Speculații instigatoare

  Să nu se ţină de basme şi de înşirări de neamuri fără sfârşit, care dau naştere mai mult la certuri de vorbe decât fac să înainteze lucrul lui Dumnezeu prin credinţă. – 1 Timotei 1:3-4

  Dumnezeu ne-a încredinţat o solie specială care Îl are pe Hristos în centru, pentru a fi proclamată unei lumi păcătoase care se apropie de distrugerea sa iminentă. Între timp, Diavolul foloseşte toate mijloace-le posibile pentru a ne absorbi cu speculaţii periferice nesfârşite, pentru a ne distrage de la miezul mesajului şi de la împlinirea misiunii noastre evanghelistice. Printre aceste distracţii sunt speculaţiile despre cine va fi „ultimul” papă.

  Mai multe persoane au inventat scenarii speculative în jurul papei Ioan Paul al II-lea, care a fost papă timp de 26 de ani (1978–2005). Unii sugerau că în cele din urmă va demisiona, alt papă îi va lua locul la Vatican pentru o scurtă perioadă de timp şi apoi papa Ioan Paul al II-lea îşi va relua din nou funcţia, fiind ultimul papă. Dar această speculaţie nu s-a împlinit aşa cum se aşteptau unii, deoarece Ioan Paul al II-lea a continuat să fie papă până în momentul morţii sale, pe 2 aprilie 2005. În loc să recunoască greşeala, unele persoane au sugerat atunci că Papa Benedict al XVI-lea va rămâne pe scaun doar pentru o scurtă perioadă de timp şi apoi chiar Satana va simula o pseudoînviere a lui Ioan Paul al II-lea, care va conduce lumea ca papă omenesc. Din nou, aceste speculaţii au dat greş când Benedict al XVI-lea, după ce a fost papă pentru aproape opt ani (2005–2013), a fost înlocuit de papa Francisc.

  Acesta este doar un exemplu din multele speculaţii fanteziste care au apărut de-a lungul anilor. Gerard F. Hasel spunea: „În legătură cu profeţia neîmplinită, întotdeauna există pericolul ca interpretul să speculeze sau în mod subtil să devină el însuşi proroc.” Avertizarea lui Isus împotriva prorocilor falşi (Matei 24:24) se referă în primul rând la prorocii autoproclamaţi, care nu sunt trimişi de Dumnezeu. Prin extensie, mai poate face referire şi la distorsionarea semnificaţiei profeţiei biblice, fie prin impunerea propriilor interpretări artificiale, fie prin ignorarea unor părţi din conţinutul profeţiei (Apoc. 22:18-19).

  Nu este deloc surprinzător că Pavel ne avertizează împotriva „speculaţiilor controversate” care ne distrag de la înaintarea lucrării lui Dumnezeu (1 Tim. 1:4). În loc să irosim timpul nostru preţios cu astfel de speculaţii dezbinătoare, să rămânem la solia profetică înrădăcinată deja din Biblie şi la puterea ei iluminatoare!

  Speculații instigatoare - 2018. Nu este deloc surprinzător că Pavel ne avertizează împotriva „speculaţiilor controversate” care ne distrag de la înaintarea lucrării lui Dumnezeu. În loc să irosim timpul nostru preţios cu astfel de speculaţii dezbinătoare, să rămânem la solia profetică înrădăcinată deja din Biblie şi la puterea ei iluminatoare!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...