Articolul precedentSmerenia
  Articolul următorConsiderația față de alții

  Pe deplin îndrăgostit de Hristos

  Căci, pentru mine, a trăi este Hristos şi a muri este un câştig. – Filipeni 1:21

  În 17 martie 1893, Ellen White scria o scrisoare mai lungă din Auckland, Noua Zeelandă, lui P. W. B. Wessels, un om de afaceri din Africa de Sud a cărui credinţă se zdruncina. În acea scrisoare, ea făcea apel la inima lui: „Cercetează-ţi îndeaproape propria inimă, ca să ştii dacă păşeşti pe o cale sigură sau nu. Dacă studiezi cu rugăciune viaţa Lui, care este Calea, Adevărul şi Viaţa, şi eşti un împlinitor al faptelor Sale, tu vei deveni o putere înspre bine.”

  În aceeaşi scrisoare, ea a scris una dintre cele mai frumoase afirmaţii despre modul în care întreg mesajul adventist ar trebui să graviteze în jurul lui Hristos şi să fie pătruns de El. Ea declara: „Hristos, caracterul şi faptele Lui, este centrul şi circumferinţa întregului adevăr. El este lanţul pe care sunt puse laolaltă toate bijuteriile de doctrină. În El găsim întregul sistem al adevărului” (Scrisoarea 63, 17 martie 1893).

  Tot în scrierile ei găsim următoarele: „Lucrul cel dintâi şi cel mai de seamă este acela de a topi şi supune sufletul, prezentându-L pe Domnul nostru Isus Hristos ca Mântuitor care iartă păcatele. Niciodată să nu se ţină o predică sau să se dea învăţătură din Biblie în orice privinţă, fără a îndrepta atenţia ascultătorilor la ‚Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii’ (Ioan 1:29). Orice doctrină adevărată face din Hristos centrul ei, învăţătura primind forţă din cuvintele Sale” (Mărturii pentru biserică, vol. 6, p. 53-55).

  Fără îndoială, Ellen White era pe deplin îndrăgostită de Hristos şi îşi dorea ca şi ceilalţi să aibă aceeaşi experienţă. Ea a insistat: „Nu îndrăzniţi să le predicaţi altora, fără să fiţi siguri, prin propria experienţă, ce reprezintă Hristos pentru voi” (Mărturii pentru pastori ş i slujitorii Evangheliei, p. 155). „Faceţi-L pe Domnul Hristos cel dintâi, cel din urmă şi cel mai de seamă în toate. Priviţi la El fără încetare şi iubirea voastră pentru El va deveni zilnic tot mai profundă şi mai puternică,pe măsură ce este supusă încercării. Şi, pe măsură ce iubirea voastră pentru El sporeşte, iubirea voastră faţă de aproapele va deveni tot mai puternică şi tot mai puternică” (Mărturii pentru biserică, vol. 7, p. 46).

  Cum îţi evaluezi propria experienţă cu Hristos? Relaţia ta cu El este doar la nivel intelectual? Dacă da, de ce să nu îmbogăţeşti adevărata doctrină a lui Hristos cu o experienţă vie cu El? Dacă doctrina adevărată îţi demonstrează credincioşia faţă de Dumnezeu, experienţa adevărată dă pe faţă angajamentul tău faţă de El.

  Pe deplin îndrăgostit de Hristos - 2018. Cum îţi evaluezi propria experienţă cu Hristos? Relaţia ta cu El este doar la nivel intelectual? Dacă da, de ce să nu îmbogăţeşti adevărata doctrină a lui Hristos cu o experienţă vie cu El? Dacă doctrina adevărată îţi demonstrează credincioşia faţă de Dumnezeu, experienţa adevărată dă pe faţă angajamentul tău faţă de El.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...