Vorbirea în limbi

  Şi toţi s-au umplut de Duh Sfânt şi au început să vorbească în alte limbi, după cum le dădea Duhul să vorbească. – Faptele apostolilor 2:4

  Astăzi, mulţi creştini susţin că cei care sunt botezaţi cu Duhul Sfânt ar trebui să vorbească în limbi, la fel ca în vremea apostolilor (Fapte 2:1-13; 10:44-48; 19:1-7). Dar în ce limbi vorbeau unii dintre primii creştini? Vorbeau în limbi extatice sau în limbi omeneşti?

  Limbile extatice erau deja prezente în unele religii păgâne vechi şi, mai târziu, chiar şi în câteva cercuri creştine restrânse. Accentul a căzut din nou pe aceste limbi cu ocazia Azusa Street Revival, din Los Angeles, California. În 9 aprilie 1906, William J. Seymour ţinea întâlniri charismatice de rugăciune în câteva case, când Edward Lee şi alţi câţi-va afro-americani au experimentat acest fenomen. De atunci, mişcarea limbilor moderne s-a răspândit în întreaga lume. Dar au limbile acestea aceeaşi natură ca limbile vorbite de primii creştini?

  Apostolul Pavel declară că adevăratul dar al limbilor este dat de Duhul Sfânt cu scop misionar, şi nu pentru a avea un statut special în cadrul unei comunităţi monolingve (1 Cor. 14:9; 18-19, 22, 27-28). În Ziua Cincizecimii, ucenicii au vorbit în limbi cunoscute de ceilalţi oameni, pentru ca fiecare străin să poată asculta Evanghelia în propria limbă (Fapte 2:4-13). În cazul lui Corneliu, darul limbilor a fost un semn care i-a confirmat lui Petru că Evanghelia trebuie predicată şi neamurilor (Fapte 10:44-48).

  Darul din Corint a ajutat la răspândirea soliei în acel centru comercial important în care erau atât de mulţi locuitori străini şi călători (Fapte 19:1-7).

  Fără îndoială că darul vorbirii în limbi poate fi dat chiar şi astăzi, aşa cum a fost cazul în unele câmpuri misionare în care nu era disponibil niciun traducător. Dar prezenţa Duhului Sfânt în viaţa cuiva devine evidentă nu atât de mult prin darurile spirituale, care pot fi contrafăcute de Satana (Exod. 7:8-13, 20-22; 8:6-7), ci mai degrabă în a avea roadele Duhului (Gal. 5:22-23). Ellen White spune că „la toţi cei care L-au primit pe Hristos ca Mântuitor personal, Duhul Sfânt a venit ca un sfătuitor, ca unul care-i sfinţeşte, îi călăuzeşte şi mărturiseşte” (Faptele apostolilor, p. 49).

  Indiferent care îţi sunt talentele şi darurile, tu poţi fi plin de Duhul Sfânt şi poţi avea roadele Sale!

  Vorbirea în limbi - 2018. Darul vorbirii în limbi poate fi dat chiar şi astăzi, aşa cum a fost cazul în unele câmpuri misionare în care nu era disponibil niciun traducător. Dar prezenţa Duhului Sfânt în viaţa cuiva devine evidentă nu atât de mult prin darurile spirituale, care pot fi contrafăcute de Satana, ci mai degrabă în a avea roadele Duhului.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...