Articolul precedentTăgăduirea de sine
  Articolul următorIertarea

  Consecințe tragice

  Atunci, Irod, când a văzut că fusese înşelat de magi, s-a mâniat foarte tare şi a trimis să omoare pe toţi pruncii de parte bărbătească, de la doi ani în jos, care erau în Betleem şi în toate împrejurimile lui, potrivit cu vremea pe care o aflase întocmai de la magi. – Matei 2:16

  Ziarul german Westerwälder Zeitung, din 2 aprilie 2016, a fost tipărit împreună cu o notă din partea părinţilor şi fratelui lui Andreas Lubitz. Ei şi-au exprimat recunoştinţa pentru sprijinul din partea comunităţii locale după moartea tragică a lui Andreas într-un accident de avion, în urmă cu mai bine de un an. Mai mulţi cititori le-au criticat nota nu din cauza a ceea ce spunea, ci din cauza a ceea ce nu spunea. În acea notă era menţionat doar Andreas, fără a se face referire la cei 149 de oameni care au murit şi ei în accident.

  În 24 martie 2015, zborul Germanwings Flight 9525 a decolat la 10:01 a.m. din Barcelona, Spania, spre Dusseldorf, Germania. În timp ce zburau peste Alpii francezi, pilotul care comanda zborul, căpitanul Patrick Sondenheimer, a părăsit cabina probabil pentru o pauză la toaletă.

  Între timp, copilotul, prim-ofiţerul Andreas Lubitz, l-a încuiat pe pilot în afara cabinei, a dezactivat codul închizătorii şi a iniţiat o coborâre intenţionată de 10 minute, care a făcut ca aeronava să se prăbuşească în munţi, producând moartea tuturor pasagerilor de la bord. Investigaţiile anterioare au confirmat faptul că Lubitz primea tratament pentru o depresie severă şi tendinţe suicidale.

  Ca măsură de siguranţă, multe companii aeriene solicită acum ca cel puţin doi membri ai echipajului, inclusiv cel puţin un pilot, să fie în cabină pe toată durata zborului. Dar trebuie să ne amintim că astfel de acte iresponsabile pot avea consecinţe tragice. Un proverb popular spune: „Un copac poate face un milion de chibrituri şi un chibrit poate distruge un milion de copaci.” Aşa cum este menţionat în Matei 2:16, un decret nebunesc al regelui Irod a avut ca rezultat moartea tuturor „pruncilor de parte bărbătească care erau în Betleem şi în toate împrejurimile lui”.

  Dacă „niciun om nu-i un ostrov stingher şi de sine stătător” (John Donne), atunci ar trebui să recunoaştem, de asemenea, că este imposibil să trăim fără a-i influenţa pe alţii. Micile noastre acţiuni şi cuvintele simple pot avea consecinţe de durată care vor dăinui pentru veşnicie. Fie ca Domnul să ne dea harul Său, pentru ca orice facem sau spunem să fie spre slava numelui Său şi spre binecuvântarea tuturor celor din cercul nostru de influenţă!

  Consecințe tragice - 2018. Micile noastre acţiuni şi cuvintele simple pot avea consecinţe de durată care vor dăinui pentru veşnicie. Fie ca Domnul să ne dea harul Său, pentru ca orice facem sau spunem să fie spre slava numelui Său şi spre binecuvântarea tuturor celor din cercul nostru de influenţă!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...