Vorbirea în limbi

  Şi toţi s-au umplut de Duh Sfânt şi au început să vorbească în alte limbi, după cum le dădea Duhul să vorbească. – Faptele apostolilor 2:4

  Astăzi, mulţi creştini susţin că cei care sunt botezaţi cu Duhul Sfânt ar trebui să vorbească în limbi, la fel ca în vremea apostolilor (Fapte 2:1-13; 10:44-48; 19:1-7). Dar în ce limbi vorbeau unii dintre primii creştini? Vorbeau în limbi extatice sau în limbi omeneşti?

  Limbile extatice erau deja prezente în unele religii păgâne vechi şi, mai târziu, chiar şi în câteva cercuri creştine restrânse. Accentul a căzut din nou pe aceste limbi cu ocazia Azusa Street Revival, din Los Angeles, California. În 9 aprilie 1906, William J. Seymour ţinea întâlniri charismatice de rugăciune în câteva case, când Edward Lee şi alţi câţi-va afro-americani au experimentat acest fenomen. De atunci, mişcarea limbilor moderne s-a răspândit în întreaga lume. Dar au limbile acestea aceeaşi natură ca limbile vorbite de primii creştini?

  Apostolul Pavel declară că adevăratul dar al limbilor este dat de Duhul Sfânt cu scop misionar, şi nu pentru a avea un statut special în cadrul unei comunităţi monolingve (1 Cor. 14:9; 18-19, 22, 27-28). În Ziua Cincizecimii, ucenicii au vorbit în limbi cunoscute de ceilalţi oameni, pentru ca fiecare străin să poată asculta Evanghelia în propria limbă (Fapte 2:4-13). În cazul lui Corneliu, darul limbilor a fost un semn care i-a confirmat lui Petru că Evanghelia trebuie predicată şi neamurilor (Fapte 10:44-48).

  Darul din Corint a ajutat la răspândirea soliei în acel centru comercial important în care erau atât de mulţi locuitori străini şi călători (Fapte 19:1-7).

  Fără îndoială că darul vorbirii în limbi poate fi dat chiar şi astăzi, aşa cum a fost cazul în unele câmpuri misionare în care nu era disponibil niciun traducător. Dar prezenţa Duhului Sfânt în viaţa cuiva devine evidentă nu atât de mult prin darurile spirituale, care pot fi contrafăcute de Satana (Exod. 7:8-13, 20-22; 8:6-7), ci mai degrabă în a avea roadele Duhului (Gal. 5:22-23). Ellen White spune că „la toţi cei care L-au primit pe Hristos ca Mântuitor personal, Duhul Sfânt a venit ca un sfătuitor, ca unul care-i sfinţeşte, îi călăuzeşte şi mărturiseşte” (Faptele apostolilor, p. 49).

  Indiferent care îţi sunt talentele şi darurile, tu poţi fi plin de Duhul Sfânt şi poţi avea roadele Sale!

  Vorbirea în limbi - 2018. Darul vorbirii în limbi poate fi dat chiar şi astăzi, aşa cum a fost cazul în unele câmpuri misionare în care nu era disponibil niciun traducător. Dar prezenţa Duhului Sfânt în viaţa cuiva devine evidentă nu atât de mult prin darurile spirituale, care pot fi contrafăcute de Satana, ci mai degrabă în a avea roadele Duhului.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...