Să-ți pese de păcătoși

  Duceţi-vă de învăţaţi ce înseamnă: „Milă voiesc, iar nu jertfă!” Căci n-am venit să chem la pocăinţă pe cei neprihăniţi, ci pe cei păcătoşi. – Matei 9:13

  Oamenii au tendinţa să le pese de cei mai prosperi şi să dea cadouri celor mai bogaţi. Dar unii oameni au trecut peste această tendinţă şi s-au angajat să le slujească celor lipsiţi şi claselor sociale mai discrimina-te. Unul dintre ei a fost William Booth (1829–1912), fondatorul şi primul general al Armatei Salvării.

  William Booth s-a născut la data de 10 aprilie 1829, în Nottingham, Marea Britanie. În 1844 a avut o experienţă a convertirii şi doi ani mai târziu a devenit un pastor laic care predica despre reînviorare. În 1865, Booth şi soţia lui, Catherine, au fondat Christian Revival Society – care mai târziu a devenit Armata Salvării – pentru a ajunge la cei mai săraci şi nevoiaşi oameni, inclusiv alcoolici, infractori şi prostituate. În primii ani, Armata Salvării a întâmpinat multă opoziţie din partea celor care vindeau alcool, care nu doreau ca cei din clasele sărace să înceteze a mai consuma alcool. Soţia lui a explicat că Booth venea „împleticindu-se acasă seară după seară, tras la faţă de oboseală, adesea cu hainele rupte şi cu bandaje sângerânde acoperindu-i capul lovit de pietre”.

  Dar Booth nu renunţa! El chiar a afirmat: „Atâta timp cât femeile plâng, cum o fac acum, eu voi lupta. Atâta timp cât copiii mor de foame, ca acum, voi lupta. Atâta timp cât bărbaţii merg la închisoare, intră şi ies, intră şi ies, aşa cum o fac acum, voi lupta. Atâta timp cât mai rămâne un beţiv, cât mai este o sărmană fetiţă pierdută pe străzi, cât mai rămâne un suflet în întuneric fără lumina lui Dumnezeu, voi lupta – voi lupta până la capăt!” Lui Booth i se atribuie şi următorul citat: „Principalul pericol cu care se va confrunta următorul secol va fi o religie fără Duhul Sfânt, un creştinism fără Hristos, iertare fără pocăinţă, mântuire fără regenerare, politică fără Dumnezeu, cer fără iad.”

  Deşi a apreciat lucrarea făcută de Armata Salvării, Ellen White mai spunea că Dumnezeu a ridicat Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea pentru a restaura adevărul biblic la sfârşitul timpului. Asta înseamnă că misiunea sa solemnă nu poate fi înlocuită de nicio evanghelie socială (E. G. White, Lucrarea în oraş e, pp. 137–139). Deşi ne îngrijim de nevoile fizice şi sociale ale oamenilor, noi ar trebui să îi conducem „în tot adevărul” (Matei 4:24, 28:20; Ioan 16:13).

  Să-ți pese de păcătoși - 2018. Dumnezeu a ridicat Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea pentru a restaura adevărul biblic la sfârşitul timpului. Asta înseamnă că misiunea sa solemnă nu poate fi înlocuită de nicio evanghelie socială. Deşi ne îngrijim de nevoile fizice şi sociale ale oamenilor, noi ar trebui să îi conducem „în tot adevărul”.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...