Să-ți pese de păcătoși

  Duceţi-vă de învăţaţi ce înseamnă: „Milă voiesc, iar nu jertfă!” Căci n-am venit să chem la pocăinţă pe cei neprihăniţi, ci pe cei păcătoşi. – Matei 9:13

  Oamenii au tendinţa să le pese de cei mai prosperi şi să dea cadouri celor mai bogaţi. Dar unii oameni au trecut peste această tendinţă şi s-au angajat să le slujească celor lipsiţi şi claselor sociale mai discrimina-te. Unul dintre ei a fost William Booth (1829–1912), fondatorul şi primul general al Armatei Salvării.

  William Booth s-a născut la data de 10 aprilie 1829, în Nottingham, Marea Britanie. În 1844 a avut o experienţă a convertirii şi doi ani mai târziu a devenit un pastor laic care predica despre reînviorare. În 1865, Booth şi soţia lui, Catherine, au fondat Christian Revival Society – care mai târziu a devenit Armata Salvării – pentru a ajunge la cei mai săraci şi nevoiaşi oameni, inclusiv alcoolici, infractori şi prostituate. În primii ani, Armata Salvării a întâmpinat multă opoziţie din partea celor care vindeau alcool, care nu doreau ca cei din clasele sărace să înceteze a mai consuma alcool. Soţia lui a explicat că Booth venea „împleticindu-se acasă seară după seară, tras la faţă de oboseală, adesea cu hainele rupte şi cu bandaje sângerânde acoperindu-i capul lovit de pietre”.

  Dar Booth nu renunţa! El chiar a afirmat: „Atâta timp cât femeile plâng, cum o fac acum, eu voi lupta. Atâta timp cât copiii mor de foame, ca acum, voi lupta. Atâta timp cât bărbaţii merg la închisoare, intră şi ies, intră şi ies, aşa cum o fac acum, voi lupta. Atâta timp cât mai rămâne un beţiv, cât mai este o sărmană fetiţă pierdută pe străzi, cât mai rămâne un suflet în întuneric fără lumina lui Dumnezeu, voi lupta – voi lupta până la capăt!” Lui Booth i se atribuie şi următorul citat: „Principalul pericol cu care se va confrunta următorul secol va fi o religie fără Duhul Sfânt, un creştinism fără Hristos, iertare fără pocăinţă, mântuire fără regenerare, politică fără Dumnezeu, cer fără iad.”

  Deşi a apreciat lucrarea făcută de Armata Salvării, Ellen White mai spunea că Dumnezeu a ridicat Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea pentru a restaura adevărul biblic la sfârşitul timpului. Asta înseamnă că misiunea sa solemnă nu poate fi înlocuită de nicio evanghelie socială (E. G. White, Lucrarea în oraş e, pp. 137–139). Deşi ne îngrijim de nevoile fizice şi sociale ale oamenilor, noi ar trebui să îi conducem „în tot adevărul” (Matei 4:24, 28:20; Ioan 16:13).

  Să-ți pese de păcătoși - 2018. Dumnezeu a ridicat Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea pentru a restaura adevărul biblic la sfârşitul timpului. Asta înseamnă că misiunea sa solemnă nu poate fi înlocuită de nicio evanghelie socială. Deşi ne îngrijim de nevoile fizice şi sociale ale oamenilor, noi ar trebui să îi conducem „în tot adevărul”.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...