Prognoza meteo

  El a mai zis noroadelor: „Când vedeţi un nor ridicându-se la apus, îndată ziceţi: «Vine ploaia.» Şi aşa se întâmplă. Şi când vedeţi suflând vântul de la miazăzi, ziceţi: «Are să fie zăduf.» Şi aşa se întâmplă. Făţarnicilor, faţa pământului şi a cerului ştiţi s-o deosebiţi, vremea aceasta cum de n-o deosebiţi?”– Luca 12:54-56

  Pe vremea lui Isus, stabilirea temperaturii şi prognoza meteo se baza în mare parte pe studierea norilor şi a vântului. Mai multe tehnici meteorologice noi au făcut ca prognoza meteo globală să fie mai precisă şi de încredere. De exemplu, pe 3 aprilie 1995, un satelit de orbită joasă a pământului (MicroLab1), care avea pe el un transmiţător GPS de dimensiunea unui laptop, a fost lansat pe orbita circulară la o altitudine de aproximativ 750 km. Astfel, straturile atmosferice puteau fi sondate prin unde radio, stabilind temperatura, presiunea şi date privind vaporii de apă. Ground-Based GPS Meteorology (GPS-Met) monitorizează vaporii de apă din atmosfera joasă, deoarece vaporii de apă poartă cu ei umezeala şi căldura latentă din atmosferă.

  În Luca 12:54-56, Isus a acuzat mulţimile că preziceau cu acurateţe vremea şi temperatura, dar ignorau semnificaţia „timpului prezent”. Când Isus Şi-a întrebat ucenicii cine spuneau oamenii că este El, ei au răspuns: „Unii zic că eşti Ioan Botezătorul; alţii, Ilie; alţii, Ieremia sau unul din proroci” (Matei 16:14). Cu alte cuvinte, oamenii nu îşi dădeau seama că, prin Isus Hristos, venise era mesianică şi ignorau chiar natura Împărăţiei Sale (Ioan 18:36).

  Tot aşa, generaţia noastră are sisteme meteorologice sofisticate, dar nu discerne semnele timpurilor noastre. Unii batjocoritori spun: „Unde este făgăduinţa venirii Lui? Căci de când au adormit părinţii noştri, toate rămân aşa cum erau de la începutul zidirii!” (2 Petru 3:4). Dar este posibil ca şi în mijlocul nostru să găsim nişte adventişti „amfibii ectotermici”? Ca „ectotermici” (cu sânge rece), aceştia nu au o percepţie clară asupra temperaturii şi, ca „amfibii”, ei încearcă să se bucure în acelaşi timp şi de lume, şi de biserică.

  Ne apropiem rapid de sezonul furtunos al timpului sfârşitului şi curând Hristos va apărea pe norii cerului. Fie ca Domnul să ne deschidă ochii să vedem semnele timpului şi zilele solemne în care trăim!

  Prognoza meteo - 2018. Ne apropiem rapid de sezonul furtunos al timpului sfârşitului şi curând Hristos va apărea pe norii cerului. Fie ca Domnul să ne deschidă ochii să vedem semnele timpului şi zilele solemne în care trăim!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...