Hristos Mântuitorul

  Hristos a murit! Ba mai mult, El a şi înviat, stă la dreapta lui Dumnezeu şi mijloceşte pentru noi! – Romani 8:34

  În fiecare an, turişti din întreaga lume vizitează Rio de Janeiro, Brazilia, cunoscut la nivel mondial pentru peisajul magnific, numeroasele atracţii şi viaţa socială intensă. Pe vârful muntelui Corcovado se află statuia lui Hristos Mântuitorul (Cristo Redentor), ale cărui braţe deschise cuprind oraşul. Piatra de temelie a acestui monument colosal a fost pusă pe 4 aprilie 1922. Nouă ani mai târziu, statuia emblematică a fost finalizată.

  Oficial a fost inaugurată în 12 octombrie 1931, ca un simbol al lui Hristos care ne iubeşte şi îi îmbrăţişează pe toţi care vin la El. În 2007, statuia a devenit una dintre cele şapte noi minuni ale lumii.

  De-a lungul anilor, Hristos Mântuitorul a trecut prin curăţiri, reparaţii şi renovări periodice. Chiar şi cu un paratrăsnet pe vârful capului sta-tuii, aceasta nu este cu totul apărată de fulgere şi furtuni. Potrivit Insti-tutului Naţional Brazilian pentru Cercetarea în Spaţiu (INPE), în fiecare an statuia este lovită în medie de şase fulgere. În 2008, unul dintre ele a deteriorat o parte din cap şi degete și a avut nevoie de reparaţii.

  Aceasta şi multe alte statui similare ale lui Hristos din întreaga lume sunt doar nişte reprezentări fără vlagă ale Lui şi periodic au nevoie de îngrijire. Prin contrast, adevăratul Hristos căruia îi slujim a rămas „fără cusur şi fără prihană” (1 Petru 1:19), „fără păcat” (Erei 4:15) în timpul încarnării Sale. Edward Heppenstall spune foarte frumos: „Efectul păcatului lui Adam şi Eva, deşi I-a afectat constituţia fizică, nu L-a atins moral şi spiritual aşa cum ne atinge pe noi” (The Man Who Is God, p. 133). Altfel, El nu ar fi Mântuitorul nostru, ci ar avea nevoie de un salvator pentru El.

  Dacă multe dintre aceste statui au nevoie de îngrijire, Hristosul nostru viu întotdeauna mijloceşte pentru noi şi Se îngrijeşte de noi. „El cunoaşte din experienţă care sunt slăbiciunile omeneşti, care sunt lipsurile noastre şi în ce stă tăria ispitelor noastre; deoarece El a fost ispitit în toate ca şi noi, dar fără păcat. El priveghează asupra ta, fiu şovăielnic al lui Dumnezeu. Eşti ispitit? El te scapă. Eşti slab? El îţi dă puteri. Eşti neştiutor? El te iluminează. Eşti rănit? El te vindecă” (Hristos, Lumina lumii, p. 329). Ce Mântuitor minunat avem!

  Hristos Mântuitorul - 2018. Hristos cunoaşte din experienţă care sunt slăbiciunile omeneşti, care sunt lipsurile noastre şi în ce stă tăria ispitelor noastre; deoarece El a fost ispitit în toate ca şi noi, dar fără păcat. El priveghează asupra ta, fiu şovăielnic al lui Dumnezeu. Eşti ispitit? El te scapă. Eşti slab? El îţi dă puteri. Eşti neştiutor? El te iluminează. Eşti rănit? El te vindecă.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...