Articolul precedentConsiderația față de alții
  Articolul următorStăpânirea de sine

  Prințul predicatorilor

  Dacă vestesc Evanghelia, nu este pentru mine o pricină de laudă, căci trebuie s-o vestesc; şi vai de mine dacă nu vestesc Evanghelia! – 1 Corinteni 9:16

  Unii oameni spun că predicarea creştină contemporană (chiar şi cea adventistă) trece printr-o perioadă de criză. Într-adevăr, există prea multe distracţii retorice care nu duc la o experienţă profundă de convertire cu Hristos. Poate ar trebui să redescoperim adevărata semnificaţie de la marii predicatori precum Charles Spurgeon (1834–1892), cunoscut ca „prinţul predicatorilor”. În 18 martie 1861, el şi-a mutat permanent biserica pe care o păstorea în Metropolitan Tabernacle, din Londra, unde avea să predice mai mult de 30 de ani.

  Într-o prezentare intitulată „Sermons – Their Matter”, Spurgeon declara: „Predicile ar trebui să aibă o învăţătură adevărată în ele şi doctrina lor ar trebui să fie una solidă, substanţială şi bogată. Noi nu mergem la amvon să vorbim doar de dragul de a vorbi; avem de transmis instrucţiuni dintre cele mai importante şi nu ne putem permite să rostim lucruri frumoase. Paleta noastră de subiecte este fără limite şi de aceea nu putem fi scuzaţi dacă discursurile noastre sunt banale şi lipsite de substanţă. Dacă vorbim ca ambasadori pentru Dumnezeu, noi nu trebuie să ne plângem că ne lipseşte substanţa, deoarece mesajul nostru este bogat de dă peste. Toată Evanghelia trebuie prezentată de la amvon; toată credinţa dată odată sfinţilor trebuie proclamată de noi. Adevărul, aşa cum este el în Isus, trebuie să fie declarat cu multe învăţăminte, pentru ca poporul nu doar să audă, ci să şi cunoască sunetul plin de bucurie.”

  În aceeaşi prezentare, Spurgeon mai spunea: „Dintre toate aş vrea să spun că aceasta este esenţa: fraţii mei, predicaţi-L pe Hristos întotdeauna şi mereu. El este întreaga Evanghelie. Persoana Lui şi lucrarea Lui trebuie să fie singura şi atotcuprinzătoarea noastră temă. Lumea încă are nevoie să i se spună despre Mântuitorul ei şi despre cum să ajungă la El. […] Noi nu suntem chemaţi să proclamăm filosofia şi metafizica, ci Evanghelia cea simplă. Căderea omului, nevoia lui de o naştere din nou, iertarea prin ispăşire şi mântuirea ca rezultat al credinţei, acestea sunt armele noastre de război.”

  Spurgeon combina elementele cognitive şi existenţiale. Sfaturile lui ne sunt de mare ajutor, nu pentru a-i critica pe predicatorii noştri, ci mai degrabă pentru a te gândi dacă eşti şi tu chemat să prezinţi Cuvântul lui Dumnezeu altora.

  Prințul predicatorilor - 2018. Spurgeon combina elementele cognitive şi existenţiale. Sfaturile lui ne sunt de mare ajutor, nu pentru a-i critica pe predicatorii noştri, ci mai degrabă pentru a te gândi dacă eşti şi tu chemat să prezinţi Cuvântul lui Dumnezeu altora.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...