Articolul precedentCurăția
  Articolul următorSimplitatea

  „Lumea este parohia mea”

  Ţarina este lumea; sămânţa bună sunt fiii Împărăţiei; neghina sunt fiii celui rău. – Matei 13:38

  Predicarea Evangheliei Împărăţiei lui Dumnezeu nu poate fi restricţionată de bariere geografice, etnice sau sociale. John Wesley (1703–1791), cofondatorul metodismului, era preot şi teolog anglican când a devenit un predicator itinerant care predica despre reînviorare. Având o diplomă academică de la Lincoln College, Oxford, el nu a fost limitat de graniţele unei parohii. Fără o parohie a lui şi nefiind binevenit în parohiile altor preoţi, Wesley predica în faţa unor mari mulţimi de oameni în câmp deschis.

  Într-o scrisoare adresată lui James Hervey, din 20 martie 1739, John Wesley declara: „Acum nu am o parohie a mea şi probabil nu voi avea vreodată.” De aceea, „consider că întreaga lume este parohia mea; prin aceasta vreau să spun că în orice parte a lumii m-aş afla, consider că este corect şi de datoria mea să declar tuturor celor care sunt dornici să audă vestea bună a mântuirii.” Se spune că în timpul vieţii sale, Wesley a parcurs 400 000 km, în mare parte cu calul, şi a ţinut peste 40 000 de predici, dintre care majoritatea în aer liber.

  Dar în 6 august 1777, Wesley i-a scris o scrisoare scurtă lui Alexander Mather, exprimându-şi îngrijorarea cu privire la viitorul metodismului. El scotea în evidenţă faptul că mulţi dintre predicatori nu mai erau spirituali şi nu mai erau „vii faţă de Dumnezeu”, deveniseră „delicaţi, fără vlagă, cu frică de ruşine, trudă şi greutăţi”. El îşi încheia scrisoarea cu câteva cuvinte remarcabile: „Dă-mi o sută de predicatori cărora să nu le fie teamă de altceva decât de păcat şi care să nu îşi dorească altceva decât pe Dumnezeu, şi nu îmi pasă dacă aceştia sunt preoţi sau laici, aceştia vor zgudui porţile iadului şi vor stabili Împărăţia cerului pe pământ.” În calitate de creştini adventişti, noi suntem trimişi să predicăm întreita solie îngerească întregii lumi (Apoc. 14:6-12). Dar lipsa fervorii spirituale şi a pasiunii pentru suflete poate foarte uşor să pună în pericol misiunea noastră. Îţi poţi imagina cât de puternică ar fi mişcarea noastră dacă fiecare adventist de ziua a şaptea nu „s-ar teme de nimic altceva decât de păcat şi nu şi-ar dori altceva decât pe Dumnezeu” şi ar considera că lumea este parohia lui? Tendinţa noastră ca oameni este ca întotdeauna să aşteptăm mai mult de la alţii şi nu atât de mult de la noi înşine. Te rog, nu aştepta ca alţii să ia iniţiativa. Acest lucru trebuie să înceapă cu tine şi cu mine, chiar acum!

  „Lumea este parohia mea” - 2018. Tendinţa noastră ca oameni este ca întotdeauna să aşteptăm mai mult de la alţii şi nu atât de mult de la noi înşine. Te rog, nu aştepta ca alţii să ia iniţiativa. Acest lucru trebuie să înceapă cu tine şi cu mine, chiar acum!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...