Lupta fetiței

  Drept răspuns, Împăratul le va zice: „Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut.” – Matei 25:40

  Intenţiile bune sunt esenţiale, dar nu întotdeauna suficiente. În martie 1993, Kevin Carter a călătorit în Sudan, unde a făcut una dintre cele mai controversate fotografii din istoria fotojurnalismului. Titlul original al pozei era „Lupta fetiţei”, dar mai târziu a fost schimbat în „Vulturul şi fetiţa”. În apropiere de satul Ayod, Carter a găsit o fetiţă înfometată, ghemuită la pământ pentru a se odihni în drumul ei spre centrul de hrănire al Naţiunilor Unite, având în spate un vultur care o urmărea. Carter a aşteptat 20 de minute până când pasărea a fost suficient de aproape pentru a face o poză bună. A făcut câteva poze, a alungat pasărea şi apoi a plecat.

  Fotografia a fost vândută la The New York Times, unde a apărut pentru prima dată în 26 martie 1993. Carter a câştigat premiul Pulitzer în 1994 pentru acea fotografie impresionantă, dar a fost criticat vehement pentru că nu a ajutat-o pe fetiţă. Din perspectivă profesională, el a fost corect, într-o vreme când fotojurnaliştilor li se spunea să nu atingă victimele foametei din teama de a nu răspândi bolile. Dar din perspectiva etică, el nu ar fi trebuit să rămână indiferent faţă de suferinţele acelei creaturi mici, chiar dacă ea primea deja ajutor. Criticile publicului şi propria lui conştiinţă tulburată l-au aruncat într-o depresie profundă. În 27 iulie 1995, la 33 de ani, el s-a sinucis.

  Imaginează-ţi că Hristos s-ar comporta la fel de indiferent cu noi, ca păcătoşi! Ar trebui să medităm mai mult la scena judecăţii din Matei 25:31-46. Acolo Hristos vorbeşte despre două grupuri de oameni şi reacţiile lor total opuse faţă de nevoile oamenilor. Împăratul îi laudă pe cei de la dreapta: „Am fost flămând şi Mi-aţi dat de mâncat, Mi-a fost sete şi Mi-aţi dat de băut; am fost străin şi M-aţi primit; am fost gol şi M-aţi îmbrăcat; am fost bolnav şi aţi venit să Mă vedeţi; am fost în temniţă şi aţi venit pe la Mine.” Iar celor din stânga Lui le va spune: „Căci am fost flămând, şi nu Mi-aţi dat să mănânc; Mi-a fost sete, şi nu Mi-aţi dat să beau; am fost străin, şi nu M-aţi primit; am fost gol; şi nu M-aţi îmbrăcat; am fost bolnav şi în temniţă, şi n-aţi venit pe la Mine.” În ambele ocazii, Isus considera că tot ceea ce li se făcea celor în nevoie, Lui i se făcea. Să răspândim dragostea lui Dumnezeu şi celor care au cea mai mare nevoie de ea!

  Lupta fetiței - 2018. Isus consideră că tot ceea ce li se face celor în nevoie, Lui i se face. Să răspândim dragostea lui Dumnezeu şi celor care au cea mai mare nevoie de ea!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...