Prognoza meteo

  El a mai zis noroadelor: „Când vedeţi un nor ridicându-se la apus, îndată ziceţi: «Vine ploaia.» Şi aşa se întâmplă. Şi când vedeţi suflând vântul de la miazăzi, ziceţi: «Are să fie zăduf.» Şi aşa se întâmplă. Făţarnicilor, faţa pământului şi a cerului ştiţi s-o deosebiţi, vremea aceasta cum de n-o deosebiţi?”– Luca 12:54-56

  Pe vremea lui Isus, stabilirea temperaturii şi prognoza meteo se baza în mare parte pe studierea norilor şi a vântului. Mai multe tehnici meteorologice noi au făcut ca prognoza meteo globală să fie mai precisă şi de încredere. De exemplu, pe 3 aprilie 1995, un satelit de orbită joasă a pământului (MicroLab1), care avea pe el un transmiţător GPS de dimensiunea unui laptop, a fost lansat pe orbita circulară la o altitudine de aproximativ 750 km. Astfel, straturile atmosferice puteau fi sondate prin unde radio, stabilind temperatura, presiunea şi date privind vaporii de apă. Ground-Based GPS Meteorology (GPS-Met) monitorizează vaporii de apă din atmosfera joasă, deoarece vaporii de apă poartă cu ei umezeala şi căldura latentă din atmosferă.

  În Luca 12:54-56, Isus a acuzat mulţimile că preziceau cu acurateţe vremea şi temperatura, dar ignorau semnificaţia „timpului prezent”. Când Isus Şi-a întrebat ucenicii cine spuneau oamenii că este El, ei au răspuns: „Unii zic că eşti Ioan Botezătorul; alţii, Ilie; alţii, Ieremia sau unul din proroci” (Matei 16:14). Cu alte cuvinte, oamenii nu îşi dădeau seama că, prin Isus Hristos, venise era mesianică şi ignorau chiar natura Împărăţiei Sale (Ioan 18:36).

  Tot aşa, generaţia noastră are sisteme meteorologice sofisticate, dar nu discerne semnele timpurilor noastre. Unii batjocoritori spun: „Unde este făgăduinţa venirii Lui? Căci de când au adormit părinţii noştri, toate rămân aşa cum erau de la începutul zidirii!” (2 Petru 3:4). Dar este posibil ca şi în mijlocul nostru să găsim nişte adventişti „amfibii ectotermici”? Ca „ectotermici” (cu sânge rece), aceştia nu au o percepţie clară asupra temperaturii şi, ca „amfibii”, ei încearcă să se bucure în acelaşi timp şi de lume, şi de biserică.

  Ne apropiem rapid de sezonul furtunos al timpului sfârşitului şi curând Hristos va apărea pe norii cerului. Fie ca Domnul să ne deschidă ochii să vedem semnele timpului şi zilele solemne în care trăim!

  Prognoza meteo - 2018. Ne apropiem rapid de sezonul furtunos al timpului sfârşitului şi curând Hristos va apărea pe norii cerului. Fie ca Domnul să ne deschidă ochii să vedem semnele timpului şi zilele solemne în care trăim!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...