Articolul precedentConsiderația față de alții
  Articolul următorStăpânirea de sine

  Prințul predicatorilor

  Dacă vestesc Evanghelia, nu este pentru mine o pricină de laudă, căci trebuie s-o vestesc; şi vai de mine dacă nu vestesc Evanghelia! – 1 Corinteni 9:16

  Unii oameni spun că predicarea creştină contemporană (chiar şi cea adventistă) trece printr-o perioadă de criză. Într-adevăr, există prea multe distracţii retorice care nu duc la o experienţă profundă de convertire cu Hristos. Poate ar trebui să redescoperim adevărata semnificaţie de la marii predicatori precum Charles Spurgeon (1834–1892), cunoscut ca „prinţul predicatorilor”. În 18 martie 1861, el şi-a mutat permanent biserica pe care o păstorea în Metropolitan Tabernacle, din Londra, unde avea să predice mai mult de 30 de ani.

  Într-o prezentare intitulată „Sermons – Their Matter”, Spurgeon declara: „Predicile ar trebui să aibă o învăţătură adevărată în ele şi doctrina lor ar trebui să fie una solidă, substanţială şi bogată. Noi nu mergem la amvon să vorbim doar de dragul de a vorbi; avem de transmis instrucţiuni dintre cele mai importante şi nu ne putem permite să rostim lucruri frumoase. Paleta noastră de subiecte este fără limite şi de aceea nu putem fi scuzaţi dacă discursurile noastre sunt banale şi lipsite de substanţă. Dacă vorbim ca ambasadori pentru Dumnezeu, noi nu trebuie să ne plângem că ne lipseşte substanţa, deoarece mesajul nostru este bogat de dă peste. Toată Evanghelia trebuie prezentată de la amvon; toată credinţa dată odată sfinţilor trebuie proclamată de noi. Adevărul, aşa cum este el în Isus, trebuie să fie declarat cu multe învăţăminte, pentru ca poporul nu doar să audă, ci să şi cunoască sunetul plin de bucurie.”

  În aceeaşi prezentare, Spurgeon mai spunea: „Dintre toate aş vrea să spun că aceasta este esenţa: fraţii mei, predicaţi-L pe Hristos întotdeauna şi mereu. El este întreaga Evanghelie. Persoana Lui şi lucrarea Lui trebuie să fie singura şi atotcuprinzătoarea noastră temă. Lumea încă are nevoie să i se spună despre Mântuitorul ei şi despre cum să ajungă la El. […] Noi nu suntem chemaţi să proclamăm filosofia şi metafizica, ci Evanghelia cea simplă. Căderea omului, nevoia lui de o naştere din nou, iertarea prin ispăşire şi mântuirea ca rezultat al credinţei, acestea sunt armele noastre de război.”

  Spurgeon combina elementele cognitive şi existenţiale. Sfaturile lui ne sunt de mare ajutor, nu pentru a-i critica pe predicatorii noştri, ci mai degrabă pentru a te gândi dacă eşti şi tu chemat să prezinţi Cuvântul lui Dumnezeu altora.

  Prințul predicatorilor - 2018. Spurgeon combina elementele cognitive şi existenţiale. Sfaturile lui ne sunt de mare ajutor, nu pentru a-i critica pe predicatorii noştri, ci mai degrabă pentru a te gândi dacă eşti şi tu chemat să prezinţi Cuvântul lui Dumnezeu altora.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...