Discriminare religioasă

  Suntem încolţiţi în toate chipurile, dar nu la strâmtoare; în grea cumpănă, dar nu deznădăjduiţi; prigoniţi, dar nu părăsiţi, trântiţi jos, dar nu omorâţi. Purtăm întotdeauna cu noi, în trupul nostru, omorârea Domnului Isus, pentru ca şi viaţa lui Isus să se arate în trupul nostru. – 2 Corinteni 4:8-10

  „Discriminare” este un cuvânt uşor de pronunţat, dar foarte greu de suportat în viaţa de zi cu zi. Poate însemna să fii lăsat pe dinafară sau să te simţi nedorit, fiind evident că absenţa ta ar fi mai de dorit decât prezenţa ta. În cazuri extreme, poate chiar simţi că moartea ar fi mai de dorit decât viaţa. Oricare ar fi cazul, discriminarea întotdeauna distruge chiar miezul demnităţii umane.

  Societatea Internaţională a Drepturilor Omului (ISHR) este o entitate seculară fondată în data de 8 aprilie 1972, la Frankfurt pe Main, Germania, pentru apărarea drepturilor omului (Gesellschaft für Menschenrech-te). Zece ani mai târziu (1982), a căpătat statut internaţional şi acum se concentrează pe libertatea religioasă şi libertatea de exprimare în presă.

  În 2009, ISHR estima că 80 de procente din toate actele de discriminare religioasă din lume sunt împotriva creştinilor. O altă estimare indică faptul că 20 de creştini sunt ucişi în fiecare zi pentru credinţa lor.

  Massimo Introvigne, director la Center for Studies on New Religions (CESNUR), spunea că, dacă regimurile comuniste atee au fost cei mai mari persecutori ai creştinilor în secolul al XX-lea, ultrafundamentalismul islamic le-a luat locul în secolul al XXI-lea. Un creştin irakian anonim spunea: „Atacurile asupra creştinilor continuă şi lumea rămâne tăcută. Parcă am fi fost înghiţiţi de noapte.” John L. Allen Jr., autor al The Global War on Christians (2016), priveşte persecuţia globală a celor care frecventează biserica ca „o catastrofă neraportată a timpului nostru”.

  După ce citim astfel de rapoarte, avem tendinţa să îi urâm şi să îi discriminăm pe discriminatori şi persecutori. Dar discriminarea nu poate fi biruită prin discriminare, căci astfel răul creşte; doar dragostea o poate birui. Chiar şi aşa, ar trebui să ne rugăm pentru toţi cei care suferă pentru credinţa lor în întreaga lume şi să facem tot ce ne stă în putinţă să suprimăm această practică în toate formele sale, începând cu noi înşine. Să îi iubeşti pe toţi şi să nu crezi că ceilalţi sunt mai puţin oameni dacă nu au aceeaşi credinţă ca tine.

  Discriminare religioasă - 2018. Să ne rugăm pentru toţi cei care suferă pentru credinţa lor în întreaga lume şi să facem tot ce ne stă în putinţă să suprimăm această practică în toate formele sale, începând cu noi înşine. Să îi iubeşti pe toţi şi să nu crezi că ceilalţi sunt mai puţin oameni dacă nu au aceeaşi credinţă ca tine.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...