Articolul precedentStăpânirea de sine
  Articolul următorCurăția

  Mană modernă

  I se va da pâine, şi apa nu-i va lipsi. – Isaia 33:16

  Uneori suntem ispitiţi să credem că Dumnezeu a înfăptuit minuni doar în vremurile biblice. Dar şi astăzi au loc minuni veritabile. Chiar eu am fost martor la una în martie 2014, când am vizitat Adventist Mission of Namba, Angola.

  Cu şaptezeci şi cinci de ani înainte, pe acea proprietate întinsă locuiau 100 de membri ai bisericii. Din cauza unui sezon foarte uscat, recolta nu a crescut şi au rămas fără hrană. În 19 martie 1939, soţia directorului proiectului a invitat familiile locale la o întâlnire specială. Ea a explicat situaţia şi i-a asigurat că Dumnezeu încă le poate purta de grijă, aşa cum a făcut-o şi cu Israelul din vechime (Exodul 16). După rugăciune, fiica ei de cinci anişori a ieşit afară şi, la scurtă vreme după aceea, s-a întors cu ceva alb în mânuţe, mâncând. Fiind întrebată ce mânca, ea a explicat că întâlnise şase bărbaţi europeni afară, care i-au spus că Dumnezeu răspunsese rugăciunilor lor şi le trimisese mană să mănânce.

  Mana a continuat să cadă din abundenţă până la următoarea recoltă. După ce recoltele au revenit la normal, mana a continuat să cadă, dar într-o cantitate foarte mică. Totuşi, când proiectul adventist de acolo a fost luat cu forţa de revoluţionarii angolezi, mana a încetat să mai cadă şi apoi a început din nou după ce guvernul din Angola a înapoiat proprietatea bisericii. În momentul când am vizitat acel loc, încă mai cădeau fulgi mici de mană într-o zonă mai mică din spatele bisericii locale în fiecare miercuri dimineaţa şi vineri dimineaţa. Se topea în gură şi avea un gust dulceag foarte bun (Exod 16:31).

  Gerson Pires de Araújo a trimis câteva mostre de mană la Laboratory of Spectrometry of Masses, la Universitatea de Stat din Campinas (UNICAPM), Brazilia. Rezultatele indicau că „este compusă în mare parte din zaharuri (oligozaharide), dar şi din cantităţi mici de nitrogen şi compuşi din oxid, elemente metalice indicate pentru consum.”

  Dumnezeu nu Îşi părăseşte niciodată copiii. Ellen White spune că „Tatăl nostru ceresc are o mie de căi prin care ne poate purta de grijă, căi despre care nu ştim nimic. Aceia care acceptă principiul fundamental de a face din slujirea lui Dumnezeu o datorie supremă vor vedea încurcăturile dispărând şi o potecă netedă înaintea picioarelor lor” (Divina vindecare, p. 481). Să avem încredere că Dumnezeu ne va purta de grijă!

  Mană modernă - 2018. Tatăl nostru ceresc are o mie de căi prin care ne poate purta de grijă, căi despre care nu ştim nimic. Aceia care acceptă principiul fundamental de a face din slujirea lui Dumnezeu o datorie supremă vor vedea încurcăturile dispărând şi o potecă netedă înaintea picioarelor lor.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...