesta a fost printre primele articole în care era prezentată teoria de bază a unui Design Inteligent (ID), care recunoaşte că anumite trăsături ale vieţii biologice şi informaţionale sunt prea complexe – „complexitate ireductibilă” şi „complexitate specificată” – pentru a fi rezultatul unor procese de selecţie naturală. Nu toţi apărătorii acestei teorii cred într-un Creator personal al universului, dar cel puţin cred într-o energie proiectatoare inteligentă.

  Acestea sunt argumente ajutătoare, dar ele nu rezolvă toate problemele. Unii critici sunt de acord că fiecare ceas are un ceasornicar, dar la această idee ei mai spun că fiecare ceasornicar are şi un tată. Deci, „cine este tatăl lui Dumnezeu?” Din această perspectivă, discuţia poate continua la nesfârşit. La final rămân doar două opţiuni rezonabile: fie există un Dumnezeu personal care a creat şi susţine universul, fie materia în ea însăşi are potenţialităţile lui Dumnezeu. Oricare din aceste două opţiuni poate fi acceptată doar prin credinţă!

  Dumnezeu este prea infinit, prea puternic, prea glorios şi prea sfânt să poată fi explicat de raţiunea umană. Existenţa Sa nu depinde de ce credem noi despre El. Acceptarea lui Dumnezeu este o chestiune ce ţine de credinţă, care aduce speranţă şi un viitor glorios în vieţile noastre. În consecinţă, fără Dumnezeu nu există speranţă şi fără speranţă nu există viitor. Noi am fost creaţi de El şi pentru El şi doar în El viaţa îşi găseşte adevărata semnificaţie!

  Un design Inteligent - 2018. Acceptarea lui Dumnezeu este o chestiune ce ţine de credinţă, care aduce speranţă şi un viitor glorios în vieţile noastre. Fără Dumnezeu nu există speranţă şi fără speranţă nu există viitor. Noi am fost creaţi de El şi pentru El şi doar în El viaţa îşi găseşte adevărata semnificaţie!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...