Să-ți pese de păcătoși

  Duceţi-vă de învăţaţi ce înseamnă: „Milă voiesc, iar nu jertfă!” Căci n-am venit să chem la pocăinţă pe cei neprihăniţi, ci pe cei păcătoşi. – Matei 9:13

  Oamenii au tendinţa să le pese de cei mai prosperi şi să dea cadouri celor mai bogaţi. Dar unii oameni au trecut peste această tendinţă şi s-au angajat să le slujească celor lipsiţi şi claselor sociale mai discrimina-te. Unul dintre ei a fost William Booth (1829–1912), fondatorul şi primul general al Armatei Salvării.

  William Booth s-a născut la data de 10 aprilie 1829, în Nottingham, Marea Britanie. În 1844 a avut o experienţă a convertirii şi doi ani mai târziu a devenit un pastor laic care predica despre reînviorare. În 1865, Booth şi soţia lui, Catherine, au fondat Christian Revival Society – care mai târziu a devenit Armata Salvării – pentru a ajunge la cei mai săraci şi nevoiaşi oameni, inclusiv alcoolici, infractori şi prostituate. În primii ani, Armata Salvării a întâmpinat multă opoziţie din partea celor care vindeau alcool, care nu doreau ca cei din clasele sărace să înceteze a mai consuma alcool. Soţia lui a explicat că Booth venea „împleticindu-se acasă seară după seară, tras la faţă de oboseală, adesea cu hainele rupte şi cu bandaje sângerânde acoperindu-i capul lovit de pietre”.

  Dar Booth nu renunţa! El chiar a afirmat: „Atâta timp cât femeile plâng, cum o fac acum, eu voi lupta. Atâta timp cât copiii mor de foame, ca acum, voi lupta. Atâta timp cât bărbaţii merg la închisoare, intră şi ies, intră şi ies, aşa cum o fac acum, voi lupta. Atâta timp cât mai rămâne un beţiv, cât mai este o sărmană fetiţă pierdută pe străzi, cât mai rămâne un suflet în întuneric fără lumina lui Dumnezeu, voi lupta – voi lupta până la capăt!” Lui Booth i se atribuie şi următorul citat: „Principalul pericol cu care se va confrunta următorul secol va fi o religie fără Duhul Sfânt, un creştinism fără Hristos, iertare fără pocăinţă, mântuire fără regenerare, politică fără Dumnezeu, cer fără iad.”

  Deşi a apreciat lucrarea făcută de Armata Salvării, Ellen White mai spunea că Dumnezeu a ridicat Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea pentru a restaura adevărul biblic la sfârşitul timpului. Asta înseamnă că misiunea sa solemnă nu poate fi înlocuită de nicio evanghelie socială (E. G. White, Lucrarea în oraş e, pp. 137–139). Deşi ne îngrijim de nevoile fizice şi sociale ale oamenilor, noi ar trebui să îi conducem „în tot adevărul” (Matei 4:24, 28:20; Ioan 16:13).

  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Ultimii 11 ani de „rău oficial”

  Sunt în viața noastră lucruri care nu țin de noi, ci de ceea ce alții au făcut anterior. E posibil să încercăm schimbări ale unor lucruri de neschimbat, iar dacă nu reușim, să ne descurajăm. Înțelept este să analizăm ceea ce se întâmplă cu o întrebare esențială în minte: Oare ce vrea Dumnezeu să facă? Vrea El să schimb acest lucru? Vrea să înceapă un alt proiect mai bun și ar trebui să nu insist? Când ceva merge greu, roagă-te mai mult și întreabă-L pe El.

  Un drum de 11 zile

  Flexibilitatea și adaptabilitatea sunt calitățile viitorului. Flexibilitate pentru că viața este foarte dinamică și schimbătoare, iar adaptabilitate pentru că e mereu nevoie de potrivirea uneltelor cu lucrul specific, în toate domeniile. În domeniul moral și spiritual, nu fanatismul este cel potrivit, ci compasiunea; nu bigotismul ilogic, ci empatia și implicarea concretă. Viața nu se măsoară în mărimea citatelor sau în lungimea rugăciunilor, ci în sinceritatea trăirii și în profunzimea dependenței de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...