O investiție care merită

  Deci, fie că mâncaţi, fie că beţi, fie că faceţi altceva, să faceţi totul pentru slava lui Dumnezeu. – 1 Corinteni 10:31

  Sănătatea este un cont de economii în care aşteptăm să investim doar după ce nu mai este la fel de rentabil ca înainte. Dar chiar şi aşa, ne aşteptăm să primim ce este mai bun. A. J. Reb Materi spunea foarte bine: „Atât de mulţi oameni îşi irosesc sănătatea încercând să câştige avere şi apoi îşi cheltuiesc averea pentru a-şi recâştiga sănătatea.”

  Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a fost fondată pe 7 aprilie 1948 şi are sediul în Geneva, Elveţia. Ziua Mondială a Sănătăţii este săr-bătorită în fiecare an pe data de 7 aprilie, marcând astfel fondarea OMS şi atrăgând atenţia asupra problemelor importante de sănătate cu care se confruntă lumea la scară globală. Dar ce este sănătatea şi cum putem să o promovăm? Potrivit OMS, „sănătatea este o stare pe deplin favorabilă atât fizic, mintal, cât şi social şi nu doar absenţa bolilor sau a infirmităţilor”.

  În cartea sa, Divina vindecare (pp. 127–128), Ellen White explică următoarele: „În general se acordă prea puţină atenţie păstrării sănătăţii. Este cu mult mai bine să preîntâmpini boala decât să ştii cum s-o tratezi când aceasta s-a instalat. Este datoria fiecărei persoane, în interesul său şi în interesul omenirii, de a se informa în ce priveşte legile vieţii şi de a le respecta cu conştiinciozitate. Toţi au nevoie să se familiarizeze cu cel mai minunat organism din câte există – corpul omenesc. Ar trebui să înţeleagă funcţiile diferitelor organe şi interdependenţa lor pentru o funcţionare sănătoasă a tuturor. Ar trebui să studieze influenţa minţii asupra corpului şi cea a corpului asupra minţii şi legile care le guvernează.”

  Ellen White explică: „Aerul curat, lumina solară, cumpătarea, odihna, exerciţiul fizic, dieta corespunzătoare, folosirea apei, încrederea în puterea divină – acestea sunt adevăratele remedii. Fiecare om ar trebui să aibă cunoştinţe despre mijloacele de refacere ale organismului şi despre modul în care să le folosească. … Cei care rămân statornici în ascultarea faţă de legile după care lucrează acestea vor culege răsplata în sănătate trupească şi mintală.” Aceste principii sunt la baza programului de sănătate NEWSTART® – Dieta, exerciţiul fizic, apa, lumina soarelui, temperanţa, aerul, odihna şi încrederea în Dumnezeu.

  Cunoscând deja multe din cele menţionate mai sus, de ce să nu îţi îmbunătăţeşti stilul de viaţă, gândindu-te serios şi echilibrat la fiecare dintre aceste principii de bază?

  O investiție care merită - 2018. Toţi au nevoie să se familiarizeze cu cel mai minunat organism din câte există – corpul omenesc. Ar trebui să înţeleagă funcţiile diferitelor organe şi interdependenţa lor pentru o funcţionare sănătoasă a tuturor. Ar trebui să studieze influenţa minţii asupra corpului şi cea a corpului asupra minţii şi legile care le guvernează.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...