Articolul precedentStăpânirea de sine
  Articolul următorCurăția

  Mană modernă

  I se va da pâine, şi apa nu-i va lipsi. – Isaia 33:16

  Uneori suntem ispitiţi să credem că Dumnezeu a înfăptuit minuni doar în vremurile biblice. Dar şi astăzi au loc minuni veritabile. Chiar eu am fost martor la una în martie 2014, când am vizitat Adventist Mission of Namba, Angola.

  Cu şaptezeci şi cinci de ani înainte, pe acea proprietate întinsă locuiau 100 de membri ai bisericii. Din cauza unui sezon foarte uscat, recolta nu a crescut şi au rămas fără hrană. În 19 martie 1939, soţia directorului proiectului a invitat familiile locale la o întâlnire specială. Ea a explicat situaţia şi i-a asigurat că Dumnezeu încă le poate purta de grijă, aşa cum a făcut-o şi cu Israelul din vechime (Exodul 16). După rugăciune, fiica ei de cinci anişori a ieşit afară şi, la scurtă vreme după aceea, s-a întors cu ceva alb în mânuţe, mâncând. Fiind întrebată ce mânca, ea a explicat că întâlnise şase bărbaţi europeni afară, care i-au spus că Dumnezeu răspunsese rugăciunilor lor şi le trimisese mană să mănânce.

  Mana a continuat să cadă din abundenţă până la următoarea recoltă. După ce recoltele au revenit la normal, mana a continuat să cadă, dar într-o cantitate foarte mică. Totuşi, când proiectul adventist de acolo a fost luat cu forţa de revoluţionarii angolezi, mana a încetat să mai cadă şi apoi a început din nou după ce guvernul din Angola a înapoiat proprietatea bisericii. În momentul când am vizitat acel loc, încă mai cădeau fulgi mici de mană într-o zonă mai mică din spatele bisericii locale în fiecare miercuri dimineaţa şi vineri dimineaţa. Se topea în gură şi avea un gust dulceag foarte bun (Exod 16:31).

  Gerson Pires de Araújo a trimis câteva mostre de mană la Laboratory of Spectrometry of Masses, la Universitatea de Stat din Campinas (UNICAPM), Brazilia. Rezultatele indicau că „este compusă în mare parte din zaharuri (oligozaharide), dar şi din cantităţi mici de nitrogen şi compuşi din oxid, elemente metalice indicate pentru consum.”

  Dumnezeu nu Îşi părăseşte niciodată copiii. Ellen White spune că „Tatăl nostru ceresc are o mie de căi prin care ne poate purta de grijă, căi despre care nu ştim nimic. Aceia care acceptă principiul fundamental de a face din slujirea lui Dumnezeu o datorie supremă vor vedea încurcăturile dispărând şi o potecă netedă înaintea picioarelor lor” (Divina vindecare, p. 481). Să avem încredere că Dumnezeu ne va purta de grijă!

  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...