Lupta fetiței

  Drept răspuns, Împăratul le va zice: „Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut.” – Matei 25:40

  Intenţiile bune sunt esenţiale, dar nu întotdeauna suficiente. În martie 1993, Kevin Carter a călătorit în Sudan, unde a făcut una dintre cele mai controversate fotografii din istoria fotojurnalismului. Titlul original al pozei era „Lupta fetiţei”, dar mai târziu a fost schimbat în „Vulturul şi fetiţa”. În apropiere de satul Ayod, Carter a găsit o fetiţă înfometată, ghemuită la pământ pentru a se odihni în drumul ei spre centrul de hrănire al Naţiunilor Unite, având în spate un vultur care o urmărea. Carter a aşteptat 20 de minute până când pasărea a fost suficient de aproape pentru a face o poză bună. A făcut câteva poze, a alungat pasărea şi apoi a plecat.

  Fotografia a fost vândută la The New York Times, unde a apărut pentru prima dată în 26 martie 1993. Carter a câştigat premiul Pulitzer în 1994 pentru acea fotografie impresionantă, dar a fost criticat vehement pentru că nu a ajutat-o pe fetiţă. Din perspectivă profesională, el a fost corect, într-o vreme când fotojurnaliştilor li se spunea să nu atingă victimele foametei din teama de a nu răspândi bolile. Dar din perspectiva etică, el nu ar fi trebuit să rămână indiferent faţă de suferinţele acelei creaturi mici, chiar dacă ea primea deja ajutor. Criticile publicului şi propria lui conştiinţă tulburată l-au aruncat într-o depresie profundă. În 27 iulie 1995, la 33 de ani, el s-a sinucis.

  Imaginează-ţi că Hristos s-ar comporta la fel de indiferent cu noi, ca păcătoşi! Ar trebui să medităm mai mult la scena judecăţii din Matei 25:31-46. Acolo Hristos vorbeşte despre două grupuri de oameni şi reacţiile lor total opuse faţă de nevoile oamenilor. Împăratul îi laudă pe cei de la dreapta: „Am fost flămând şi Mi-aţi dat de mâncat, Mi-a fost sete şi Mi-aţi dat de băut; am fost străin şi M-aţi primit; am fost gol şi M-aţi îmbrăcat; am fost bolnav şi aţi venit să Mă vedeţi; am fost în temniţă şi aţi venit pe la Mine.” Iar celor din stânga Lui le va spune: „Căci am fost flămând, şi nu Mi-aţi dat să mănânc; Mi-a fost sete, şi nu Mi-aţi dat să beau; am fost străin, şi nu M-aţi primit; am fost gol; şi nu M-aţi îmbrăcat; am fost bolnav şi în temniţă, şi n-aţi venit pe la Mine.” În ambele ocazii, Isus considera că tot ceea ce li se făcea celor în nevoie, Lui i se făcea. Să răspândim dragostea lui Dumnezeu şi celor care au cea mai mare nevoie de ea!

  Lupta fetiței - 2018. Isus consideră că tot ceea ce li se face celor în nevoie, Lui i se face. Să răspândim dragostea lui Dumnezeu şi celor care au cea mai mare nevoie de ea!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...