Articolul precedentUmilința
  Articolul următorSmerenia

  Un design Inteligent

  Cerurile spun slava lui Dumnezeu, şi întinderea lor vesteşte lucrarea mâinilor Lui. – Psalmii 19:1

  În mai 2016 am zburat de la Moscova la Istanbul şi lângă mine s-a aşezat un medic egiptean din Luxor. El mi-a spus că în urmă cu ceva timp, un medic ateu din Germania a făcut o vizită în spitalul lui şi a întrebat despre existenţa lui Dumnezeu. Mai târziu, amândoi au mers la un centru comercial foarte frumos din oraş, iar medicul german a întrebat cine l-a proiectat şi construit. Medicul egiptean a răspuns: „Nimeni!” „Este imposibil,” a răspuns neamţul, „orice mall trebuie să aibă un constructor!” Atunci medicul egiptean a concluzionat: „Dacă viaţa, care este mult mai complexă decât un mall, a luat naştere din nimic, atunci de ce un astfel de mall nu s-ar putea construi singur?!”

  În mod tradiţional, creaţioniştii au folosit argumentul că fiecare ceas presupune existenţa unui ceasornicar. O publicaţie periodică americană numită The Banner, din 16 martie 1998, publica un articol pătrunzător scris de William A. Dembski, „Intelligent Desigh: The New Kid on the Block.” Acesta a fost printre primele articole în care era prezentată teoria de bază a unui Design Inteligent (ID), care recunoaşte că anumite trăsături ale vieţii biologice şi informaţionale sunt prea complexe – „complexitate ireductibilă” şi „complexitate specificată” – pentru a fi rezultatul unor procese de selecţie naturală. Nu toţi apărătorii acestei teorii cred într-un Creator personal al universului, dar cel puţin cred într-o energie proiectatoare inteligentă.

  Acestea sunt argumente ajutătoare, dar ele nu rezolvă toate problemele. Unii critici sunt de acord că fiecare ceas are un ceasornicar, dar la această idee ei mai spun că fiecare ceasornicar are şi un tată. Deci, „cine este tatăl lui Dumnezeu?” Din această perspectivă, discuţia poate continua la nesfârşit. La final rămân doar două opţiuni rezonabile: fie există un Dumnezeu personal care a creat şi susţine universul, fie materia în ea însăşi are potenţialităţile lui Dumnezeu. Oricare din aceste două opţiuni poate fi acceptată doar prin credinţă!

  Dumnezeu este prea infinit, prea puternic, prea glorios şi prea sfânt să poată fi explicat de raţiunea umană. Existenţa Sa nu depinde de ce credem noi despre El. Acceptarea lui Dumnezeu este o chestiune ce ţine de credinţă, care aduce speranţă şi un viitor glorios în vieţile noastre. În consecinţă, fără Dumnezeu nu există speranţă şi fără speranţă nu există viitor. Noi am fost creaţi de El şi pentru El şi doar în El viaţa îşi găseşte adevărata semnificaţie!

  Un design Inteligent - 2018. Acceptarea lui Dumnezeu este o chestiune ce ţine de credinţă, care aduce speranţă şi un viitor glorios în vieţile noastre. Fără Dumnezeu nu există speranţă şi fără speranţă nu există viitor. Noi am fost creaţi de El şi pentru El şi doar în El viaţa îşi găseşte adevărata semnificaţie!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...