Articolul precedentSmerenia
  Articolul următorConsiderația față de alții

  Pe deplin îndrăgostit de Hristos

  Căci, pentru mine, a trăi este Hristos şi a muri este un câştig. – Filipeni 1:21

  În 17 martie 1893, Ellen White scria o scrisoare mai lungă din Auckland, Noua Zeelandă, lui P. W. B. Wessels, un om de afaceri din Africa de Sud a cărui credinţă se zdruncina. În acea scrisoare, ea făcea apel la inima lui: „Cercetează-ţi îndeaproape propria inimă, ca să ştii dacă păşeşti pe o cale sigură sau nu. Dacă studiezi cu rugăciune viaţa Lui, care este Calea, Adevărul şi Viaţa, şi eşti un împlinitor al faptelor Sale, tu vei deveni o putere înspre bine.”

  În aceeaşi scrisoare, ea a scris una dintre cele mai frumoase afirmaţii despre modul în care întreg mesajul adventist ar trebui să graviteze în jurul lui Hristos şi să fie pătruns de El. Ea declara: „Hristos, caracterul şi faptele Lui, este centrul şi circumferinţa întregului adevăr. El este lanţul pe care sunt puse laolaltă toate bijuteriile de doctrină. În El găsim întregul sistem al adevărului” (Scrisoarea 63, 17 martie 1893).

  Tot în scrierile ei găsim următoarele: „Lucrul cel dintâi şi cel mai de seamă este acela de a topi şi supune sufletul, prezentându-L pe Domnul nostru Isus Hristos ca Mântuitor care iartă păcatele. Niciodată să nu se ţină o predică sau să se dea învăţătură din Biblie în orice privinţă, fără a îndrepta atenţia ascultătorilor la ‚Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii’ (Ioan 1:29). Orice doctrină adevărată face din Hristos centrul ei, învăţătura primind forţă din cuvintele Sale” (Mărturii pentru biserică, vol. 6, p. 53-55).

  Fără îndoială, Ellen White era pe deplin îndrăgostită de Hristos şi îşi dorea ca şi ceilalţi să aibă aceeaşi experienţă. Ea a insistat: „Nu îndrăzniţi să le predicaţi altora, fără să fiţi siguri, prin propria experienţă, ce reprezintă Hristos pentru voi” (Mărturii pentru pastori ş i slujitorii Evangheliei, p. 155). „Faceţi-L pe Domnul Hristos cel dintâi, cel din urmă şi cel mai de seamă în toate. Priviţi la El fără încetare şi iubirea voastră pentru El va deveni zilnic tot mai profundă şi mai puternică,pe măsură ce este supusă încercării. Şi, pe măsură ce iubirea voastră pentru El sporeşte, iubirea voastră faţă de aproapele va deveni tot mai puternică şi tot mai puternică” (Mărturii pentru biserică, vol. 7, p. 46).

  Cum îţi evaluezi propria experienţă cu Hristos? Relaţia ta cu El este doar la nivel intelectual? Dacă da, de ce să nu îmbogăţeşti adevărata doctrină a lui Hristos cu o experienţă vie cu El? Dacă doctrina adevărată îţi demonstrează credincioşia faţă de Dumnezeu, experienţa adevărată dă pe faţă angajamentul tău faţă de El.

  Pe deplin îndrăgostit de Hristos - 2018. Cum îţi evaluezi propria experienţă cu Hristos? Relaţia ta cu El este doar la nivel intelectual? Dacă da, de ce să nu îmbogăţeşti adevărata doctrină a lui Hristos cu o experienţă vie cu El? Dacă doctrina adevărată îţi demonstrează credincioşia faţă de Dumnezeu, experienţa adevărată dă pe faţă angajamentul tău faţă de El.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...